Partyflock
 
­ Nederland

Transistor Rhythm - My Love Is Underground & Dopeness Galore

gepubliceerd door , op
Transistor Rhythm - My Love Is Underground & Dopeness Galore
13 juni 2012
Met gepaste trots presenteert Tomorrow Is Now, Kid! de volgende editie van Transistor Rhythm in Up & De Kring. Op zaterdag 7 juli, ofwel 7.07 – een vette knipoog naar de Roland TR-707 drumcomputer – kan er weer volop genoten worden van onvervalste Deep House, US Garage en aanverwante genres.

My Love Is Underground - een klein label met een zeer specifieke sound dat slechts op vinyl uitkomt. Desondanks zijn de releases ontzettend populair en is menig verzamelaar nog wild op zoek naar een kopie. Labelbaas Jeremy 'Jeremy Underground' staat voor het eerst in Amsterdam om zijn liefde voor pure, rauwe doch sfeervolle Deep House te delen.

'Hardcore Deep House' zoals hij het zelf noemt, betekent alles voor Jeremy. In het bijzonder rauwe underground sound uit New York en New Jersey van begin jaren '90. House tracks gemaakt met machines zoals de TR-909 die al bijna 30 jaar de dansvloer regeert.

In Up wordt het feest opgewarmd door resident DJ's Daan Groeneveld en The Salvador Brothers. Drie jonge honden, verslaafd aan 'de oude House sound' die opwarmen en de tent afbreken voor eigen publiek.

In De De Kring is Dopeness Galore present op uitnodiging van residents Tye & O.Boogie. Dit label bracht in 2004 haar eerste plaat uit en is sindsdien gestaag bezig met het uitbrengen van solide EP's door o.a. Rahaan en Kid Sublime. Dopeness Galore ontvangt wereldwijd positieve feedback dankzij de zeer brede insteek. Labelbaas Wouda wordt bijgestaan door Resol en komen langszij bovengenoemde residents De De Kring voorzien van Disco, Funk, Boogie en House.

7 Juli is tevens de releasedatum van de eerste EP in de 'Transistor Rhythm' serie. Vier tracks van jonge Nederlandse producers die hun eigen sound vertolken. Er wordt afgetrapt door: De Sluwe Vos, Lars Vegas, Michael Sole en The Salvador Brothers.
Luister hier naar de tracks:

(previews)

Zaterdag 7 juli 2012 – Up & De De Kring (Kleine Gartmanplantsoen 7)
23:00 – 05:00 uur
Tickets verkrijgbaar bij Rush Hour (Spuistraat 98) á €10,- per stuk.