Partyflock
 
­ Nederland

Mysteryland naar het originele Woodstock terrein in New York

gepubliceerd door , op
Mysteryland naar het originele Woodstock terrein in New York
21 augustus 2013
's Werelds langstlopende elektronische muziekfestival, Mysteryland, debuteert in 2014 in Amerika. Het strijkt neer op Bethel Woods, de locatie van het in 1969 gehouden Woodstock festival. Een historisch moment voor organisator ID&T, bekend van onder andere Sensation, Tomorrowland, TomorrowWorld en Q-dance.

Het is de eerste keer dat een meerdaags festival te gast mag zijn op het iconische Bethel Woods terrein in upstate New York. 45 jaar na het legendarische Woodstock festival wordt Mysteryland gehouden tijdens het Memorial Day weekend van 23 tot en met 26 mei 2014.
Al tientallen jaren wordt de eigenaar van het terrein in Bethel Woods benaderd door promotors vanuit de hele wereld met plannen voor een groots festival op deze bijzondere plek. Na ruim een jaar overleg heeft ID&T uiteindelijk de handen op elkaar gekregen voor een eerste Amerikaanse editie van Mysteryland, dat verder jaarlijks wordt gehouden in Nederland en Chili. Aanstaande zaterdag, 24 augustus,vindt de 20e editie van Mysteryland Nederland plaats.

Darlene Fedun, CEO van Bethel Woods Centre for the Arts: 'We chose ID&T's Mysteryland brand as the first modern era festival on the hallowed grounds for its belief in many of the same principles as our own organization. Creativity, unity, social responsibility and a focus on the 'experience' of the guest. We are delighted to be working with an experienced festival creator and an organization of such high core values. We look forward to welcoming our Mysteryland guests to our wonderful bucolic and peaceful setting here at Bethel Woods Center for the Arts, the site of the 1969 Woodstock festival. We can't wait to greet them!'

Mysteryland is de afgelopen twee decennia succesvol door haar veelzijdige benadering. Het festival is voor de bezoeker als een creatieve ontdekkingsreis met naast muziek ook theater, film, interactieve installatie-kunst, straat-acrobatiek en spectaculaire shows op de bizarre stage creaties. Hiervoor werkt het festival samen met een variëteit aan creatieven uit alle windstreken. Mysteryland reist inmiddels als een Nomade de hele wereld over en vindt internationale kunstenaars bereid mee te werken aan het steeds rijker maken van het festival.

Ontdekken staat tevens centraal in het muzikale aanbod, want naast een aantal legendes vanuit de internationale dance scene, biedt het festival een podium aan nieuw en lokaal talent: de volgende generatie.

Sinds 1993 heeft Mysteryland een sleutelrol gespeeld als pionier van de dance-festivals in Europa en Amerika en is inspirator geweest voor vele andere organisatoren en evenementen. Het befaamde Tomorrowland, tevens georganiseerd door ID&T, is zelfs ontstaan vanuit de directe kernwaarden van het festival. Verder is Mysteryland een katalysator geweest voor de revolutie van de elektronische muziek sinds het begin van de jaren negentig. Als innovatief festival evolueert Mysteryland tot op de dag van vandaag. Met het duurzaamheidsprogramma 'Celebrate Life' maakt ID&T thema's als verbondenheid, natuur en talent actueel door deze te koppelen aan acitiviteiten voor, tijdens en na het festival. Met deze eerste Amerikaanse editie op deze iconische plek zet Mysteryland heel duidelijk in op kwaliteit. Met slechts 20.000 beschikbare kaarten wordt het meerdaagse festival een bijzonder exclusieve 'gathering'.

Duncan Stutterheim, CEO ID&T: 'Deze plek waar 45 jaar geleden Woodstock 'de moeder der festivals' plaatsvond, behoeft weinig toelichting. We voelen ons vereerd dat Bethel Woods voor Mysteryland heeft gekozen.

Er lijken raakvlakken te zijn tussen de grootse demonstratie van saamhorigheid en vreedzaamheid die Woodstock was en de huidige cultuur van elektronische muziekfestivals. Op onze festivals vallen verschillen weg tussen mensen. Iedereen is gelijk op de dansvloer en kan de zorgen van alle dag vergeten en met elkaar genieten van de muziek en alles wat daarnaast geboden wordt. Het gaat ook in deze tijd over een groeiend bewustzijn onder onze bezoekers ten aanzien van saamhorigheid, duurzaamheid en het enthousiasme van ons multiculturele publiek om samen met de organisator en de artiesten een uniek moment te creëren. Het gaat niet om de grote artiesten, het gaat om alles en iedereen die samenkomt om te inspireren en geïnspireerd te raken. Mensen die het leven vieren met elkaar. Het zou heel mooi zijn als we in Bethel Woods iets van het gevoel van toen kunnen samenbrengen met het gevoel van nu.'


Iedereen die zeker wil zijn van een ticket kan zich vanaf vandaag op Mysteryland.com registreren voor de kaartverkoop. De kaarten zullen over circa 2 maanden in de verkoop gaan op volgorde van inschrijving. Nadere informatie daarover volgt in een later stadium.

18 opmerkingen

 
Nogal een verschil... van 400.000 bezoekers in 1969 naar 20.000 nu. Maar wel een iconisch gebaar dat Mysteryland hier mag landen. Super voor ID&T en de scene! :-)

(start nu de discussie over hoe ID&T het grote geld najaagt, onze feesten kapot maakt en hoe de Amerikanen alles verpesten met commercie)
 
Cool een festival dat in het verleden gehouden gaat worden!
23 t/m 26 mei 2013 als ik dat had geweten had ik er mijn verjaardag gevierd!
Idd toch een mijlpaal voor ID&T respect en bewondering voor die mannen.
Hebben ze goed voor elkaar bij ID&T, soms moet je verder kijken dan alleen NL, Iedereen had deze keuze gemaakt, draait toch allemaal om geld :) en de bezoekers een leuke dag bezorgen :yes:
Vond ID&T jaren geleden ook beter qua muziek en feesten maar daar word nu door andere organisatie's voor gezorgd
Uitspraak van verwijderd op woensdag 21 augustus 2013 om 08:56:
Cool een festival dat in het verleden gehouden gaat worden!
23 t/m 26 mei 2013 als ik dat had geweten had ik er mijn verjaardag gevierd!


Er staat toch echt 2014 :O
Ik kan er niks aan doen, maar ik gun het de amerikanen niet.
 
Er staat toch echt 2014 :O

nu wel ja
laatste aanpassing
ID&T jaag het grote geld na, maakt onze feesten kapot, en de Amerikanen krijgen de schuld van alles.

Zo mijn werk is gedaan.
Uitspraak van actief op woensdag 21 augustus 2013 om 08:54:
Nogal een verschil... van 400.000 bezoekers in 1969 naar 20.000 nu. Maar wel een iconisch gebaar dat Mysteryland hier mag landen. Super voor ID&T en de scene! :-)

(start nu de discussie over hoe ID&T het grote geld najaagt, onze feesten kapot maakt en hoe de Amerikanen alles verpesten met commercie)


:roflol: :lol:

Als bedrijf willen groeien is volgens een hoop mensen hier op partyflock inderdaad een doodzonde, ben benieuwd welke van die mensen hieronder hun beklag gaan doen.
Fucking dikke shit!! Respect :repsect:
Het terrein waar 'festivals ' eigenlijk begonnen zijn
Hier moet ik zeker heen!
We zetten onszelf alleen maar op de kaart hiermee:) Vet hoor! zou er graag bij willen zijn!
Made in Holland lelystad recpect ! Dj dione haha
20.000 man noem ik niet het grote geld najagen... dit zat er dik aan te komen en ik heb al vaker gezegd dat Amerika maar een slap aftreksel is van europe/nl qua dance etc. maargoed, we zullen het weer zien op de aftermovie hoe de amerikanen niet kunnen dansen xD
voor duncan en z`n crew wens ik het allerbeste.
Uitspraak van -TVB- op woensdag 21 augustus 2013 om 16:31:
We zetten onszelf alleen maar op de kaart hiermee


Ik denk juist het tegenovergestelde. ;) Nederland is straks niet meer het land bij uitstek als het gaat om dance-feesten.
Uitspraak van ArtStyle op donderdag 22 augustus 2013 om 09:16:
Ik denk juist het tegenovergestelde. ;) Nederland is straks niet meer het land bij uitstek als het gaat om dance-feesten.


En dat is maar goed ook, gewoon terug naar de basis en alleen hollanders op onze feesten, laat die italianen, fransozen, Engelsen en Duitsers maar lekker thuis.
Uitspraak van ArtStyle op woensdag 21 augustus 2013 om 10:31:
Ik kan er niks aan doen, maar ik gun het de amerikanen niet.


Slaat nergens op
Waar kunnen we boeken? We gaan beslist!