Partyflock
 
­ Nederland

Nederlands meest vernieuwende frenchcore-feest FreaX terug in Utrecht

gepubliceerd door , op
Na een tijdje ertussenuit geweest te zijn, is er gelukkig weer hoop voor frenchcore fanaten in Nederland. Op 13 oktober keert X-Beats weer terug in Tivoli de Helling in Utrecht met FreaX. De broodnodige educatie op het gebied van frenchcore wordt zoals altijd weer gebracht in combinatie met hypnotiserende tekno en verfrissende tribecore. Vooral het laatstgenoemde genre is een interessante op FreaX, aangezien dit het enige feest in Nederland is wat hier structureel zo veel aandacht aan schenkt.

Mede vanwege het feit dat de organisatie zelf ook al jaren een groot liefhebber is van frenchcore en de genres daaromheen, weten ze elke editie weer een goede combinatie te vinden tussen tekno, tribecore en frenchcore artiesten. Het concept zal altijd vernieuwing laten horen en grote namen uit de scene programmeren. Ook staat er altijd minimaal één primeur in Nederland bij FreaX op het podium. Voor velen dus een feest om goede en unieke muziek op te zoeken, voor velen ook zeker een feest om een hoop toffe, nieuwe muziek te ontdekken. Waar de vorige editie erg Italiaans gericht was, zal er deze keer weer op de Franse sound gefocust worden. Uiteraard zal VJ Psitekk de boel weer opfokken met zijn gefreakte beelden! De line-up ziet er als volgt uit:

Live: Harry Potar Frankrijk
Harry Potar staat toch wel bekend als de grootste tribecore live-act die er is. Een van de weinige tribecore live-acts die het voor elkaar heeft gekregen om ook tussen de grote frenchcore namen op de grote feesten te belanden in Nederland. Voor de derde keer komt hij op FreaX zijn live-act spelen en waarschijnlijk weer meer mensen besmetten met het tribecore virus.

Live: Cardiak Frankrijk
Nog een veteraan die voor derde keer op FreaX zijn live-act komt laten horen is Cardiak. Net als Harry Potar heeft ook hij veel mensen besmet met zijn muziek, alleen dan in de vorm van frenchcore. Ook voor deze man geldt dat hij zijn strepen meer dan verdiend heeft en terecht al jaren een van de meest gerespecteerde frenchcore live-acts is.

Live: Strez Frankrijk
Deze Fransman zal op deze editie FreaX de primeur van de avond zijn. Zijn unieke stijl heeft wat weg van die van Floxytek en BillX, maar Strez heeft toch een eigen sound weten te creëren via zijn vele uitgebrachte producties. Een grote man in veel andere landen, tamelijk onbekend nog in Nederland. Verwacht een unieke, vrolijke, uptempo tribecore live-set.

Live: Tripped België
De organisatie achter FreaX is al erg lang fan van deze kleine baas. Zijn tweede boeking in Nederland was op de eerste editie van FreaX en het was liefde op het eerste geluid. Maar niet alleen X-Beats is verliefd op zijn stijl, de boekingen van deze Belg gaan de laatste tijd als een speer. En terecht! Tripped heeft de ideale live-act om op FreaX de laatste loodjes eruit te halen!

Live: The Omen
Ooit van Voodootek gehoord? Daarmee zal The Omen, eigenaar van Enter The Voodoo soundsystem en deel van de X-Beats groep, de avond gaan openen. Met zijn drie Korg Electribes en zijn Xoxbox brengt hij een echte live-act waar je heerlijk op kan wegdromen. Verwacht extreem hypnotiserende, oldschool tekno, vanuit een idealistische visie geproduceerd.

Otalgicum
Net zoals op de vorige edities zal Otalgicum de brug tussen tekno en tribecore gaan bouwen. Uiteraard met vinyl zal hij een opbouwende set gaan draaien, waar hij zal beginnen met tekno, om via een reeks Hardtek te eindigen bij tribecore. Met veel kennis van muziek weet hij zich altijd goed aan te passen aan de artiesten die voor en na hem draaien.

Complete line-up
Live: Harry Potar Frankrijk
Live: Cardiak Frankrijk
Live: Strez Frankrijk
Live: Tripped België
Live: The Omen
Otalgicum
VJ Psitekk

Soundcloud
Op de Soundcloud-account van X-Beats kun je setjes luisteren van voorgaande edities FreaX. De setjes van Teo Beatmachine en X-Mind zijn onlangs toegevoegd. Houd soundcloud.com/x-beats ook in de gaten voor setjes van de komende edities. Een overzicht van alle setjes tot nu toe:



Kaartverkoop
Kaarten zijn €15,- in de voorverkoop en aan de deur. Ze zijn te koop via www.tivoli.nl of bij de locatie zelf. Zoals bij elke editie kiest X-Beats er bewust voor om minder kaarten te verkopen dan mogelijk is, om de bezoekers extra ruimte te geven om los te gaan.

See you at FreaX, you freaks!

9 opmerkingen

Werkzaam bij X-Beats
Artiest Otalgicum
Dance-FestivalBus zal de pendeldienst weer rijden tussen Jaarbeursplein en Tivoli de Helling!
 
Otalgicum :respect:
Aanwezig :yes:
Strez:kwijl:
Zoals gewoonlijk aanwezig:D :bounce:
Strez, tripped, otalgicum en cardiak! Uiteraard aanwezig ^^.
The omen ken ik nog niet maar ben daar zeker erg benieuwd naar!

Volgens mij 5e of 6e Freax alweer gek, opper feestje.
laatste aanpassing
Uitspraak van Underground For Ever op woensdag 25 juli 2012 om 17:52:
Jammer dat het gelijk valt met Thunderdome in italy anders was ik er heen gegaan


Van die afweging snap ik dus echt niets:) Maarja dat is mijn mening:P
Zowieso naar Freax dus:jaja:
strez! (y)
Lekkah!

The Omen: Met zijn drie Korg Electribes.

Sow, daar ben ik benieuwd naar!