Partyflock
 
­ Nederland

Brainattacks
ShockBlaster's Noise Attack

gepubliceerd door , op
Brainattacks
18 maart 2013
FeestBrainattacks · ShockBlaster's Noise Attack
Datumvrijdag 7 juni 2013
WinactieBrainattacks actiegesloten
LocatieKink
Nu de eerste eerste festivals van het jaar achter de rug zijn, zoomt het onderstaande verder in op de line-up die Brainattacks heeft kunnen charteren voor de editie die volgende week vrijdag gehouden zal worden volgens vertrouwd recept in Arthouse le Kink in Apeldoorn. Vanaf het centraal station is het nog geen 10 minuten lopen, maar wie met de auto gaat kan op twee steenworpen afstand gratis parkeren aan het Oranjepark. Dit keer staat de avond in het teken van de verjaardag van The Shockblaster en om alvast in de sfeer te komen van de bovenzaal bieden ze je meteen de nieuwe mix van Repix aan:



FireStarter is door The Shockblaster uitgenodigd om samen met hem te openen met early hardcore omdat zijn motto een 100% match is met de achterliggende gedachte van de bovenzaal: recht toe, recht aan. Geen getrut, maar vol gas ertegenaan.
Repix, die binnenkort voor de tweede keer in de Silver van Defqon mag draaien, zal vervolgens de nadruk leggen op mainstream hardcore zodat Aeson, die eerder voor P.L.U.R. en Skullz Productions draaide zal het geheel een industriële, maar vooral duistere touch meegeven. Dit lijkt geen overbodige luxe wanneer je erop voorbereid bent dat de Duitser Badazz Warraw Duitsland zijn intrede maakt. Hoewel het zijn eerste optreden in Nederland is heeft hij toch al behoorlijk wat bekendheid weten te vergaren door actief mee te dingen in de initiatieven van Hellsound Events en Toxic Sickness Radio, waar hij met zijn mixtapes niet meer weg te denken is. De Dual Resonators, zullen deze nacht een andere koers dan normaal uitstippelen en kiezen er bewust voor om eens te expirimenteren met een crossover naar frenchcore. F!xx-It zal speciaal vanuit het hoge noorden overkomen om vanaf dit punt het stokje over te nemen en laten zien waarom hij uitgekomen is op Phrenetikal Records. Deze opsteker heeft motiverend gewerkt, want sindsdien is er alleen maar meer tijd in de muziek gaan zitten waardoor er stemmen opgaan die zeggen dat er niets boven Groningen gaat. Gelukkig zijn met Extraordinary Crapook de westerlingen vertegenwoordigd. Met een verse bak platen overgekomen uit Frankrijk is een goede voorraad zwart goud aanwezig om in juni meerdere keren te vlammen.

In de benedenzaal kan Brainattacks zich doorgaans meer focussen op de creatievere kant van harde elektronische muziek. Dit keer zal DavidK, Grondlegger van STORM met ambient, idustrial en cyber een 105 minuten dik fundament leggen voor een avond waarin gerespecteerde artiesten ruimschoots de tijd krijgen om hun ding te doen en nieuwe initiatieven verder te ontplooien. Voor een nadere toelichting kunnen we het best kijken naar Nano.strike. Wie hem een aantal jaren terug bezocht zag hem vooral veel knappe combinaties maken. Na een rits met buitenlandse optredens waaronder op Q-Base trok hij de conclusie zich vooral toe te leggen op breakcore. Op Brainattacks zal hij onder de nieuwe alias Nanostorm met dezelfde apparatuur een lange live-set weggeven die zich toelegt op hardste tekno. Om hier een beeld bij te krijgen hieronder een representatieve demo.



Ook is er nogmaals tijd gereserveerd voor Spootnik. Op de vorige editie wist hij al een knappe compilatie te maken van platen die je bijna alleen hoort op de illegale feesten. Dit maal komt hij met zijn vriendin Innercore aan zijn zijde die in dezelfde scene de passie voor elektronische muziek heeft verkregen. Een ander gezicht dat vaker op de feesten van Brainattacks terug is gekomen is dat van Vague Entity. Vanuit de behoefte om meer veelzijdigheid aan een breder publiek te kunnen tonen zal hij een DJ'end duo vervangen door in een live-act een switch te maken van tekno naar terror. In de studio heeft hij zich laten inspireren door de samenwerking met andere artiesten op te zoeken en dit keer zal hij dit doen met Noizefucker. Na enige tijd van stilte heeft hij het optreden weer opgepakt en speciaal voor deze editie zal hij vanaf de liveset de aanloop naar zijn platenbak inzetten om de afsluitende battle met The Shockblaster en Screamcore in te luiden. Verwacht een exclusieve collectie platen waar je u tegen zegt.

Hardnoise:
21:00 - 22:00 Two-Face vs FireStarter
22:00 - 23:00 Repix
23:00 - 00:00 Aeson
00:00 - 01:00 Badazz Warraw
01:00 - 02:00 Dual Resonators
02:00 - 03:00 F!xx-It
03:00 - 04:00 Extraordinary Crap

FreeNoise:
21:00 - 22:45 DavidK
22:45 - 00:00 Nanostorm
00:00 - 01:30 Innercore vs Spootnik
01:30 - 02:30 Vague Entity
02:30 - 04:00 The Shockblaster vs Screamcore vs Noizefucker

4 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 115445, 57198}
Nice hoor!