Partyflock
 
­ Nederland

Vrijdagse nieuwstelex

gepubliceerd door , op
Vrijdagse nieuwstelex
11 januari 2013
Elke week verschijnen er wel berichten die te kort zijn om als persbericht te publiceren, maar die wel de moeite van het vermelden waard zijn. We verzamelen ze elke week en publiceren ze op de vrijdagmiddag. Kun je nog even helemaal up-to-date het weekend in!

Wederom internationaal succes voor Vato Gonzalez

De single 'Not A Saint' van Nederlandse DJ/producer Vato Gonzalez is deze week één van de hoogste nieuwe binnenkomers in de officiële UK Top 40. In de eerste week van release komt de single op nummer 20 van de Britse hitlijst binnen. Daarmee is het de hoogste nieuwe binnenkomer, op de nieuwe single van David Bowie na. Vato Gonzalez scoort met zijn muziek voor de tweede keer internationaal succes. Zijn single 'Badman Riddim' bereikte eerder positie 7 in de Engelse charts. Lees verder...

Tomorrowland wil uitbreiden naar elk continent

Het Belgische dancefestival Tomorrowland heeft een nieuwe ambitie. De organisatoren Manu en Michiel Beers willen op elk continent een versie van hun razendpopulaire festival opzetten. De broers zijn momenteel op zoek naar unieke locaties voor hun festival. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. In een interview in de weekendeditie van zakenkrant De Tijd zeggen de broers Beers dat ze "wekelijks concrete vragen uit de hele wereld krijgen om het festival elders te gaan kopiëren: van rijke Russen en Indiërs, tot de top van de promotoren en investeerders van Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. We gaan het doen, maar wel op onze voorwaarden, en alleen op plaatsen waar we ons thuisvoelen."

Omdat de broers de touwtjes van het festival zelf in handen willen houden, zijn er binnen hun bedrijf ID&T alvast tien nieuwe werkkrachten aangenomen. "Het wordt een gigantische uitdaging." Bron: De Morgen

Zeventienjarige Julian Jordan door MTV verkozen als '2013's artist to watch'

De zeventienjarige Julian Jordan uit Apeldoorn is door MTV afgelopen vrijdag in Amerika verkozen tot een van de '2013's artists to watch'. Elk jaar maakt het populairste muziek televisie station een shortlist bekend van opkomende artiesten die dat jaar volgens hen zullen doorbreken.
De jonge DJ/Producer werd afgelopen jaar getekend door het label Spinnin' Records en kreeg bekendheid door zijn samenwerking met DJ grootheid Sander van Doorn en zijn laatste single samen met Martin Garrix 'BFAM'. Ook trad hij in de zomer van 2012 als een van de jongste Dj's ooit op in een van Ibiza's grootste clubs 'Privilege'.

Vorig jaar werden onder andere de Nederlandse DJ/Producers Hardwell en Nicky Romero getipt door MTV en zijn nu, een jaar later, twee van de belangrijkste spelers zijn binnen de elektronische muziekscene. Lees verder...

Samenwerking ID&T met Amerikaanse concertgiganten

Groot nieuws uit de dance-wereld: ID&T, SFX Entertainment en LiveNation gaan een samenwerking aan voor Noord-Amerika. De Joint Venture moet succesverhalen als Sensation, Mysteryland en Tomorrowland naar Noord-Amerika exporteren. Dat meldt Link2Party. ID&T-directeur Duncan Stutterheim bevestigt het bericht.

Op ADE 2012 vertelde Stutterheim dat zijn ID&T een overnamebod van 100 miljoen dollar had afgeslagen. Het Nederlandse dancebedrijf stond toen al geruime tijd in de belangstelling van grote buitenlandse entertainmentbedrijven en de geruchten over overnames hielden aan. Stutterheim zei toen: "We zijn nu twintig jaar bezig en ik voel dat het nog makkelijk nog eens twintig jaar kan." Bron: 3voor12

KRNWTR schakelt crowdfunding in voor een app die toont welke horecazaken (geen) kraanwater schenken

KRNWTR pleit er al jaren voor om kraanwater in de horeca op de kaart te zetten. Woordvoerder Tom Niekamp: "Het bewijs dat wij niet de enigen zijn die dit vinden, is dat we op Facebook meer dan 18.000 fans van kraanwater in de horeca hebben. De app is de kans voor deze mensen om horeca die het goed doet, te belonen en om op een laagdrempelige manier aan te geven dat ze het niet oké vinden als een ondernemer het pertinent weigert.

De KRNWTR-app maakt inzichtelijk welke horecazaken in Nederland kraanwater serveren en welke niet. Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze in een restaurant kraanwater kregen en wat ze van het kraanwaterbeleid vinden. "Met de kraanwater-app beloon je dus de horecaondernemer die het goed doet en kan je iets doen aan je ergernis als die geen kraanwater schenkt."
Om de ontwikkeling van de app te financieren is 10.000 euro nodig. KRNWTR verdient hier verder niets aan. Als ze meer ophaalt dan het streefbedrag, wordt geïnvesteerd in uitbreidingen van de functionaliteiten van de app. Lees verder... Bron: Horeca Entree

Paaspop kondigt nog meer dance acts aan

Opnieuw komt Paaspop met een reeks ijzersterke nieuwe acts: Fresku, Tommie Sunshine, Jackmaster, Obey, Faberyayo, 80's Verantwoord, 90's Now , Beverly Hills 808303, Dekmantel Soundsystem, The Kik, The Boy With Tape On His Face, Kensington, Balthazar, DI-RECT, Otava Yo, Patchanka, Death Angel, en Black Sun Empire.