Partyflock
 

Energie uit frituurvet op Mysteryland

gepubliceerd door , op
Mysteryland is het eerste muziekfestival van Nederland dat succesvol gebruikt maakt van duurzame energie uit oud frituurvet. Afgelopen zaterdag vond de 19e editie van het dance-festival plaats in Haarlemmermeer. Voor de eerste keer draaide de stroomvoorziening van de catering voor de ruim duizend crewleden op oud frituurvet. Mysteryland werkt hierin samen met de leveranciers Koppert Power en Vierhouten Vet.

Lang leve frituurvet!
Mysteryland heeft bewust gekozen voor biobrandstof van oud frituurvet. Veel soorten biobrandstof worden gemaakt van tropische gewassen zoals soja. Om ruimte te maken voor deze gewassen wordt tropisch oerwoud gekapt. Daarnaast moet biobrandstof vaak uit het buitenland vervoerd worden naar Nederland, wat extra energie kost. Twee redenen om te kiezen voor hét alternatief: biobrandstof van oud frituurvet. Gebruikt frituurvet kan makkelijk worden verzameld in Nederland en België. Er is genoeg beschikbaar om alle festivals in Nederland, in de toekomst, van groene stroom te voorzien.

Green Team
Mysteryland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Leveranciers worden bijvoorbeeld aangemoedigd om biologische producten aan te bieden en uitsluitend te werken met twee recyclebare soorten plastic (PLA en PET). Beide typen plastic worden ingezameld door een speciaal 'Green Team', waarna het plastic kan worden gerecycled.

Ook de bezoekers worden geïnspireerd om duurzaam te feesten. Festivalgangers worden bijvoorbeeld uitgenodigd om zich één dag vrijwillig in te zetten voor het natuurgebied rondom het festivalterrein. In samenwerking met Landschap Noord Holland staken ook dit jaar ruim honderd vrijwilligers met veel enthousiasme de handen uit de mouwen om het gebied een opknapbeurt te geven.

19 jaar Mysteryland
Mysteryland heeft afgelopen zaterdag 60.000 bezoekers naar het voormalige Floriadeterrein in de Haarlemmermeer getrokken. Mysteryland is een festival dat sinds 1993 in Nederland georganiseerd wordt. De slogan voor het festival luidt: 'Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is Mystery!'

20 opmerkingen

Dat verklaarde waarom elektriciteit af en toe uit viel in de crew tent toen ik daar aant eten was :p
Energie uit frituurvet terwijl de energy-stage ontbrak .....stelletje sukkels!
Koop een taart en ga het vieren:S Wat boeit ons dat nou?:vaag: Of willen ze nu een paar euro extra van ons:facepalm:
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van GabberPinda4Life op donderdag 30 augustus 2012 om 13:48:
Wat boeit ons dat nou?


Mij boeit het wel. Ik vind het netjes dat een event dat in een natuurgebied / groen gebied plaatsvindt de moeite neemt om ook iets goeds te doen voor het milieu. Ik betaal graag 5 euro extra als ik daarmee zorg voor iets goeds voor de wereld / het groen.
Echt zo niet boeiend dit. Beetje doen alsof ze de wereld willen verbeteren. Als ik ga kom, kom ik om te feesten. Niet om me bezig te houden met hoe 'groen' we bezig zijn met zijn allen.
Uitspraak van Karian op donderdag 30 augustus 2012 om 13:52:
Ik betaal graag 5 euro extra als ik daarmee zorg voor iets goeds voor de wereld / het groen.


Als je die 5 euro extra betaald, gaat de helft rechtstreeks in de zakken van de organisatie met die pr-praatjes van ze.
laatste aanpassing
Uitspraak van GabberPinda4Life op donderdag 30 augustus 2012 om 13:48:
Koop een taart en ga het vieren Wat boeit ons dat nou?


Inderdaad, ongelooflijk dit!! Totaal niet boeiend!
Uitspraak van Kinesis op donderdag 30 augustus 2012 om 14:25:
Totaal niet boeiend!

Voor jou misschien niet, maar er zullen er wel zijn die dit boeiend vinden en een goed initiatief zoals dit kunnen waarderen.
Karian, NRG VIBE, maar ook ik vind dit best mooi. Dus dat zijn al 3 van de 8 personen die boeiend vinden.

Blijkbaar is renewable energy hier niet zo hot als op KIVI NIRIA, helaas.
Werkzaam bij Creator Events
Artiest {SHOWLIST artist 44978, 21201}
woepee ...hippy crap ...

zolang de grote vervuilers in de wereld scheit hebben aan t milieu..... moeten wij van NL weer voorop lopen met kijk ons toch eens goed zijn...terwijl 200km verderop de walmen vanhet ruhrgebied binnen dringen..
besides milieu verhaal is toch geld uitklopperij...( dat is trouwens met alle goede doelen onzin...want er is in die 30 jaar zoveel geld verzameld dat alles opgelost had kunnen worden maar hebben ze dat gedaan? nee waarom...dan is er geen rede meer om geld te kloppen,
en als je je zelf nu afvraagd ..is dit onzin tekst....reken maar uit hoelang horen wij deze crap ...juist ons hele leven..zou er dan niet een beetje efficiënt gewerkt kunnen worden met het oplossen er van..did it happen? No it didn't happen.... )


back 2 party ....19 jaar mystery? voor mij hield t op in 2001....
Wat veel kortzichtige mensen hier.
Als jullie straks de rekeningen van stroom en/of verbruik van de auto kunnen halveren door dit soort alternatieven, dan ineens is het wel boeiend of niet?
Er komt een punt waarbij we het te ver hebben laten komen met het milieu en er geen weg meer terug is. Op dat moment is het voor iedereen op aarde wel ineens boeiend.
Uitspraak van The Black op donderdag 30 augustus 2012 om 16:24:
Wat veel kortzichtige mensen hier.
Als jullie straks de rekeningen van stroom en/of verbruik van de auto kunnen halveren door dit soort alternatieven, dan ineens is het wel boeiend of niet?
Er komt een punt waarbij we het te ver hebben laten komen met het milieu en er geen weg meer terug is. Op dat moment is het voor iedereen op aarde wel ineens boeiend.


Ik begrijp ook wel dat het bij het duurzame ondernemen hoort, wat nu gewoon helemaal een trend is en waar ondernemingen zich graag mee willen profileren, maar kom op: we hebben het hier over een feest. Gezien de omzet zijn ze gewoon verplicht alles netjes achter te laten. Om daar dan mee te koop te lopen vind ik dan weer zo overdreven
Uitspraak van The Black op donderdag 30 augustus 2012 om 16:24:
Als jullie straks de rekeningen van stroom en/of verbruik van de auto kunnen halveren door dit soort alternatieven


Groene stroom en een hybride auto is al uitgevonden en het wiel vindt men ook niet 2x uit toch:D
Uitspraak van The Black op donderdag 30 augustus 2012 om 16:24:
Als jullie straks de rekeningen van stroom en/of verbruik van de auto kunnen halveren door dit soort alternatieven, dan ineens is het wel boeiend of niet?


zo naïef om dat te geloven dat in Nederland de prijzen omlaag gaan vanwege dat?

enige goedkope energie is nog steeds kern energie
Natuurlijk probeert Mysteryland zich te profileren als groen festival. Lowlands doet dit ook al succesvol. Je ziet het overal om je heen bij bedrijven. Vind het een goede zaak als dit de standaard gaat worden. Zeker omdat het jongeren langzamerhand wel gaat aanspreken en dat is hard nodig, gezien sommige reacties hier. Uiteraard kom je om te feesten maar dat kan toch ook iets bewuster?

Soms heb ik ook weleens mijn twijfels of we weer het braafste jongetje van de klas moet zijn. Toch denk im dat we moeten proberen om hier een norm van te maken. Druppel op een gloeiende plaat is het nog wel maar het is iets. Laat de rest maar volgen.
Uitspraak van toerist op donderdag 30 augustus 2012 om 13:52:
Als ik ga kom, kom ik om te feesten. Niet om me bezig te houden met hoe 'groen' we bezig zijn met zijn allen.


Klopt ik ben er ook niet mee bezig maar vind het op zich wel netjes dat zij het dan voor me doen, boeit me alleen niet zoveel hoe ze dat dan precies doen. Goed gedaan peepz maar niet elke groene "scheet" hoeft een eigen persbericht :P
laatste aanpassing
Uitspraak van okkez op donderdag 30 augustus 2012 om 20:29:
Uiteraard kom je om te feesten maar dat kan toch ook iets bewuster?


Dat ligt toch echt bij de organisatie en niet bij ons;) Hun scheiden onze stront en pis niet wij:lol: Daarbij het is toch al lang bekend dat afval gescheiden wordt zeker op festivals:D
idd de grote industriele vervuilers moeten ook meewerken, maar alle kleine beetjes helpen ook.
Ga zo door!!!
Uitspraak van NRG VIBE op vrijdag 31 augustus 2012 om 09:48:
idd de grote industriele vervuilers moeten ook meewerken, maar alle kleine beetjes helpen ook.
Ga zo door!!!


Jij wilt toch ook een mooie telefoon een leuke auto en weet ik het allemaal? overal zit plastic in en weet je waar dat vandaan komt? In nederland zijn de milieu eisen in de industrie al zo dusdanig hoog dat het soms bijna niet haalbaar is (kosten) om die eisen te halen.. en dan gaan grote bedrijven lekker naar het buitenland want daar hebben ze de milieu eisen die wij hier in NL net na de oorlog hadden, en dan lopen onze boomknuffelaars weer te janken dat de werkgelegenheid af neemt, minder geld enz.

Nederland moet weer voorop lopen, en mysteryland dus ook. Het is alleen maar weer goodwill kweken bij de mensen en de hippys "kijk ons eens goed bezig zijn" who cares! Doe liever wat van de entree prijs af! stelletje honden. Uiteindelijk is de bezoeker zelf de gene die de groene bagger betaald, want denk maar niet dat ze wat winst inleveren om het milieu te helpen.
 
wat een leuke nieuws wow de organistitie veel geld bespaard maar niet even een doorzichtige grote tent plaatsen bij qdance stage enof een fatsoenlijke mainstage vond het een schande vertoning daar zonde zonde geef mij maar b2s enof armada events krijg je tenminste echt waar voor je geld