Partyflock
 
­ Nederland

Sunnery James en Ryan Marciano topact op Dancetour

gepubliceerd door , op
Dancetour
31 augustus 2012
FeestDancetour · Doetinchem
Datumdonderdag 30 augustus 2012
LocatieSimonsplein
De Stadsfeesten in Doetinchem starten traditioneel met Dancetour. En dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden. Met Sunnery James en Ryan Marciano heeft Dancetour een internationale act in huis. ROOG, D'fault en DJ Knock Out winnaar maken de line-up compleet. Dancetour staat voor 'Bringing people together' en via diverse projecten worden jongeren uit Doetinchem bij de organisatie betrokken. Dit gebeurt ondermeer door een samenwerking met jongerenorganisatie Plutus, stichting ZoZijn en 22.24.

Dancetour
Dancetour biedt het publiek in Doetinchem een sterk programma. Sunnery James en Ryan Marciano hebben tijd weten vrij te maken in hun overvolle speelschema. De populaire artiesten treden weinig op in Nederland en zijn vooral in Amerika te bewonderen. ROOG, onder andere bekend van Housequake, vertegenwoordigt het ultieme zomergeluid. Dancetour talent D'fault vult het lijstje aan. Naast al het grote geschut biedt Dancetour ook regionaal talenten een kans. Dancetour wordt geopend door DJ Knock Out winnaar in 2012.

Dancetour Projects
Jongeren uit Doetinchem worden actief betrokken bij Dancetour. Dit gebeurt vanuit Dancetour Projects. Zo organiseert Dancetour dit jaar wederom een DJ Knock Out finale voor beginnende DJ's in 22.24 op 3 augustus. In de Sequia Bar vonden de twee voorrondes plaats. De winnaar van DJ Knock Out opent Dancetour Doetinchem 2012.

Op 24 mei vond de Mixperience plaats, in samenwerking met stichting ZoZijn, in stadion De Vijverberg. De mixperience is een DJ workshop onder professionele begeleiding voor mensen met een beperking. De Mixperience in De Vijverberg was een groot succes. Ook een aantal spelers van De Graafschap, naast de 130 bezoekers en 30 deelnemers, waren aanwezig op deze middag.

Talentontwikkeling DJ talenten
De DJ Knock Out contest is een unieke kans voor DJ talenten. Jong DJ talent uit Doetinchem en directe omgeving kunnen zich inschrijven via Facebook.com en een DJ set uploaden van maximaal 15 minuten via Mixcloud of SoundCloud. Voordat de DJ Knock Out finale plaats vindt, zijn er twee voorrondes waarin de deelnemers zich moeten bewijzen om zich te plaatsen voor de finale. De DJ Knock Out finale vindt plaats op vrijdag 3 augustus in 22.24.

BNN, ADE en Hangout on Air
Voor de winnaar van de DJ Knock Out finale staat er veel op het programma. Allereerst wint hij/zij een plekje op het podium tussen de top DJ's. Daarnaast mag de winnaar meedoen aan de Hangout on Air met een top DJ en gaat de winnaar door naar de landelijke finale bij BNN in de studio. Alle finalisten krijgen een uitnodiging voor de DJ knock Out Masterclass in De Balie in Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event.

Dancetour Doetinchem 2012
18:00-19:00 uur DJ Knock out winnaar
19:00-20:30 uur D'fault
20:30-22:00 uur ROOG
22:00-23:30 uur Sunnery James en Ryan Marciano
Hosted by MC Zawdi MC

Meer informatie over Dancetour is te vinden op de nieuwe website: Dance Tour.nl.