Partyflock
 
­ Nederland

Crystal Castles in de Melkweg met nieuw album

gepubliceerd door , op
Crystal Castles in de Melkweg met nieuw album
13 augustus 2012
Donderdag 6 december staat de Canadese electronica-act Crystal Castles in de Melkweg te Amsterdam. Aanleiding voor dit optreden is het nieuwe album dat in september dit jaar uitkomt. De voorverkoop voor het concert startte op maandag 13 augustus.

Dreunende beats ontmoeten noise en Ataribliepjes, zo kan het geluid van de populaire band worden omschreven. Groot gemaakt door het Amerikaanse Pitchfork is Crystal Castles inmiddels al vijf jaar een van de meest relevante en hippe bands. De grote vraag is natuurlijk hoe het geluid van Crystal Castles anno 2012 precies gaat klinken. De eerste track van het nieuwe album, getiteld Plague, is inmiddels te beluisteren op Soundcloud en bevat naast de gebruikelijke ravey geluiden ook veel elementen uit de populaire witch house sound van onder andere Salem.

Naast de unieke sound is Crystal Castles vooral bekend vanwege hun bijzondere stageperformance. Daar waar producer Ethan Kath zich vanuit zijn capuchon vooral focust op de electronica voor zijn neus, springt en rolt zangeres Alice Glass schreeuwend over het podium, met als resultaat meestal zwetende en kolkende zalen. Sinds het uitkomen van hun tweede album tourt de act daarnaast met een live drummer.

Tickets à €17 + lidm. verkrijgbaar via www.melkweg.nl, ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.