Partyflock
 
­ Nederland

Off centre presenteert Seeing Sounds, Red Light radio, Hotmamahot, Deframe & Cynaptic

gepubliceerd door , op
Off Centre
19 juli 2012
Op 27 tot en met 29 september vindt de derde editie van het Off Centre festival plaats in de Amsterdamse Melkweg. Voorafgaand aan de eerder aangekondigde muziekprogrammeringen presenteert Off Centre drie dagen lang het cinemaprogramma 'Seeing Sounds' met diverse thema's en gasten. Seeing Sounds is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van Off Centre. Daarnaast wordt het Melkweg Theater gehost door het Amsterdamse Red Light Radio, die met hun crew naast diverse radioshows ook een speciale nachtprogrammering verzorgen. Het Hotmamahot collectief verzorgt in het theater tevens een nachtelijk buffet. Het Off Centre decor wordt ook dit jaar verzorgd door Deframe, ditmaal in samenwerking met Cynaptic.

Seeing Sounds presenteert iedere avond van Off Centre een filmprogramma in de Melkweg Cinema, met verschillende gasten, muziekdocumentaires en videoclips. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavond begint Seeing Sounds om 21.00 uur met steeds een andere gast en een film die dwarsverbanden legt met de line-up van Off Centre. Met onder andere Secondhand Sureshots (2007, Dublab) – waarin producers als Daedelus en Ras G de opdracht krijgen om met vijf kringloop platen een nieuwe beat te creëren, 1989 - The Summer of Rave (2006, BBC) – over de 'tweede summer of love' in de UK en doorbraak van rave en acid house eind jaren '80, en Detroit, Comeback City (1998, VPRO) over het verval van Detroit en de techno pioniers die zich laten inspireren door hun stad. In de nacht gaat Seeing Sounds door: met een compilatie van bijzondere filmFragmenten, gruizige YouTube filmpjes en videoclips is de cinema het hele festival lang geopend. Seeing Sounds wordt gepresenteerd door Radna Rumping, die eerder filmavonden programmeerde in o.a. Trouw, Muziekgebouw aan het IJ en wekelijks te horen is op Red Light Radio met het radioprogramma Future Vintage.

De radiostudio van Red Light Radio is tijdens Off Centre verhuist van hun peeskamer op de wallen naar het Melkweg Theater. Iedere dag tussen 22:00 – 23:00 kun je meeluisteren naar een uitzending over het festival met diverse gasten en host DJ Sandeman. In de nachturen verzorgen de Red Light Radio residents de muziek. Hotmamahot host in het theater tevens een 'all-night-long-hotel-buffet': genoeg eten, ouderwetse filterkoffie en ontbijt. Pak een tray, een placemat, neem plaats op een van de bierbanken en stil je honger. Een biertje kopen kan natuurlijk ook.

Het Decor van Off Centre wordt ook dit jaar verzorgd door Deframe, een collectief van visuele kunstenaars en audiofielen, richt zich op het ontwikkelen van audiovisuele installaties en live visuele performances. Deframe zal ook dit jaar weer het Off Centre concept vertalen naar een visuele ervaring en hierbij de gehele Melkweg onder handen nemen, met als middelpunt een 'Augmented Temple' in The Max.

Om het festival te verrijken met een interactieve ervaring is Deframe dit jaar een samenwerking aangaan met Cynaptic Collective, drie jonge experts op het gebied van mediakunst en technologie. Cynaptic zal diverse plekken in de Melkweg omvormen tot een pompende bloedende tech-organische entiteit genaamd 'Veins'.
Voor het derde jaar op rij is Off Centre hét festival waar liefhebbers van elektronische muziek de nieuwste geluiden en spannendste artiesten kunnen ontdekken. Off Centre staat ver van de hokjesgeest en brengt veel verschillende, melodieuze sounds juist samen met veel ruimte voor crossovers. De hoofdprogrammering van Off Centre is eerder al bekend gemaakt en bevalt o.a. muzikale headliners Kakkmaddafakka, Omar S, Joy Orbison, Gold Panda en Martyn. Off Centre is een autonoom initiatief van de Melkweg, met als belangrijkste doel heeft nieuwe, elektronische muziek naar Amsterdam te halen en een podium te bieden. Tickets voor het festival zijn te koop via www.melkweg.nl en www.ticketservice.nl. Voor meer informatie over het festival kijk op www.off-centre.nl