Partyflock
 
­ Nederland

Sugarfactory onthult ADE programmering

gepubliceerd door , op
Meer dan dertig acts gedurende vijf dubbelgeprogrammeerde clubavonden, een nieuw podium, herziend licht en geluid, en alle ADE info op een gloednieuwe site. Sugar Factory belooft de verrassing te worden van Amsterdam Dance Event 2012. De club is deze zomer begonnen met een facelift, die ADE bezoekers zeker zullen opmerken. Met een aangevuld programmeringsteam heeft de club een opvallend ADE programma neergezet, waarbij je zowel in de vroege avond als de late nacht kunt genieten van namen als Frankie Knuckles, Gabriel Ananda, David Morales, Black Coffee, dj Promo en Stephan Bodzin.

'Dit wordt een speciaal ADE voor ons', vertelt Myra Driessen, creatief directeur Sugar Factory. 'Licht en geluid zijn onlangs geoptimaliseerd en met onze nieuwe Foyer hebben we vijf dagen lang zowel een avond- als nachtprogrammering, dus ook met ADE'. In de sympathieke Amsterdamse club vind je dit jaar een keur aan grote namen en niet te missen nieuwe talenten. Informatie kan je vinden op de geheel nieuwe site www.sugarfactory.nl. Ze lichten hieronder alvast een aantal van deze bijzondere artiesten uit.

Grondleggers van de house
Woensdag kan je, na de energievolle electroswing van Good Luck, los op de Zuid-Afrikaanse meesters: Black Coffee en Culoe De Song. Samen met de Nederlandse Leroy Styles brengt The Djoon Experience een dampende Afro-house avond die ver blijft van alle clichés.

Als voorloper op de nieuwe maandelijkse avonden, stampen op donderdag niemand minder dan hardcore Innovators dj Promo en dj Thrasher het dak eraf. Sugar Factory gaat hardcore, dat is een feit! De vooravond wordt gevolgd door de 100% Pure labelnight. Hier is het tech-house wat de klok slaat, waarbij speciaal voor ADE Gabriel Ananda (live) gaat. Labelbaas 2000 and One en producersduo Kaiserdisco complimenteren de line-up.

Tijdens de ADE Full Spectrum avond op vrijdag is er een meet & greet met Merdan Taplak gepland. Deze Belg met Turkse roots switcht gemakkelijk van balkan tot soul, triphop, hiphop en dance en heeft menig festivalganger het hemd van het lijf doen zweten. De nacht gaat over in de jaarlijks uitverkochte avond van MN2S: niemand minder dan Frankie Knuckles en David Morales vieren samen met Hector Romero 25 Years of Def Mix. Deze sets in Sugar Factory zijn bij voorbaat legendarisch.

In de vooravond van de zaterdag wordt het losgaan in de moshpit: AKS (Live) staat garant voor een dikke liveset waarbij dubstep de boventoon voert. FormaT is de hostende partij, die al eerder succes boekte op Tomorrowland Dour Festival en Pukkelpop. Hierna wordt Sugar Factory overgenomen door drie premium labels; Monaberry, Herzblut and Ideal Audio, gepresenteerd door ADE NGHTDVSN & Plantage13's Stephan Bodzin en Oliver Huntemann. Dit jaar vliegt Sugar Factory ook nog de mannen van Super Flu in.

Zondag sluit Sugar Factory ADE af met wederom twee hoogstaande muziekprogramma's. In de vroege avond I Love Vinyl Amsterdam, vertegenwoordigd door dj Manga, Mr Mendel, Ilco en met gasten als KC de Funkaholic en Antal. Authentieke en originele tunes, met vinyl als basis, is iets waar ook de mannen van Wicked Jazzsounds alles van af weten. ADE afsluiter Phil Horneman, Leroy Rey, LEFTO en Simbad gaan live met de Wicked Jazzsounds muzikanten. Gilles Peterson had er zelf bij willen zijn, maar dit jaar zijn het LEFTO en Simbad die het Brownswood label vertegenwoordigen.

Kortom, Sugar Factory biedt dit jaar een brede en kwalitatieve programmering, in een vernieuwde venue, waar je elke dag van de vroege avond tot de late uurtjes van ADE kunt genieten.