Partyflock
 
­ Nederland

KLIKK 5 years

gepubliceerd door , op
KLIKK
9 augustus 2012
Vijf jaar geleden zag de naam KLIKK voor het eerst het levenslicht in het Leidse uitgaansleven. Begonnen als housefeestje in de HIFI, groeide het concept van daaruit verder met edities in het LVC en natuurlijk de sprankelende buitenedities bij Annies tijdens het jaarlijkse Leidens Ontzet en Koninginnedag. Vele (Inter)nationale techno en house artiesten passeerden de afgelopen jaren de revue waaronder; Matthias Tanzmann, Davide Squillace, Joris Voorn, Guido Schneider, Stimming, Oxia en 2000 and One.

Om het vijfjarig bestaan eens goed te vieren, heeft de organisatie een flinke rits topnamen op de plank liggen voor de KLIKK edities in het najaar van 2012. De aftrap is op zaterdag 22 september met de Chileense geweldenaar Francisco Allendes en de Nederlandse 'ones to watch' Jeff Moore & Jamie Lie A Kwie.

Pre-filmpje


Francisco Allendes staat al tijden op het verlanglijstje van de KLIKK organisatie. Deze Chileense producer - die tegenwoordig resideert in Ibiza - brengt al jarenlang releases uit van Olympisch hoog niveau. Mochten ze ooit medailles gaan uitgeven voor het uitbrengen van vette platen, dan krijgt hij ongetwijfeld een gouden plak. Het is dan ook niet voor niets dat Francisco mocht releasen op Cadenza en Desolat en sinds kort zelfs onderdeel is geworden van de Desolat familie. Zijn muziek is doorspekt van wereldse elementen, de dikste grooves en gruizige percussie; precies zoals ze het bij KLIKK graag horen en zien.

Openers van de avond zijn het underground duo Jeff Moore & Jamie Lie A Kwie uit Rotterdam. Deze twee jongens zijn al vele jaren een vaste waarde in het Rotterdamse nachtleven en vinden nu – volledig terecht – hun weg op alle Nederlandse podia. Productioneel gezien gaat het ze ook voor de wind. Hun 'Butt' kwam onlangs uit op het label van Michel de Hey en was niet uit de set van Matthias Tanzmann weg te slaan. Met z'n tweeën achter de draaitafels zijn ze eveneens onweerstaanbaar. Dat vond ook Seth Troxler die onlangs graag met de heren zeven uur lang! back2back2back wilde draaien in de Toffler. Niet te missen!

De avond wordt afgesloten door uw vaste gastheren Sander May & Tom Noah in de grote zaal. Het techhouse geweld even ontvluchten doe je in de knusse tweede zaal waar de veelbelovende Amsterdamse organisatie Natives haar gang mag gaan. In een kort tijdsbestek zijn de feestjes van Natives ongekend populair geworden. Verwacht een warme en vrolijke mix van disco, groove, funk en house door dj's Martin Bell, Mike Melchiot en Samwise.