Partyflock
 
­ Nederland

Time Warp NL presenteert eerste jubileum

gepubliceerd door , op
Time Warp
30 augustus 2012
FeestTime Warp · Holland
Datumzaterdag 8 december 2012
LocatieJaarbeurs Site
Euforie. Energie. Meeslepend en uniek. Time Warp NL heeft de afgelopen jaren een onuitwisbare indruk achtergelaten in het vaderlandse nachtleven. Het kleine broertje van dat beruchte Duitse technofeest is volwassen geworden, zo zal blijken wanneer het evenement op zaterdag 8 december haar vijfde verjaardag viert. Een jubileum, jawel, dat Nederlands grootste indoor techno event zal bekronen in de Utrechtse Jaarbeurs. Line-up en andere info volgen binnenkort, kaartverkoop gaat nu echter al van start – laat de gekte beginnen!

Time Warp Holland 2012 - teaser


Nergens zo'n gevoel als op Time Warp. Het jaarlijkse evenement in Mannheim is al nergens mee te vergelijken, de manier waarop Time Warp NL zich heeft neergezet appelleert aan eenzelfde emotie. Van de optredende artiesten tot de uitzonderlijke shows vol visuals en lichteffecten, wanneer je er bent wéét je dat je op Time Warp staat.

Met dat totaalpakket aan technologische hoogstandjes ging Time Warp NL in 2008 van start. Place to be: de Maassilo in Rotterdam, waar ook het jaar daarna een begin werd gemaakt aan een ware zegetocht. Techno zou nooit meer hetzelfde worden beleefd, langzaam ging Nederland plat voor deze nieuwe manier van uitgaan.

Kortom, Time Warp werd de norm, om alleen door het evenement zelf te worden overtroffen. Zoals in 2010 de Sporthallen Zuid in Amsterdam een baanbrekende show meemaakte, in 2011 gevolgd door de meest grensverleggende editie tot nu toe, ditmaal in de Brabanthallen, Den Bosch. Time Warp NL was officieel volwassen, 15.000 partygangers kunnen erover meepraten.

Nu is het 2012. Dancemuziek is groter dan ooit, feesten evolueren tot boeiende, meeslepende happenings. En Time Warp NL viert haar vijfde verjaardag, ditmaal in de Jaarbeurs. Een mooie thuishaven voor een indoor festival met intieme setting; alleen Time Warp kan liefhebbers van elektronische muziek tenslotte zo geborgen laten voelen op een grote locatie.

Midden in het land is dit bovendien de ideale plek om alle (inter)nationale artiesten en publiek te ontvangen. En misschien wel de meest uitdagende locatie voor de Time Warp-crew, dat haar pijlen richt op een jubileum zoals dat nog niet is vertoond op Nederlandse bodem.

De line-up is weliswaar nog niet bekend, dat er een frisse wind gaat waaien deze verjaardag moge duidelijk zijn. Time Warp NL zal verschijnen in een 2.0 versie; met een breed programma, waarbij nieuwe namen samen zullen gaan met gerenommeerde helden, en hoogstaande techniek om de evolutie van het evenement wederom dik te onderstrepen.

Kaartverkoop voor Time Warp NL gaat zaterdag 10:00 van start: tickets kosten € 45,- (ex fee) via www.time-warp.de

29 opmerkingen

Ziet er goed uit. En wat een nette prijs.
Redelijk prijs inderdaad, ben benieuwd naar de line-up!
Zeer nette prijs; bij Awake krijg je voor hetzelfde geld 4-5 artiesten... Hier zal vast weer een veelvoud aan toppers tussen zitten!
De prijs is inderdaad heel erg netjes :D Nou hopen op een lekkere line-up en hopen dat ze het geluid goed krijgen in de Jaarbeurs, vind het daar altijd zo wisselvallig...
Prijs valt zeker mee. Line-up zal zeker wel weer top zijn.
 
welke track zit er onder dat filmpje eigenlijk ? erg fijn nummer
Uitspraak van Sjaakhans op donderdag 30 augustus 2012 om 13:27:
bij Awake krijg je voor hetzelfde geld 4-5 artiesten


Je kan er ook maar een tegelijk zien hoor. Weliswaar heb je bij Time Warp meer keus maar vind niet kunnen kiezen ook wel relaxed. Zeker als je met een groep bent.
Doe maar een paar schranz of hardtechno djs erbij en ik ben ook aanwezig :-)
Jammer dannnn.....Loudness jwz ;P
Is Time Warp de nieuwe norm qua technofeesten en kan het enkel door zichzelf overtroffen worden? Dat gelooft toch niemand? Ze hebben goede line-ups en geluid maar visueel vind ik het niet heel bijzonder. Niet dat ik dat het belangrijkste vind. Awakenings is 10 jaar langer bezig en voor 2008 hadden zij al producties waar je U tegen zegt. Lijkt me eerder dat Awakenings de norm heeft bepaald.
Vind ook zeker dat Awakenings de norm is kwa techno feestjes,al was Time Warp in de sporthallen zuid een heel dik feestje!! :)
jammer dat timewarp nu echt de beursgebouwen ingaat. vond de editie van 2009 in de maassilo toch nog de beste sfeer hebben. helaas sporthallen niet meegemaakt maar in de brabanthallen vond ik het maar massaal en commercieel opgezet. nja ik zou hetzelfde doen als organisatie denk ik.
Uitspraak van okkez op donderdag 30 augustus 2012 om 20:17:
Is Time Warp de nieuwe norm qua technofeesten en kan het enkel door zichzelf overtroffen worden?


Als je binnen 5 jaar van 3000 naar 20.000+ stijgt doe je toch iets goed.

Awakenings kiest er voor meerdere malen per jaar een relatief kleine locatie te behouden. Time-warp gaat voor het echte 'rave'-gevoel.

Hebben we wat te kiezen :)
laatste aanpassing
 
Wat was dit vorig jaar een daverend feest! Grote namen en alles super prof geregeld. JAAAA..
Uitspraak van :banana: M!tZz op donderdag 30 augustus 2012 om 20:43:
vond de editie van 2009 in de maassilo


die was master idd.
Locatie is minder, de prijs daarentegen: (y)

Kom maar op met die line-up.
Was er vorig jaar bij maar was ook de laatste keer.
Awake blijft bij mij toch nr1. Want je kunt wel van die grote lokaties kiezen en dan doeken in de zaal hangen om de dansvloer te verkleinen omdat het niet uitvekocht raakt. Geef mij maar het intieme van awake in de gashouder of klokgebouw.
 
Vorig jaar naar Timewarp geweest maar dat viel ZWAAR tegen qua "visuals". Viel ophef, net zoals ik nu in deze aankondiging lees, maar viel echt zwaar tegen.
De hoofdzaal deed mij herinneren aan mijn eerste houseparty. Schermen die met projectoren belicht werden ipv led-schermen... kom op zeg...
En geen lasers gezien daar...

Awakenings zet de norm in Nederland en Timewarp kan daar nog een hoop van leren.

Was voor mij ook de eerste en laatste keer.
Uitspraak van actief op vrijdag 31 augustus 2012 om 10:41:
De hoofdzaal deed mij herinneren aan mijn eerste houseparty.


Ze proberen meer het 'rave' gevoelte neer te zetten. Prima dat ze daarvoor kiezen, maar om dan te zeggen dat ze qua locatie, dj's, geluid en visuals de norm hebben neergezet is lichtelijk overdreven.
Ben blij me de jaarbeurs, niet zo overdreven doolhof als met de brabanthallen (y)

Word me 7e keer jaarbeurs. Blijft een top locatie! :D
Uitspraak van actief op vrijdag 31 augustus 2012 om 10:41:
De hoofdzaal deed mij herinneren aan mijn eerste houseparty. Schermen die met projectoren belicht werden ipv led-schermen... kom op zeg..


oldschool verlichting / visuals (l)
led shizzle (n)

Vond Timewarp in de Brabanthallen erg tegenvallen qua muziek, in de meeste zalen was zo'n beetje dezelfde sound te horen.
Wacht de line-up wel af.
Uitspraak van okkez op donderdag 30 augustus 2012 om 20:17:
visueel vind ik het niet heel bijzonder




Waarschijnlijk met uitzondering van Sensation of Qlimax heeft er denk ik nog nooit zo'n hoeveelheid licht in een enkele ruimte gehangen op een dancefeest?

Uitspraak van actief op vrijdag 31 augustus 2012 om 10:41:
Schermen die met projectoren belicht werden ipv led-schermen... kom op zeg...


Voor de prijs van deze twee 3D projectoren die gebruikt werden voor de visuals (zie onder) kan je een complete LED muur bouwen. En toch zal het resultaat dan een stuk minder zijn dan met projectie.

Maar uiteindelijk blijft het natuurlijk een kwestie van smaak. Tien lasers bestellen is de eenvoudige manier om indruk te maken, hoef je verder niet over na te denken. Je weet wat het doet en dat het werkt. Op Time Warp doen we het liever anders wat niet wil zeggen dat het een beter is dan het ander.

Ik snap dat jullie andere keuzes maken die misschien niet het makkelijkst zijn. Maar ga nou eens in op de vraag waarom het Time Warp concept nou normbepalend is voor de feestenindustrie in NL.

Die 3d projecties zijn trouwens echt vet.. Zou ik wel op meer feesten willen zien! Een vriend van me is daar een bedrijfje in begonnen. Dat is een groot talent in grafische vormgeving en always on the move, dus ook met deze techniek. Grote led muren vind ik ook mooi trouwens!
Hmmm, om eerlijk te zijn vind ik dat ook geen gelukkige term. Er zijn wel kwaliteiten die specifiek aan Time Warp toe te wijzen zijn maar om nou te zeggen dat deze de norm vormen? Het zijn niet mijn woorden. Vraag me sowieso af wat een 'norm' is als het om feesten gaat.

Time Warp an zich (dus ook met Mannheim en Milaan) heeft een bijzondere plaats in de internationale technoscene. Het heeft een duidelijk eigen karakter en kosten noch moeite worden gespaard voor de edities. Maar normbepalend is in mijn ogen geen enkele organisatie in Nederland. De scène wordt met z'n allen gemaakt en iedereen draagt daar op zijn of haar manier z'n steentje aan bij.

Het lijkt wel verkiezingen... :P
 
Weet iemand tot wanneer de early bird ticket actie loopt?
Als we dit jaar de visuals te zien krijgen van timewarp Mannheim editie van dit jaar wordt het gruwelijk.

Ik heb nog nooit zoiets overweldigends gezien. De visuals tijdens bijvoorbeeld Richie Hawtin maakten de sfeer voor 70%.
Mooiste feest ooit, wat mij betreft. Beter als wat lasertjes, maar smaken verschillen.

Staat overigens genoeg op youtube over, heb nu geen tijd om het te posten.
Uitspraak van actief op vrijdag 31 augustus 2012 om 10:41:
Vorig jaar naar Timewarp geweest maar dat viel ZWAAR tegen qua "visuals". Viel ophef, net zoals ik nu in deze aankondiging lees, maar viel echt zwaar tegen.
De hoofdzaal deed mij herinneren aan mijn eerste houseparty. Schermen die met projectoren belicht werden ipv led-schermen... kom op zeg...
En geen lasers gezien daar...

Awakenings zet de norm in Nederland en Timewarp kan daar nog een hoop van leren.


Ik geef toe. Na alle Awakenings waar ik ben geweest verbaas ik me elke keer weer hoe ze het voor elkaar krijgen ,maar ik vind dat je hier Time Warp te kort doet.
Ik vond alle Movingheads die synchroon op elkaar stonden afgesteld toch wel erg gaaf, en een video wall (met beamers) van denk ik 40 meter breed bij Sven Vath toch echt wel vet!!!
De 3D visuals in de zaal waar Liebing stond toch echt wel meesterlijk!! En dan de op midi gesynchroniseerde movingheads tijdens Richie Hawtin.

Lasers miste ik op dat moment wel een beetje maar als ik erop terug kijk hebben ze daar echt wel een staaltje techniek laten zien.

Kijk hier een na, hoe ze het in Mannheim hebben gedaan, misschien dat je dan toch zin krijgt in deze editie.
http://www.dailymotion.com/video/xsxprw_time-warp-mannheim-2012-making-of-floor-1_music
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 1 september 2012 om 21:59:
Weet iemand tot wanneer de early bird ticket actie loopt?


Tot ze op zijn. Hoeveel?? Geen idee.
Uitspraak van partyelmar op dinsdag 4 september 2012 om 23:52:
eed bij Sven Vath toch echt wel vet!!!
De 3D visuals in de zaal waar Liebing stond toch echt wel meesterlijk!! En dan de op midi gesynchroniseerde movingheads tijdens Richie


nu nog een meesterlijke line up en hopelijk niet alleen of de deephouse/disco en abstracte techno ala disctrict. liebing, xhin etc.