Partyflock
 
­ Nederland

Eerste Belgische winnaars TWSTd DJ Contest ooit

gepubliceerd door , op
Eerste Belgische winnaars TWSTd DJ Contest ooit
4 juni 2013
ArtiestDuplicaT
Afgelopen vrijdag 31 mei was de Melkweg in Amsterdam het podium voor De Grote Finale TWSTd DJ Contest 2012 - 2013. Na een jaar van zware voorrondes waren het de vier beste kandidaten die streden om de titel TWSTd winnaar 2012 - 2013. Bas Dobbelaer uit Venhuizen, NTRS DNS uit Hillegom, Jhon Spark uit Amsterdam en het Belgische duo DuplicaT uit Gent hadden zich voorbereid om de perfecte set te draaien.

De TWSTd DJ Contest is in 2005 opgericht om jong DJ talent een podium te bieden en te begeleiden naar een professionele carriere. De contest is een educatief proces waarin jonge DJ's leren hoe zij zichzelf kunnen verbeteren op verschillende punten. In de voorrondes is er altijd professionele jury uit de dance scene aanwezig om feedback te geven aan de deelnemers. Ook is de contest een goede plek om in contact te komen met gelijkgestemden en om te netwerken met organisatoren. De prijzen van de TWSTd DJ Contest zijn er op gericht om de winnaars (publieks- en juryprijs) een duw in de goede richting te geven met hun DJ carrière. Hier later meer over...

Terug naar de avond. Winnaar van vorig jaar Quentin van H. beet het spits af met een opwarm set. Na het winnen van de finale vorig jaar heeft hij een heel goed jaar gehad en in dat jaar getekend bij de Radiate Artitsts agency. De toon werd door hem gezet en de kandidaten moesten het vanaf hier waar gaan maken. Bas Dobbelaer pakte over. Met een set vol sfeer en een sublieme platenkeus had hij gelijk het publiek mee. De sfeer zat er goed in en Bas leverde een solide set af. Daarna was het de beurt aan het Belgische duo DuplicaT. Samen hadden zij moeiteloos de finale gehaald met hun foutloze minimal house sets. En ook in de finale zetten zij een feilloze set neer. Door veel te mixen creerden zij constant volle geluiden in hun sets met de juiste energie. De energie werd na hun set een tantje hoger gezet door Jhon Spark. De Amsterdammer draaide een rauwe techno set. Hij durfde het aan om de hit Superfreak van Josh Wink (die mag zeker weer gedraaid worden tegenwoordig!) in zijn set te verwerken en scoorde hier punten mee bij de jury. De laatste kandidaat NTRS DNS (spreek uit Notourious Die En Es) draaide een rake tech-house set waar verrassende elementen in zaten. En toen waren de sets die het moesten doen allemaal gedraaid. Man With No Shadow pakte het vanaf hier over met een knallende house set om de nacht mee af te sluiten terwijl de 10 koppige jury in conclaaf ging...

De jury bestond op deze avond uit 10 profesionals uit de scene: JP [DJ, HQ, Rebellion, Dance Valley] Ille Bitch [DJ, Studio 80], Jaap Mutsaers {Programmeur Studio 80], Dennis Luts [TWSTd, voormalig Dance Valley], Staas Lucassen (DJ, Pand14, Switch), Max Coppens [DJ, Specker], Alex Salvador [DJ, Tomorrow Is Now, Kid!], Michiel Bierman [Junction], Kevin Arnemann [TWSTd winnaar 2009] en Quentin van H. [TWSTd winnaar 2012]. Zij beoordeelden de kandidaten op de punten mixtechniek, platenkeus, lijn van de sets, interactie met het publiek en uitstraling.

Na een lange, felle en heftige discussie wasde jury uiteindelijk unaniem over de winnaar. Of eigenlijk: winnaars. Met hun rake minimal house set schreef DuplicaT TWSTd geschiedenis door als eerste Belgische deelnemers ooit de contest te winnen! De publieksprijs ging uiteindelijk volkomen verdiend naar Jhon Spark. Het publiek in de Melkweg vond hem met een gemiddelde van een 7,5 de beste DJ van de avond.

De prijzen van de TWSTd DJ Contest zijn er op gericht om een kickstart te geven aan de carriere van de winnaars. De Belgische heren van DuplicaT wonnen de hoofdprijs: een cursus Electronic Music Production aan het SAE. En zowel DuplicaT als Jhon Spark winnen een aantal optredens op diverse evenementen om zo definitief hun naam te vestigen. De juryprijswinnaars maakten 7 uur na het winnen van de TWSTd DJ Contest hun opwachting maken op de mainstage van Free Your Mind festival in Arnhem waar zij een openingsset mochten draaien. Zowel de juryprijswinnaar als de publieksprijswinnaar zijn binnenkort te bewonderen op Gaasper Pleasure Festival, Into The Woods festival, KNUS festival, GEM Sessions, Junction, IamTechno, Osi Darap, Compound, Kranck en Schmeck Pony! Hier kunnen zij zich laten gelden en bewijzen dat zij het in zich hebben om een succesvolle professionele carrière te starten.

2 opmerkingen

Jezus wat een afkortingen allemaal :rot:
Je bent zelf een afkorting