Partyflock
 
­ Nederland

REWIRE Festival onthult locaties en nieuwe namen

gepubliceerd door , op
Rewire Festival 2013
24 mei 2013
Muziek- en kunstfestival REWIRE, op vrijdag 8 en zaterdag 9 november in Den Haag, verhuist dit jaar van het gebied 'Rond de Energiecentrale' naar het centrum van Den Haag. Het muziekprogramma is aangevuld met Julia Holter, Nathan Fake, Iceage, The KVB, Black Marble, Lucrecia Dalt, James Ferraro, Møster!, Old Apparatus, Seams, dBridge, Lone en Space Dimension Controller. Ook zijn de eerste kunstenaars voor het kunstprogramma bekend: Berend Strik, Jonas Lund, Lyndsey Housden en Nishiko.

Nieuwe locaties
Rewire Festival werd opgericht als nomadisch festival; het gebied Rond de Energiecentrale beviel in 2011 echter zo goed dat ook de tweede editie, in 2012, daar plaatsvond. Inmiddels is het tijd de vleugels uit te slaan en te experimenteren met nieuwe locaties en een andere wijze van presentatie. Nieuwe locaties zijn onder andere Prins27 en de Teresia van Avilakerk, op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Daarnaast wordt het Paard, een conventioneel poppodium, getransformeerd tot hybride plek waar architectuur, visuele kunst, muziek en cinema hand in hand zullen gaan. De centrale tentoonstelling vindt plaats in GEMAK en loopt door tot 15 december. REWIRE kijkt er naar uit om in 2013, naast ongebruikelijke locaties, ook bestaande culturele infrastructuur in Den Haag te gebruiken en van nieuwe, bijzondere invulling te voorzien.

Aanvulling muziekprogramma
Net als ieder jaar rust het muziekprogramma op een aantal pijlers. Dit jaar zijn dat: bijzondere samenwerkingen, klassiek geschoolde luistermuziek, postpunk en Nordic jazz. Daarbij concentreert het nachtprogramma zich op vernieuwende uitblinkers uit de electronische dansmuziek. Zo viert op zaterdag 9 november het befaamde R&S Records haar 30-jarig bestaan tijdens REWIRE. Dit programma geeft een doorsnee van de huidige catalogus met optredens van Lone, Space Dimension Controller, dBridge en het eerder aangekondigde Cloud Boat. Verder zijn de volgende namen toegevoegd aan het programma: Julia Holter, Iceage, Nathan Fake, The KVB, Black Marble, Lucrecia Dalt, James Ferraro, Møster! (met leden van Motorpsycho), Old Apparatus en Seams. Meer namen volgen.

Tentoonstelling
Waarom zou je een tentoonstelling bij een festival organiseren? Aan de hand van deze vraag is de tentoonstelling van REWIRE Festival 2013 ontstaan en worden grensgebied, raakvlakken en verbindingen tussen de presentatievormen van muziek en beeldende kunst onderzocht. Daar waar een tentoonstelling vaak in de ruimte is ingedeeld en de bezoeker de tijd doet vergeten, barst een festival van momentum; "je moet er bij zijn geweest", op dat specifieke moment op die plek. Met de tentoonstelling-als-festival nodigt REWIRE kunstenaars uit om het festivalmodel uit elkaar te halen, de creatieve mogelijkheden te verkennen en opnieuw in elkaar te zetten.

Enerzijds pakken verschillende kunstenaars, onder wie Berend Strik, Lyndsey Housden, Nishiko, Jonas Lund, een kenmerk van een festival en ontwikkelen van daaruit nieuw werk. Anderzijds is er wekelijks een extra programma met performances, talks en screenings. Deze hybride, het festival als tentoonstelling en de tentoonstelling als festival, creëert een nieuwe festivalbeleving. De tentoonstelling is een co-productie met State X – New Forms festival en verbindt de twee festival met elkaar. De tentoonstelling en het randprogramma worden gecureerd door Juha van 't Zelfde. Meer kunstenaars worden binnenkort bekend gemaakt.

Kaartverkoop
De early birdkaarten zijn inmiddels uitverkocht en de reguliere voorverkoop is begonnen. Weekendkaarten zijn verkrijgbaar voor € 37,50 en dagkaarten voor € 25. Ook zijn er kaarten met CJP-korting verkrijgbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via rewirefestival.nl, 400 Primera winkels in Nederland en alle Free Record Shops in België.

Ook biedt REWIRE Festival in samenwerking met Ibis Den Haag City Centre voordelige hotelarrangementen: overnachten tegen een flink gereduceerd tarief, midden tussen de festivallocaties. Het arrangement bestaat uit een festivalticket en één of twee overnachtingen. Wie een hotelarrangement boekt maakt tevens kans op een champagneontbijt en privéconcert op bed door één van de REWIRE artiesten.

Een overzicht van alle tarieven:

Weekend Ticket:€ 37,50
Friday Ticket:€ 25,-
Saturday Ticket:€ 25,-


CJP Weekend Ticket:€ 30,-
CJP Friday Ticket:€ 20,-
CJP Saturday Ticket:€ 20,-