Partyflock
 
­ Nederland

Dancefair 2014 is coming

gepubliceerd door , op
Dancefair
7 januari 2014
Dancefair, hét evenement voor 5.000 DJ's, producers en ondernemers in de elektronische muziek, maakt zich op voor de derde editie op 15 en 16 februari in Jaarbeurs in Utrecht. Met meer dan 200 seminars, workshops, panels een beursvloer en een gear superstore op het programma, is Dancefair het grootste educatieve evenement in de hedendaagse elektronische muziekscene.

Van high-level productie workshops in Logic, Ableton en FL Studio tot muziekrecht, time management seminars en het DJ ambacht; alle tools die je nodig hebt om je hoofd boven water te houden in de elektronische muziek industrie zal worden besproken door meer dan 80 bekende artiesten en professionals uit de scene. Bekende namen als Laidback Luke, Nicky Romero, Secret Cinema, Martin Garrix en Frontliner waren op eerdere edities aanwezig om hun kennis met de bezoekers te delen. Op de ruim 2000m2 grote beursvloer zullen merken als Ableton, Native Instruments, Roland en Universal Audio hun nieuwste producten demonstreren en zullen zij ook te koop zijn. Dancefair host ook de 'Demo Drop', waar producers hun tracks aan meer dan 70 bekende labels kunnen laten horen.

Vanaf 15 januari wordt bekend gemaakt welke artiesten tijdens Dancefair 2014 aanwezig zullen zijn op www.dancefair.nl. De eerste namen die de organisatie al wil prijsgeven zijn:

Egbert, Vato Gonzalez, Alvaro, Baggi Begovic, Rancido, D-wayne, Gregor Salto, Jack of Sound, Frontliner, Audiofreq, De Sluwe Vos, Tobi Neumann, Irwan, Lady Bee, Stefan Vilijn, Skitzofrenix, Olivier Weiter, Martin Eyerer, René Amesz, Dyna, Lucky Charmes, Warren Fellow, Estroe, Jay Hardway, Thyron, Benny Rodrigues, Camiel Daamen, Rob Hes en Mark Mywords.

Gevarieerd en verdiepend programma
Dancefair verwelkomt zijn bezoekers in één van de meest futuristische conferentie zalen van de wereld; het zojuist opgeleverde Supernova Complex en de Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Het prachtige gebied, die geheel in 'dance' stijl is ontworpen, bestaat uit 17 zalen met een totale zit capaciteit van 2500 personen. In de zalen 'The Workflow' en 'In The Studio With..' onthullen top artiesten hun muzikale geheimen. In 'Hey DJ', georganiseerd door Pro DJ School, worden masterclasses gegeven voor zowel gevorderde als startende DJ's. Onderwerpen als 'Maximize Your Stage performance', 'Networking Skills' en andere essentiële informatieve die nodig zijn om je als als artiest te kunnen ontwikkelen zullen twee dagen lang aan bod komen.

Time management
Het nieuwe programmaonderdeel van Dancefair 'Make Music – Your Life' is een initiatief van de Australische artiest Mike Monday. Hij ontwikkelde een cursus om producers te helpen met hun writers block en problemen met time management. 'De fout die ik veel artiesten zie maken is dat ze denken dat het creatieve proces niet met hun dagelijkse bezigheden te maken heeft zoals werk of school. Het ding is juist, dat je creativiteitsspanne en hoe je je leven eromheen inricht onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Als je dit gaat begrijpen, kun je de hyperfocus waarin je het meest productief bent opwekken wanneer je wilt.' legt Monday uit. 'Tijdens Dancefair ga ik de aanwezig producers en dj's bewust maken van het feit dat ze vaak veel meer kunnen dan zij denken.'

Overige zalen zijn:
Mixing & Mastering, Native Instruments Room, Ableton Room, Logic Pro Room, Promoting Yourself, Roland Room, Recording, Business of Music, Synthesizer World, Dance Composer. Voor een overzicht van het programma en meer informatie, check www.dancefair.nl.

Bekijk ook de Dancefair 2013 Aftermovie:



Koop je ticket in de voorverkoop bij koop tickets!

8 opmerkingen

Zelf geen ambities om dj te worden (ja, in mijn dromen en dan cashen in Vegas), maar leuk dat er zo'n event is waar je kunt leren :yes:
 
Artiest {SHOWLIST artist 44702, 68263}
vorig jaar geweest..
paar goeie seminars bijgewoond
Er staat 2X jack of sound bij de eerste namen die bekend zijn gemaakt. Fout van pf of van dancefair?
Tegelijk met asot?
Klopt aline na dancefair kun je lkkr wanen in de muziek van asot haha
Top! Dan ben ik eens benieuwd haha
Uitspraak van actief op dinsdag 7 januari 2014 om 11:33:
vorig jaar geweest..
paar goeie seminars bijgewoond


Joh? zat je ook bij endymion? Was wel lache man :)

Ik ga dit jaar ook weer.
 
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 9 januari 2014 om 00:36:
Joh? zat je ook bij endymion? Was wel lache man :)

Ik ga dit jaar ook weer.


ik zat bij Vato, dblock&stefan en bij Quintino.
van Quintino heb ik nog wel het meeste opgestoken eerlijk gezegd.

Dit jaar gaat het hem niet worden helaas.