Partyflock
 
­ Nederland

Tilburg maakt zich op voor week met topkunstenaars, varkens en portretten van moeders

gepubliceerd door , op
Incubate, het festival voor vooruitstrevende cultuur, begint volgende week in Tilburg. Het festival vindt plaats van 10 tot en met 16 september en wordt maandag om 18:00u feestelijk geopend bij de Koepelhal. Onder de driehonderd artiesten die optreden tijdens het festival zijn Mogwai, Buzzcocks en Fields of the Nephilim. Door heel Tilburg worden er portretten van moeders opgehangen voor het Inside Out Project van de Franse kunstenaar JR en de Spaanse kunstenaar Santiago Sierra vernietigt met behulp van varkens de letter 'S' uit het woord Capitalism.

Na de opening op 10 september om 18:00u in de Koepelhal knalt de maandag van Incubate direct uit de startblokken met onder andere deathmetalband Napalm Death. Het diverse programma biedt op andere dagen onder anderen Amerikaanse hiphopster Kid Ink, dubformatie King Midas Sound en psychedelische rockers Sleepy Sun. In het weekend zijn Mogwai, Yann Tiersen, Buzzcocks en Fields of the Nephilim enkele van de 250 artiesten die optreden.

Varkens, karaoke en gratis kennismakingstour
Op vrijdag is er een performance van de spraakmakende kunstenaar Santiago Sierra, waarbij varkens een drie meter hoge letter 'S' zullen opeten. Ander werk van hem is te zien in de Bibliotheek Tilburg Centrum. In bkkc staat nieuw werk van jonge Brabantse kunstenaars en bij de Open Source Expo in de Koepelhal, waaraan driehonderd kunstenaars meewerken, verzorgt de Britse Leah Capaldi zeven dagen lang zeven uur per dag karaoke, waarbij het publiek de zanger moet ondersteunen. Door de hele stad zijn portretten van Tilburgse moeders te zien als onderdeel van het wereldwijde kunstwerk Inside Out van de Franse kunstenaar JR. Er is een gratis Incubate kennismakingstour voor mensen die het festival willen leren kennen. Aanmelden daarvoor kan via tour@incubate.org.

Festivalgids online
De Incubate festival guide is sinds vandaag beschikbaar online via deze link en tijdens het festival krijgen alle bezoekers er een. Hierin staat alle informatie over de artiesten die tijdens het festival werk presenteren.

Incubate
Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 250 culturele voorlopers. Zo creëert Incubate een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vindt plaats van 10 tot en met 16 september 2012 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van boerderij tot popzaal.

Meer informatie staat op www.incubate.org.