Partyflock
 
­ Nederland

Elements Festival

gepubliceerd door , op
Na de voorbije drie succesvolle edities van Elements Festival, die telkens op duizenden feestlustige bezoekers konden rekenen, mag je alvast zaterdag 21 september 2013 in je agenda aankruisen om te genieten van tientallen topdj's verspreid over zes podia, een overweldigende sfeer, een imponerende licht- en lasershow, pompende beats,... In één woord één van de indrukwekkendste dance-evenementen van West-Vlaanderen.

Elements Festival ontstond in 2010 nadat de organisatie Suburb Soundz in het kader van Brugge Centraal de unieke kans kreeg om een evenement op te richten die de nadruk legde op de Brugse jongerencultuur om zo Brugge nog meer op de wereldkaart te plaatsen. Suburb Soundz nam deze uitdaging met veel enthousiasme aan en voegde er zelf nog een doelstelling aan toe namelijk de provincie West-Vlaanderen op vlak van muziek, en dan voornamelijk dancefestivals, in de kijker plaatsen. Een opdracht waar ze zeker en vast in geslaagd zijn!

Daarom stelt Suburb Soundz dit jaar met veel trots de vierde editie van het Elements Festival voor. Het programma bestaat in eerste instantie uit een aantal internationaal gereputeerde artiesten uit de mondiale muziekscène. Deze internationale topacts worden natuurlijk telkens gekoppeld aan minder bekende namen die echter ook stuk voor stuk zeer kwaliteitsvol zijn. Ten slotte gaat er een uitgesproken aandacht uit naar de Belgische muziekscène waaruit tevens gevestigde namen en opkomend talent aan bod komen. Deze artiesten worden geprogrammeerd op zes verschillende podia (Cliché, Suburb Soundz, Skankerz, MuSick, Break The House Down en Young Talent) die elk op zich gerelateerd zijn aan andere evenementen van Suburb Soundz die doorheen het ganse jaar overal in Vlaanderen georganiseerd worden.

De Skankerz stage focust zich voornamelijk op drum & bass en dubstep met headliners NU:Logic Verenigd Koninkrijk en Trolley Snatcha. Aan hardere dubstep, core en darkstep kunnen de bezoekers zich tegoed doen op de MuSick stage met artiesten als Neophyte, Sandy Warez en Angerfist. De Suburb Soundz stage spitst zich toe op hardtechno met grote namen zoals Speedy J, The Advent en zeker niet te vergeten, Jeff Mills Verenigde Staten. Op de Cliché stage kunnen de toeschouwers zich tegoed doen aan urban, R&B en hiphop met onder andere Yellow Claw en Kraantje Pappie. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de organisatoren van Break The House Down, die instaan voor de programmatie van de Break The House Down-stage. Dit podium wordt voorbehouden voor onder andere Jordy Dazz, Michael Calfan en Ed & Kim.

Tot slot wordt de Brugse jongerenradio Villa Bota opnieuw bij het Elements Festival betrokken aan de hand van de Young Talent stage waar voornamelijk jongere dj's en lokale talenten de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen.

Dankzij deze uitgebreide programmering kunnen de toeschouwers zich uiteindelijk tegoed doen aan een waaier van muziekgenres, waaronder electro, house, drum & bass, dubstep, hardtechno, dance, hiphop, R&B en reggae.

Elements Festival is een outdoor festival te stal Tillegem (Torhoutsesteenweg 446, 8000 Brugge) dat zich grotendeels richt op jongeren van 16 tot 35 jaar. Er is ook een camping voorzien waar de festivalgangers van vrijdag- tot zondagmiddag met hun tent kunnen neerstrijken. De tickets in voorverkoop kosten € 35,- zonder camping en € 45,- met camping en zijn verkrijgbaar in de Free Record Shop, G-STAR (Brugge, Oostende en Knokke), Brooklyn (Gent, Roeselare, Waregem, Kortrijk en Antwerpen), via Elements Festival.be of koop tickets.

1 opmerking