Partyflock
 
­ Nederland

Click presents Deephouse Marathon XL

gepubliceerd door , op
Click
9 september 2013
FeestClick · Deephouse Marathon
Datumzaterdag 30 november 2013
LocatieWesterUnie Site
De deephouse lente werd een trend en de trend een factor waar geen enkele zichzelf serieus nemende feestganger of organisator tegen het einde van 2013 nog om heen kan. Click, geeft deze enigmatische muziekstroming op zaterdag 30 november 14 uur lang een compleet eigen podium tijdens Click Presents Deephouse Marathon.

En op CLICK komen dan uiteraard alleen artiesten voorbij die gegarandeerd het dak van de WesterUnie afblazen en vanuit verschillende uithoeken van onze krimpende aardkloot worden ingevlogen. Zoals vanuit Zurich Adrian & Adrian, die onder de naam Adriatique (Diynamic) een warm en van 90's dance tot hip-hip doorspekt house-geluid de hele wereld over brengen. Staan ze niet in een luxe hotelbar in Los Angeles, een festival in Lima of een hete club op Ibiza, dan bestieren ze wel hun eigen clubnacht in thuisstad Zurich. Ook vanuit de gezagvoerende Diynamic stal in Hamburg komt de jonge Hollander Karmon. Samen met jongens als Solomon scoorde hij deze zomer hoge ogen in Sankeys op Ibiza en met tophits vanuit zijn Karmon studio. Deephouse vanuit het perspectief van een nieuwe generatie. Penetrant, eigenwijs, grensverleggend en vooral, voorwaarts.

Stil Vor Talent huist in Berlijn en zet vanuit daar de toon met een indrukwekkend roster aan talent en 360oC visie. Voor Click's Deephouse Marathon komen Teenage Mutants vanuit Mainz en klimt Kellerkind vanuit de Zwitserse bossen naar beneden. Teenage Mutants jaagt werelddominantie na en dat gaat hem behoorlijk lekker af door een spoor van hongerige clubbers en hipsters achter zich te laten van de USA en Canada terug naar de UK en grote delen van Europa. Zijn producties vliegen er uit op labels als Discobelle en Sweat it Out!, naast remixen onder Sony en Columbia. Kellerkind krijgt inspiratie hoog in de Zwitserse bossen, waar hij in een boshut zijn warme beats produceert en vervolgens de handjes mee in de lucht krijgt in Berlijn en Zurich tijdens warme en bedwelmend dansbare sets.

Hiermee zijn de 14 bedwelmende dansuren nog lange niet gevuld. Clicks Deephouse Marathon brengt naast lekker eten tijdens de uren dat het buiten nog licht is, nog meer gewillige deephouse artiesten naar de hoofdstedelijke WesterUnie. Einmusik neemt zijn unieke sound, gestaafd op inmiddels 10 jaar doorgewinterde ervaring, mee vanuit Berlijn voor een live set. Einmusik galoppeert op sierlijke, doch hoge snelheid en staat op eenzame hoogte met zijn compromisloze en verfijnde elektronische klanken. Niet voor niets heeft hij in Berlijn volledige vrijheid en ruimte om zijn geluid continue bij te schaven en toetsen bij het meest kritische feestpubliek. Van het moddervette Defected komen Danny en Alessandro, aka Flashmob. De heren verdienen respect van zowel de dikste clubs als Pacha via artiesten als Pete Tong en Kerry Chandler op Ibiza, als van de gekartelde underground via labels als het Berlijnse Get Physical en artiesten als Tiefschwarz en DJ Sneak. Ook Duits, maar in schril contrast met de meeste artiesten van dit continent is Purple Disco Machine. Zoals de naam al aangeeft verspreiders van aanstekelijke 2013-disco en hartverwarmende house. Het vanuit de UK gerunde, eigenwijze deephouse, indie dance/nu-disco label SlEazy Deep brengt smerig vrolijke sounds via Pete Oak en Shimmer.

Smerig en vrolijk krijgt CLICK het met deze editie weer voor elkaar haar publiek een mooie selectie artiesten voor te schotelen. Van klaarlichte dag tot in het ochtendgloren. 14 uur lang doorgewinterde gangmakers, van aanstekelijke nu-disco tot geraffineerde deephouse. Alle Ambassadeurs van deephouse anno 2013 opvolgend onder het dak van de Amsterdamse WesterUnie. Het begin van de winter was niet eerder zo smerig diep en warm.