Partyflock
 
­ Nederland

Electronica-producer Jon Hopkins speelt nieuwe album tijdens Leisure System @ klinch

gepubliceerd door , op
De Britse electronica-producer en componist Jon Hopkins staat op vrijdag 27 september met een liveshow in de Amsterdamse Melkweg tijdens de clubnacht Leisure System @ klinch. Jon Hopkins is één van de belangrijkste elektronische muzikanten van het moment en gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album "Immunity". Leisure System is vooral bekend als driemaandelijkse clubnacht in de Berghain in Berlijn, organiseert parties door heel Europa en runt daarnaast een succesvol platenlabel. Verder op het programma: een zeldzaam optreden van electronica-act Dopplereffekt, die binnenkort voor het eerst in zes jaar nieuwe tracks uitbrengt op het Leisure System label. Derde headliner is de Nederlander 2562, ook wel bekend als A Made Up Sound. Tickets voor deze avond zijn nu verkrijgbaar.

De Britse electronica-producer en componist Jon Hopkins is al een aantal jaar een van de meest aansprekende en verrassende namen binnen de elektronische muziek. Ooit begonnen als klassiek pianist is hij vanaf zijn 17e bezig met elektronische muziek. Al gauw was hij pianist in de band van Brian Eno en werkte o.a. samen met de populaire band Coldplay. In 2010 kwam zijn eerste solo album uit, waar hij ambient muziek combineerde met indringende beats, wat tot een sfeervolle, zware en toch heel dansbare, eigen sound leidde. Zijn meest recente langspeler "Immunity" (Domino Records) werd overal met meer dan lovende woorden ontvangen en door diverse media zelfs beschreven als zijn definitieve doorbraak als electronica-superster.

De uit het Amerikaanse Detroit afkomstige act Dopplereffekt treedt überhaupt zelden op en doet slechts zeer sporadisch interviews. Het in mysterie gehulde duo maakt bizarre elektronica met politieke, wetenschappelijke en expliciete Engelse teksten, uitgebracht onder diverse, propagandistisch aandoende Duitse pseudoniemen. Dopplereffekt is al bijna twintig jaar een van de meest relevante acts binnen de electronica en brengt zijn platen uit op onder andere Aphex Twin's Rephlex Recordings, Dj Hell's International Gigolo Records het Nederlandse Clone Records. Binnenkort brengt Dopplereffekt een nieuwe EP uit op het Leisure System label.

De Nederlandse dj en producer Dave Huismans heeft tevens een heel eigen geluid met een mix van house, techno en dubstep. Hij maakt muziek onder de namen 2562 en A Made Up Sound, waarvan de eerste pseudoniem verwijst naar het Haagse postcodegebied waar hij vandaan komt. 2562 maakte al in 2008 veel naam door als een van de eerste artiesten house-invloeden terug te laten komen in de toen sterk opkomende dubstep sound. Het laatste wapenfeit van 2562 is de EP "Air Jordan" uit 2012, maar de Hagenaar zit intussen niet stil: met A Made Up Sound is hij o.a. een van de meest prominente artiesten die momenteel op Modeselektor's 50WEAPONS label uitbrengt.

Leisure System vaardigt tevens hun resident-dj's Discipline af, die het geluid van de Berlijnse clubnacht het best kunnen vertegenwoordigen. De avond wordt gehost door Melkwegclubnacht Hoax, die met resident-dj's DJDJ+ en Know V.A. de line-up compleet maakt.