Partyflock
 
­ Nederland

De Betoncentrale

gepubliceerd door , op
Aan de oevers van 't IJ, pronkt aan de open vlakte een rauwe betoncentrale. Terwijl de kranen en beton silo's op volle toeren door draaien klinkt er aan de zijkant van het terrein een ander geluid. Plak is afgedaald naar het rauwe zijterrein en heeft plaats gemaakt voor haar allereerste openluchtfeest; de BetonCentrale.

Een oogverblindende locatie wordt volgezet met een keur aan pareltjes: Wie komen er op 8 september voor de trommelvliesjes zorgen? Gaat ie dan:

Op een productie van Plak mogen een aantal mensen natuurlijk niet ontbreken. Jongens van het eerste uur zoals Ferro, Alex Supertramp en de bijna Siamese tweeling KlapSandwich pinken tijdens hun setjes een traantje weg als zij terugdenken aan al meer dan 3,5 jaar Plak en vieren hun aanwezigheid met een onbetwiste gezelligheid die hen absoluut niet vreemd is.
De jongens van Schmutz hebben de rook uit de kleren gewassen van hun laatste optreden voor Plak in de rookruimte van de Chicago Social Club en krijgen een hoop frisse lucht op de main. Passend, want deze gasten zijn lekker bezig met een frisse sound.

Met Alex Salvador pakt Plak door op de BetonCentrale. Deze man draait hete sets, van die niet stilstaan sets. Met upcoming releases op Tomorrow Is Now Kid is dit iemand waar Plak erg naar uitkijkt.
Als buitenlandse attractie heeft Plak een speciale held uitgenodigd. Gerd is zo'n artiest waarvan je nooit precies weet wat hij gaat brengen, maar waarvan je altijd weet dat het vet zal zijn. Hij is een begrip in alle goede kringen en draait waanzinnige sets op alle goede plekken. Check bijvoorbeeld zijn set in de Panoramabar! Als de zon ondergaat zal Gerd het publiek laten voelen, schreeuwen en springen.

De hekkensluitster van de Betoncentrale is Sandrien. Kennen jullie de kauwgom van Willy Wonka nog? Eerst proef je een voorgerecht, dan een hoofdgerecht en dan komt het toetje. Sandrien is dat toetje. Met haar Imprint-avonden in Trouw laat zij keer op keer zien dat zij een ware edelsteen is in het Amsterdamsche en velen kennen haar natuurlijk van talloze andere feesten. Niet zonder reden. Sandrien luidt met de BetonCentrale de nacht in, Plak zou het niet anders willen.

Naast Plak zal New Dutch School zich ook vertegenwoordigen op het openluchtfeest met een aantal golden boys! NDS is een bekend fenomeen in het Arnhemse uitgaansleven en weet met zijn sterke achterban van residents dan ook een hele lekkere line-up neer te zetten. Zoals NDS dat zelf omschrijft: Always deep, often dark and with a neverending groove to provide the necessary sex on the dancefloor. Met William Köster, Jaime Frias, Frank Haag, Normano en Jesse Ten wordt dit keihard genieten. Dit valt natuurlijk niet in één adem te noemen. Daarom heeft NDS een eigen podium waarop zij de hele dag hun ding kunnen doen. Luister naar een paar setjes van deze mannen en je zult tot de conclusie komen dat deze gasten geen genoegen nemen met een voldoende.

Kortom, een totaal muziekprogramma met een overdreven lekker tintje. En op het terrein worden alle zintuigen geprikkeld, niet alleen de oren. Je kan genieten van verschillende lekkere eetkraampjes, er is een knappe randprogrammering en natuurlijk kan je ook lekker hangen, chillen en languit op het gras liggen aan de waterkant! Voor maar een kleine 17,50 ben je heel de dag aanwezig bij dit lekkere openluchtfeest!

Ennnn hoe lekker is dat, op je fietsje richting het feest, het is vanaf de NDSM nog maar een kleine 10 minuten fietsen en wordt een fietsroute uitgezet, zo gepiept dus. Ook wordt er voor parkeergelegenheid gezorgd. Dus kom je niet uit de buurt van Amsterdam dan kan je lekker aan komen karren!

5 opmerkingen

Klinkt als een goed concept op een toffe plek :-)
Werkzaam bij Plak
Nog maar een kleine twee weekjes en dan LOS op de BetonCentrale! Lekkerrrrr !
Lijkt me idd een:
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op zaterdag 25 augustus 2012 om 12:02:
een toffe plek
 
Heeel erg veel zin in!!!!
laatste aanpassing
Uitspraak van [ Ran-Dee ] op zaterdag 25 augustus 2012 om 12:02:
Klinkt als een goed concept op een toffe plek