Partyflock
 
­ Nederland

Riff Raff met Deadboy en Murlo op 10 mei in Amsterdam

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 10 mei komt de Engelse dj/producer Deadboy samen met supertalent en stadsgenoot Murlo naar Chicago Social Club in Amsterdam. Naast de twee Britten zullen Amsterdamse dj's mayo, Tammo en Strye de honneurs komen waarnemen. De nacht wordt georganiseerd door Riff Raff, dat na bijna drie jaar lang elke maand de bar van Social Club op zijn kop te hebben gezet, er een schepje bovenop doet voor een extra dikke editie in de club zaal van 'de Soos'. Natuurlijk gaat dit niet met een standaard line-up gebeuren en dus er zullen twee van de beste producers op het moment het vliegtuig vanuit Londen pakken om Amsterdam te laten zien hoe het moet.

Deadboy maakt al sinds 2009 clubs in het zuiden van Londen onveilig met zijn aanstekelijke mix van house en 2-step, en brak in de zomer van 2011 internationaal door met zijn inmiddels legendarische 'Here' EP op het Numbers label van Spencer & Jackmaster. Zijn remixes van Drake en Cassie, en eigen producties als 'U Cheated', 'Here 4 U' en zomeranthem 'Ain't Gonna Lie' brachten de jonge Brit de hele wereld. Na de release van zijn 'Blaquewerk' plaat begin 2013 volgde een jaar lange stilte rondom de producer. Deze stilte werd onlangs doorbroken met de aankondiging van zijn 'Return' EP, die 28 april op Numbers verschijnt.

Murlo heeft in rap tempo naam voor zichzelf weten te maken dankzij zijn unieke blend van hiphop, grime, soca, dancehall en UK funky. Samen met namen als Visionist, Neana, Mssingno, Mumdance en Logos is hij onderdeel van een verse lichting Britse producers die het typische Londense geluid weten om te zetten naar een internationale dansbare sound. Murlo bracht eerder materiaal uit op het Mixpak label uit New York, waar ook dancehall legendes als Beenie Man en Vybz Kartel hun muziek onder brachten. Eind vorig jaar verfijnde Murlo zijn aanstekelijke mix van tropische geluiden en beukende beats nog verder met zijn 'Last Dance' EP op het Ierse Glacial Sound label.

Naast de twee Britse producers is de Social Club het toneel van een drietal graag geziene Riff Raff gasten. mayo heeft de afgelopen tijd naam gemaakt als één van de meest getalenteerde dj's uit onze hoofdstad. Dankzij een onstilbare honger naar nieuwe muziek en een uitstekend selectie aan tracks begint mayo langzaam maar zeker uit te groeien tot een dj op nationaal niveau. Hetzelfde kan gezegd worden voor Tammo. Eerder dit jaar was hij nog verantwoordelijk voor een ramvolle Social Club Bar, waar hij 6 uur lang b2b ging met verschillende collega dj's, van hiphop tot techno. Cratedigger en muziekliefhebber pur sang als hij is, trakteert hij het publiek op verrassende en Obscure tracks, en houdt het toch ontzettend dansbaar. Last maar zeker niet least: Strye, ook geen onbekende voor vaste Riff Raff bezoekers. Bij de laatste events in A'DAM Toren en de Melkweg deed zijn mix van uk bass, hiphop en house het zo goed, dat hij een plek in deze Line-up meer dan verdient heeft.

De bar wordt deze nacht verzorgd door Shook, een jonge Amsterdamse organisatie met een voorliefde voor oude hiphop. Verwacht soulvolle beats en funky boom-bap jaren '90 hits door Team Chachi, Snef, Rugged Funk en residents Max Abysmal en D'A.