Partyflock
 
­ Nederland

Dancetour komt naar Zwolle

gepubliceerd door , op
Op zondag 22 juli vormt Park de Wezenlanden het decor voor het grootste jongeren evenement van het land: Dancetour. De eerste editie belooft één groot feest te worden met Laidback Luke, Sidney Samson, R3HAB, Marco V, ROOG, DJ Yade en de DJ Knock Out winnaar. Dancetour Zwolle vindt plaats van 13.00 - 22.00 uur en is gratis toegankelijk. Er worden 10.000 bezoekers verwacht. Dancetour staat voor 'Bringing people together' en betrekt jongeren uit Zwolle bij de invulling van het concept.

Sterk programma
Dancetour biedt het publiek in Zwolle direct een ijzersterke programmering. Laidback Luke, Sidney Samson, R3HAB, Marco V en ROOG hebben tijd weten vrij te maken in hun overvolle en internationaal georiënteerde speelschema's. Vooral Laidback Luke en R3HAB treden bijzonder weinig op in Nederland en scoren veel internationale hits. Laidback Luke behoort tot de allerbeste DJ's van de wereld en wordt geroemd om zijn technische skills. R3HAB wordt gevraagd te remixen voor artiesten als Lady Gaga, JLo en Pitbull. Sidney Samson tourt op dit moment ook door Amerika met LMFAO. Marco V en Dancetour zijn geen vreemde van elkaar. Deze DJ draait al sinds 2001 op Dancetour en werkt nu aan een remix voor the Queen of Pop: Madonna. ROOG, onder ander bekend van Housequake, staat ook achter de draaitafels in Zwolle. Voor DJ Yade is het een thuiswedstrijd en zij geniet een primeur. De DJ uit Overijssel is na 11 jaar Dancetour de éérste vrouwelijke DJ op het podium! De ban is gebroken.

Talentontwikkeling DJ talenten
De DJ Knock Out contest is een unieke kans voor DJ talenten. Jong DJ talent uit Zwolle en directe omgeving kunnen zich inschrijven via Facebook.com en een DJ set uploaden van maximaal 15 minuten via Mixcloud of SoundCloud. De top-3 DJ's met de meeste stemmen gaan door naar de finale en Dancetour geeft ook nog een wildcard weg, zodat er vier DJ's strijden in de DJ Knock Out finale op 5 juli in poppodium Hedon. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 juni. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan zevenentwintig jaar en moeten woonachtig zijn in Zwolle of directe omgeving.

BNN, ADE en Hangout on Air
Voor de winnaar van de DJ Knock Out finale staat er veel op het programma. allereerst wint hij/zij een plekje op het podium tussen de top DJ's. Daarnaast mag de winnaar meedoen aan de Hangout on Air met een top DJ en gaat de winnaar door naar de landelijke finale bij BNN in de studio. Alle finalisten krijgen een uitnodiging voor de DJ knock Out Masterclass in De Balie in Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event.

Dancetour & Zwolle
Het concept Dancetour staat voor 'bringing people together' en geeft hier invulling aan door jongeren actief te betrekken bij het event. Zo werkt Dancetour samen met studenten beveiliging van Deltion college, wordt de Mixperience georganiseerd voor jongeren met een beperking en biedt Dancetour DJ Knock Out regionaal DJ talent de kans zich te ontwikkelen. De finale van de DJ Knock Out vindt plaats in poppodium Hedon.

1 opmerking

Sodeju das een beste lijn omhoog! Is even kijken of we hier bij kunnen zijn :)