Partyflock
 
­ Nederland
Element Cenobite is niet algemeen zichtbaar!
Element Cenobite is niet algemeen zichtbaar!

Amsterdam Dance Event krijgt dit jaar flink portie early en frenchcore

gepubliceerd door , op
Brainburst
26 juli 2012
De derde week van oktober staat voor Amsterdam synoniem aan ADE, het meerdaagse muzikale festival waar de top van de internationale dance-scene op af komt. Alhoewel de meeste evenementen op club, house en techno gericht zijn is het een goed teken dat de harder styles elk jaar ook wat meer aandacht krijgen. De HDE-conferentie welk al voor de derde maal gegeven wordt verhuist dit jaar naar de Melkweg, daarnaast is er ook de officiële harder styles inwijding van de Ziggo Dome, maar de vrijdagavond van het Amsterdam Dance Event beloofd gegarandeerd de hardste avond te worden van het ADE en wel met Strength of Unity's Brainburst. Een avond die early hardcore/early terror naadloos blendt met frenchcore. Want wat is ADE zonder een feest waar de beentjes net even wat hoger komen dan het gemiddelde techno shuffeltje. Juist!

Op vrijdag 19 oktober vindt daarom ook de zesde Amsterdamse editie van Brainburst plaats, en om dit evenement extra speciaal te maken is ervoor gekozen om deze in de favoriete locatie van Strength of Unity, Societeit De Lax te geven. Deze locatie is tevens de locatie waar ook vele uitverkochte Amsterdamse edities van Ouwe stijl is botergeil gegeven zijn, en bezoekers van deze feesten kunnen beamen dat de primaire voorwaarden voor een degelijk avondje flink gerag en gebeuk op een aDequaat volume dan ook gewaarborgd zijn met deze LAX-editie van Brainburst.
Maar naast een fatsoenlijk soundsystem en daarbij ook prima betaalbare prijzen is er ook aandacht besteed aan een line-up van jewelste. Zo zal Cenobite-legende Leviathan een portie onvervalste Cenobite en mokum door de speakers gooien en zal het Nederlands/Italiaanse duo FlowCreatorz er nog een tandje bovenop gooien in de early hardcore uren. Daarnaast kan een beetje frenchcore-avondje eigenlijk niet meer om Dr Peacock heen, dus deze zal ook acte de présence geven op het Amsterdam Dance Event. Het sluitstuk zal voor de rekening van [KRTM] komen, dit Belgische talent timmert flink aan de weg op het Motormouth Recordz label. Tel daarbij de sets van residents The Irritainer, Apac, Xqruciator en Faniac bij op en het moge duidelijk zijn dat deze avond ook muzikaal flink uit zal pakken.

Beluister hieronder de speciale warmup mix van Faniac & Xqruciator, welke de essentie van het brainburst concept uitermate goed weergeeft: Keiharde early en raggende frenchcore.



Sociëteit De Lax ligt achter Amstel, onder het gebouw van de HvA. Als je Amstelstation aan de achterkant uitloopt, nog voor de kebab zaak meteen links naar beneden. Kan niet missen. Er rijden nachtbussen elk half uur naar centraal station, maar de organisatie vermoedt dat de doorgewinterde partyganger deze niet nodig zal hebben daar deze ADE-editie van Brainburst maar liefst tot 06:00 uur door zal gaan. En om het concept eer aan te blijven doen zijn de deuren weer geopend om 21:00 en zal er niet aan opbouwsetjes gedaan worden. Voorverkoop is slechts 10 euro, aan de deur 12 euro.

5 opmerkingen

[KRTM] (y)
.
laatste aanpassing