Partyflock
 
­ Nederland

Crossover & Evolved Artists ADE Showcase
Electronic Architects

gepubliceerd door , op
Crossover & Evolved Artists ADE Showcase
2 oktober 2012
Oktober staat bij iedere danceliefhebber tegenwoordig standaard gemarkeerd in zijn of haar agenda. Ieder jaar is in onze hoofdstad het beste te vinden wat de dancescene te bieden heeft en ieder jaar bewijzen wij Nederlanders dat we toch daadwerkelijk de grootste zijn op het gebied van Electronic Dance Music, zoals men het genre in het buitenland na al die jaren hard werken heeft omarmd. Amerika is inmiddels plat gegaan voor de meeste vormen van dance zoals house, hardstyle, harddance en trance en dus wordt een evenement als het Amsterdam Dance Event steeds belangrijker en groter. Clubs, dj's, bookers en agency's presenteren zichzelf aan de scene en zo ook Crossover Management. In samenwerking met Evolved Artist Management zetten zij op vrijdag 19 oktober van 22 tot 5 uur twee zalen van de gerenommeerde Amsterdamse club Escape op z'n kop met twee line-ups om van te smullen.

In de studio is het hardere werk te bewonderen. Crossover's eigenaar en harddancepionier Fausto trakteert je op een keur van namen uit zijn stal, waarbij de artiesten de avond op zullen bouwen van stevige house naar het betere harddance- en hardstylewerk. Fausto zelf ken je van zo ongeveer alle grote festivals en feesten, zoals Trance Energy, DefQon1, Qlimax, Sensation Black, Tomorrowland en Mysteryland evenals van zijn International Hard Dance Sessions tours. Maar ook de mannen die de rest van de avond invullen, hebben genoeg sporen verdiend om je te verzekeren van een uit-je-dak-avondje. Uit de UK komen Phil York (DefQon1, Dance Valley en IHDS mede-oprichter) en Wragg, bekend van het voormalige topduo Wragg & Log:one. Van Nederlandse bodem komen de Qult-helden Thilo & Evanti, die met hun Analogue Is Dead label de laatste tijd succes na succes oogsten. Ook Charly & Nazzz zijn geen onbekenden in het wereldje, met een CV waar DefQon1, Q-Base, [HQ] en Dance Valley op prijken. Jim Justice doet het de laatste jaren als dj en producer uitstekend met enkele dikke releases en natuurlijk gigs op DefQon1, Pussy Lounge en Qountdown. De Line-up wordt compleet gemaakt door hardstylehelden in wording Bad HabitZ, die op de meest recente editie van Fusion of Dance de Megabase lieten ontploffen.

In de Escape Lounge is het aan Evolved Artist Management om je te trakteren op de vetste trance en house. De grootste naam in deze line-up is Talla 2XLC, die in oktober zijn 32-jarig (!) bestaan als dj viert. Met talloze releases en gigs als DefQon1, Trance Energy, Q-Base, Gatecrasher en Nature One is hij een levende legende die er maar geen genoeg van krijgt. Korter actief in het wereldje, maar daarom niet minder bekend, is Artento Divini. Met zijn drive, passie en energieke sets reist hij de wereld over en mag toch ook wel een begrip genoemd worden. Uit Engeland wordt Andy Duguid gehaald, een naam die bij de tranceliefhebbers absoluut interesse zal wekken. De avond wordt gecompleteerd door Dazzle (Musical Madness, Dance Tour), Lemon & Einar K (trancehelden uit Noorwegen), Store N Forward en Trance Arts (AWOT radio, Duitsland).

Het Amsterdam Dance Event kent keuze uit ontzettend veel avonden, maar de Escape is op vrijdag de place to be. Voor ieder wat wils is er van house tot trance en van harddance tot hardste, een crossoveravond die je absoluut zal bevallen. Tickets zijn 11 euro 50 in de presale via koop tickets en op de avond zelf kun je voor 15 euro zeven uur lang genieten. Vrijdag 19 oktober, 22 tot 5 uur, Escape Lounge & Studio, Crossover Management en Evolved Artist Management. Be there when the Electronic Architects put on their best show!

2 opmerkingen

 
Lekker hoor .. gaat een machtig feestje worden dit (Y)