Partyflock
 
­ Nederland

Radio Rave op de Dam door verboden DJ's tijdens Koningsnacht

gepubliceerd door , op
Radio Rave op de Dam door verboden DJ's tijdens Koningsnacht
23 april 2014
Voor Koningsnacht heeft Stadsdeel Amsterdam Centrum dansmuziek in de ban gedaan door DJ's op straat te verbieden. Toch dansen we die avond gewoon buiten op techno, house en andere elektronische dansmuziek. Iedereen kan meefeesten op verboden muziek uit honderden luidsprekertjes tijdens Bevrijd, een onstuitbare Radio Rave die om 21 uur losgaat bij het monument op de Dam.

Amsterdam staat wereldwijd bekend als een progressieve en vrije stad. Maar ondertussen gelden er steeds meer verboden en betuttelende regels. Wij hebben in onze straten eigenlijk maar één volksfeest per jaar en nu wordt onze muziek zonder goede reden regelrecht gediscrimineerd. Bevrijd laat zien dat dansmuziek niet te stoppen is. Daarnaast is Bevrijd een knipoog naar het woord Bezet, dit jaar voor het eerst taboe op de vrijmarkt.

De dresscode is een DJ-koptelefoon, waarmee je massaal een statement maakt voor opheffing van het DJ-verbod. Iedereen kan verzoeknummertjes indienen via Facebook en Twitter waar op vrijdag ook updates verschijnen zoals de FM-frequentie van de tijdelijke 'Oranjezender'. De Oranjezender gaat om 21 uur live op de Dam. Als jij ook een FM-radio op batterijen meeneemt, of een FM-ready smartphone plus draagbare speaker, dan kan je de verboden dansmuziek versterken en zo meebouwen aan een mooi feest voor iedereen.

3 opmerkingen

Haha, mooie actie dit! Laat je niet discrimineren (y)
 
zeer leuke actie, ik steun em zeker!