Partyflock
 
­ Nederland

Simplon kan door met drie ton subsisie

gepubliceerd door , op
Simplon kan door met drie ton subsisie
21 november 2013
LocatieSimplon Site
Het vorige week failliet verklaarde Groningse poppodium Simplon krijgt van de gemeente 310.000 euro subsidie om een doorstart te maken. Dat bleek uit de raadsvergadering van woensdagavond, zo meldt het poppodium op hun Facebook-pagina.

Wij zijn super blij hier! Want uit de raadsvergadering van gisteravond is gebleken dat alle gemeenteraadsleden unaniem voorstander zijn voor een doorstart van de activiteiten van Simplon. Er is daarvoor volgend jaar 310 duizend euro subsidie beschikbaar. Het grootste geluid dat klinkt is om de huidige activiteiten die Simplon onderneemt, te blijven organiseren. Ook werd er door een behoorlijk aantal raadsleden respect en waardering geuit voor de inzet en expertise van de Simplon medewerkers. Zowel de raad als wethouder Istha willen dat Groningen de status als tweede popstad van Nederland behoud. En daarin is Simplon volgens de gemeente erg belangrijk. Hoe weten we nog niet, maar Simplon blijft iig bestaan!


Vorige week werd Simplon failliet verklaard, omdat het podium al langere tijd met financiële problemen kampt en de salarissen van het personeel niet meer kon betalen.

Gisteravond meldde Simplon dat de activiteiten deze week 'gewoon door zullen gaan'. Vanochtend meldde het podium dat alle gemeenteraadsleden unaniem voorstander zijn voor een doorstart van de activiteiten van Simplon. Er is daarvoor volgend jaar 310.000 euro subsidie beschikbaar.

Lees verder...

2 opmerkingen

Ik ken de locatie niet dus misschien is het het best waard, maar als er niet genoeg mensen komen om te overleven, waarom gaat dat met 3 ton gemeenschapsgeld wel gebeuren?
Het gaat me echt niet om deze specifieke locatie hoor......maar wat gaat Groningen doen als er 5 andere club/cafe/toko-eigenaren aankloppen?
Hmm... ik ben voor cultuur, maar wel voor cultuur die zelf de broek op kan houden...
310.000 euro is een hoop geld...zeker als een (groot) deel ervan straks in commerciele zaken ((als DJ fee's etc)) gestoken (moet) gaan worden....
Loonkosten personeel tov deze kosten zijn vaak verwaarloosbaar.