Partyflock
 

Progressive Intelligence presents Skank

gepubliceerd door , op
Skank
5 mei 2014
Een grime rave in Rotterdam, gewoon omdat het kan. Op 7 juni wordt dit een feit en lanceert het Rotterdamse label Progressive Intelligence Records met trots een nieuw evenement dat vooral in het teken zal staan van.juist, grime!

De Londense stroming, verwant aan dubstep en garage, is geen nieuwe speler binnen de underground Bass arena maar is met name op instrumentaal gebied de laatste jaren aan een enorme groei bezig. Waar bij het ontstaan ruim 10 jaar geleden vooral MC's domineerden zijn dat nu de Producers en DJ's.. en dat is dan ook precies waar het bij Skank om draait. Bass. Riddims.. Skank!

Op deze eerste editie hebben ze een aantal pioniers van de sound in Nederland voor jullie...

Brutuzz (Sonic Boom)
Iemand die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Brutuzz is een van de figureheads in Nederland waar het gaat om Bass influenced music. Je kan hem kennen van feesten als OI, Conflict, Subway en Sonic Boom. In zijn gevarieerde sets komt ook de liefde voor grime regelmatig terug. Op Skank zal hij een set doen waar grime de boventoon zal voeren!

JLSXND7RS (Goonie)
JLSXND7RS is een producer/DJ en grime liefhebber in hart en nieren. Hij heeft in de afgelopen jaren een aardige fanbase opgebouwd in zowel Nederland als Engeland en zijn tracks worden met regelmaat gedraaid op radio stations als Rinse, Deja Vu en BBC 1 Xtra.
Zijn DJ sets bestaat altijd grotendeels uit de nieuwste exclusieve tracks en zitten vol energie.
Stilstaan..? Nee dus.

Creative (Progressive Intelligence)
Mede eigenaar en oprichter van Progressive Intelligence en DJ met een grote passie voor UK underground stromingen als garage, dubstep en uiteraard grime! Creative's liefde voor grime komt voort uit de liefde voor garage en hij is dan ook vanaf het begin bezig met deze sound. Creative houdt mensen graag in beweging en dit komt dan ook tot uiting in het tempo in zijn sets die gericht zijn op de dansvloer. Wederom niet stilstaan dus...
Daarnaast heeft Creative een eigen show op het Engelse Nasty FM, elke zondag om 17:00 een combinatie van dubs en fresh releases in grime, garage en dubstep!

Sun O.D. (Progressive Intelligence)
Sun O.D.'s alter ego on decks jawel! Voordat hij pen en papier pakte om bars te schrijven en aan de slag te gaan als MC had hij al de wens om achter de draaitafels te staan. Hier heeft hij eigenlijk nooit serieus werk van gemaakt tot afgelopen jaar. Als mede eigenaar van Progressive Intelligence heeft hij al de nodige kennis van grime, dubstep en garage en nu wordt al deze kennis gebundeld tot een verfijnde selectie voor de clubs.