Partyflock
 
­ Nederland

Area 51 presents Cocoon Heroes Belgium at the beach

gepubliceerd door , op
Cocoon Heroes
6 juni 2013
Op zaterdag 6 juli 2013 vanaf 16h associeert Area51 zich met Cocoon Event om tijdens het prille begin van de zomer Cocoon Heroes at the beach op het Evenementenstrand in Knokke-Heist voor te stellen. Naast Area 51 residents Voxter & Balance staan Oliver Huntemann, André Galluzzi, Gregor Tresher, Dana Ruh & Lexic op de affiche: not to be missed!

Het concept Area 51 startte in 2001, de organisatoren wilden hun dj skills aan het publiek voorstellen, na een succesvolle eerste editie met enkele honderden bezoekers werden de feesten telkens groter met als absoluut hoogtepunt in 2005: meer dan 2.000 techno- liefhebbers zakten toen af naar het Boudewijnpark in Brugge voor een fantastisch feest. Sindsdien mogen de organisatoren nog steeds rekenen op een trouw publiek van duizend bezoekers per feest wat ongezien is in een provinciestad als Brugge. Deze artiesten stonden reeds op de affiche: Marco Remus, Technasia, Stanny Franssen, James Ruskin, Oliver Ho, Deetron, Eric Sneo, Paul Mac, Gary Beck,... met als kers op de taart Dave Clarke tijdens de laatste editie in februari 2013.

Cocoon Heroes, een Duits event- concept voor grote evenementen, club residenties en festivals. Cocoon, een gevestigde waarde in de elektronische muziekwereld met 'papa' Sven Väth aan het roer. Cocoon Heroes werd gelanceerd in 2011 op Ibiza en sindsdien verplaatste dit concept zich naar alle uithoeken van de wereld met op zaterdag 6 juli in België een exclusieve party in Knokke-Heist.

Terwijl vele DJ's en producers in Berlijn wonen koos Oliver Huntemann ervoor om terug naar zijn roots te gaan, Hamburg. Daar produceert hij zijn muziek en van daaruit trekt hij de wijde wereld in om het volk te doen trillen met zijn DJ sets. Zijn feitelijke roots vind men terug in de vroege techno. Zoals veel van zijn collega's begon zijn reis in de techno-wereld via electro en rave. In plaats van op te scheppen over zijn debuut of waar hij zijn eerste plaatjes kocht had hij het vooral moeilijker om onder de radar te blijven. Na 15 jaar bij Confused Recordings richtte hij in 2008 het Ideal Audio label op, naast vele releases en remixes voor Underworld, The Chemical Brothers en Depeche Mode bracht hij in 2009 zijn 3de album H-3 uit op Ideal Audio. Zijn professionele producties bezorgden hem ontelbare fans in de techno- elite.

Toen André Galluzzi veertien was werkte hij reeds in een club, één van de DJ's was ziek en zo kon André onverwachts achter de decks plaatsnemen. Dit veranderde zijn leven compleet en al snel begon hij te draaien in club M in Mainz of de legendarische Bunker in Berlijn, zo kreeg hij zijn eerste residentie in Park Café in Wiesbaden. Hij ontmoette Paul Brtschitsch met wie hij het label Taksi oprichtte in 1995. Een jaar later verhuisde hij naar Berlijn waar hij resident was in Tresor en via booking agency Good Groove Booking begon hij overal ter wereld te draaien. In 2003/2004 werd hij toegevoegd aan Cocoon Booking: een zeer belangrijke stap in zijn carrière. In 2007 volgde een release op Cadenza, in 2011 de oprichting van label Aras samen met Dana Ruh.
Vandaag is André bekend om zijn residenties in Berghain en Panoramabar met vaak sets van wel 10 uur, hij reist de ganse wereld af en betovert regelmatig duizenden clubbers.

Gregor Tresher begon zijn carrière als DJ in Frankurt in de vroege jaren negentig. Vandaag speelt hij overal ter wereld, van Berlijn tot Tokyo, Sidney tot LA. In een trendgedreven wereldje zoals dat van de elektronische muziek is hij één van de weinige artiesten die dergelijke tendensen overstijgt. Een onverbiddelijke focus op melodie en timbre, tijdloze muzikale elementen die andere producers vaak onderschatten. Net zoals een schilderij of foto de illusie geeft te bewegen als men er lang genoeg naar staart, het van nabij beluisteren van de geslaagde grooves en melodieën in Tresher's muziek onthult een organisch universum van wisselend geluid.

Dana Ruh komt van het klein dorpje Gera in Duitsland en vond al snel haar weg naar Berlijn. Naast haar dayjob timmert ze zich 2005 aan haar carrière in de elektronische muziekwereld. Ze begon toen te experimenteren met house en techno om zo haar eigen unieke sound te vinden. Dankzij haar dj- skills vond ze haar weg naar grotere locaties maar ook door het producen op labels zoals Einmaleins en Ripperton's Perspectiv. In 2007 richtte ze samen met een vriendin haar eigen label Brouquade op. Haar eigen muzikale ontwikkeling bracht haar in contact met welbekende DJ's en in 2010 werkte ze samen met André Galluzzi voor Ostgut Ton in Berlijn. Naast dit alles blijft ze in de studio aan haar solo- projecten werken.

Lexic is erin geslaagd de geluiden van de steden te vinden, tot in de meest afgelegen velden in België. Hij heeft een fijn evenwicht gecreëerd tussen wat men wil horen en wat men dient te horen. Diepe tonen en grooves samengebundeld in zijn eigen sound en gespeeld op de meest prominente feesten en festivals in België. Met residenties bij Moodfamily en Roots of Minimal en support van gevestigde namen zoals Stimming, Kollektiv Turmstrasse, Extrawelt, Hobo, Ambivalent, Tobi Neumann, Derrick May, Kenny Larkin heeft hij bewezen hoe op elk feestje de perfecte sfeer vorm te geven.

Voxter begon plaatjes te draaien in 1997, het werd snel duidelijk dat techno een zeer belangrijke plaats in zijn leven zou nemen; op de jonge leeftijd van 12 kreeg hij de kans op meerdere feestjes te spelen en zo kreeg hij meer en meer aandacht van promoters. In 1999 ontmoet hij Balance nadat ze samen op een dj- contest draaiden en zo werd het duo Voxter & Balance geboren. In 2001 beslisten ze samen Area 51 te lanceren, een unicum in Brugge met sindsdien jaarlijkse feesten met gevestigde waarden zoals Technasia, Oliver Ho, Surgeon, James Ruskin, Deetron, Dave Clarke,. op de affiches. Hun demo werd opgepikt door Switch (Studio Brussel) en Voxter brengt eigen producties uit sinds 2010. Vandaag staan ze al 13 jaar samen achter de decks, nog steeds delen ze hun passie met het publiek en dit meer dan ooit. Hun stijl is techno met veel diepte en energie.
Deze Area 51 residents mag u zeker niet missen op Cocoon Heroes!

Cocoon Heroes at the Beach, exclusief in België deze zomer. Afspraak op 6 juli op het strand in Knokke-Heist om de komst van de eerste zonnestralen te vieren in aanwezigheid van de beste Dj's en producers rond dit concept!
Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop in Fnac, Free Record Shop en online (koop tickets).

1 opmerking

tl;dr