Partyflock
 
­ Nederland

Gregor Treshers birthday

gepubliceerd door , op
Duitsland, het land van de onbegrensde techno. Waar dromen nog vertaald worden in muziek en het feesten tot religie is verheven. Gregor Tresher, beweegt zich al jaren op onnavolgbare wijze door deze scene, van voorloper van de nieuwe technobeweging in de jaren 90 naar de rol die hij anno nu speelt: als artiest met een totaal eigen, unieke sound. Een sound die zich het best laat beschrijven als diep, melancholisch, hypnotiserend maar bovenal ontzettend dansbaar. Vergelijkingen kunnen getrokken worden naar bijvoorbeeld Extrawelt, Marco Effe, Karotte, Ilario Alicante en Tom Flynn. Het is dan ook geen verrassing dat al deze grootheden op Tresher's eigen label Break New Soil platen uitgebracht hebben.

Met drie eigen albums onder de riem, een eigen label, talloze releases bij andere grote labels en een DJ-carrière die meer dan 20 jaar omspant, mag Gregor Tresher gerust een autoriteit op het gebied van techno genoemd worden. Een autoriteit die weet wat er nodig is om van een goede avond een legendarische nacht te maken. Wat is daarvoor nodig, behalve geweldige muziek? Een locatie waar kwaliteit voorop staat. Studio 80 is al jaren de vaste Amsterdamse uitvalsbasis van Tresher. Sinds zijn eerste optreden op Bla Bla in 2009 is de sympathieke Duitser vaste gast bij de Amsterdamse club. Dat hij dit jaar op zijn vaste plek ook zijn verjaardag viert zal voor velen een welkome verassing zijn.

Op vrijdag 22 maart is Studio 80 de uitgelezen locatie voor dit intieme feestje. Een feestje dat Gregor Tresher niet alleen zal vieren: Petar Dundov zal ook acte de présence geven deze avond. De Kroaat is een instituut op het gebied van wat in het Engels slow-burning madness wordt genoemd: tracks die blijven gaan, tracks die lijken te leven, altijd evoluerend en zich uitend in langdurige climaxen. Bescheiden maar toch bombastisch. Tijdloze muziek die door de grootste namen is opgepakt. Laurent Garnier, Dubfire, Sasha, John Digweed, Dixon en natuurlijk Gregor Tresher zelf hebben laten weten grote fans van Dundov te zijn. Zijn ongeëvenaarde album 'Ideas From The Pond' wordt binnenkort misschien overtroffen door zijn eigen nieuwe album. Met een beetje geluk wordt daar op 22 maart al een voorproefje van gegeven.

Studio 2 is op 22 maart in handen van Mike Ravelli en Joey Daniel. Met zijn clubavonden in de Stalker (samen met Miss Melera) is Mike Ravelli langzamerhand een legende aan het worden. Unieke nachten waar je bij geweest moet zijn. Het Rotterdamse 300MPH van Joey Daniel begint onderhand dezelfde vormen aan te nemen. Een steevaste peiler van kwaliteit en nachten om nooit te vergeten. Ravelli en Daniel bundelen back to back hun krachten in Studio 2 deze avond, een gouden combo.

Je hebt goede avonden, je hebt geweldige nachten, maar soms zitten er parels van epische proporties tussen. Deze avond lijkt een zwaargewicht van kwaliteit te worden. Een nacht die niet lijkt op te houden. 22 Maart is de datum waar een grote cirkel in de agenda om mag worden gezet. Vanaf 23.00 zijn de deuren voor dit donkere verjaardagsfeestje geopend. Kaartjes kosten in de voorverkoop €13 en zijn bij koop tickets en op www.studio-80.nl verkrijgbaar.