Partyflock
 
­ Nederland

Muziekprogrammering Stekkerfest 2012 bekend

gepubliceerd door , op
De volledige muzikale programmering van Stekkerfest, dat dit jaar georganiseerd wordt op 13 en 14 juli 2012 in Park Voorveldse Polder in Utrecht, is bekend! Op vrijdagavond staat een ware concertreeks van live acts op de rol. Zaterdag hebben ook vele DJ's een prominente plek in de eerste tweedaagse editie uit de korte geschiedenis van
Utrecht's meest eigen en aardige festival. Het credo: alternatieve elektronische muziek met een nieuwsgierig randje.

Dit jaar is er opnieuw veel energie gestoken in de line-up. Net als vorig jaar hebben de programmeurs van Stekkerfest, Thijs de Boer en Pitto, veel aandacht besteed aan het vinden van een goede balans tussen gevestigde namen en nieuw talent. Zo was het optreden van Vive la Fête op de vrijdag al bekend. Daar zijn het fijne La Boutique Fantastique en de podiumtijgers van Skip&Die aan toegevoegd. Ook bij de zaterdagprogrammering is het gelukt om die balans te behouden, waardoor je als bezoeker nooit je best hoeft te doen om dikke muziek te horen en je een weekend lang vol door kan zetten.

Het gros van de artiesten kan muzikaal gezien in de hokjes techno, house, electropop, indie, nudisco, electronica en dubstep gestopt worden, waarbij de rotsvaste Stekkerfest host 'Je Moeder' voor de zaterdag de buitencategorie op zich heeft genomen in in haar talentenjacht Je Moeder got talent. Al het moois vind je hieronder, de hokjes mag iedereen zelf bepalen:

Vrijdag 13 juli 2012:
Vive la Fête (live)
Skip&Die (live)
La Boutique Fantastique (live)
Kytopia

Zaterdag 14 juli 2012:
Junior Boys (DJ-set)
Alexander Kowalski (live)
Axel Boman vs Petter
Steve Rachmad
Maelstrom
Mercury
Prins Thomas
Sascha Funke presents: Saschienne (live)
Daily Bread (live)
030303
Freek Fabricius
Funckarma
Kelpe (live)
Pitto (live)
Cinnaman
Lustige Lola & Weltschmerz
Johanna Maria
Palmbomen (DJ-set)
Jay Baron
SHMLSS
Meester Moeilijk
Nuno dos Santos
Eric de Man
Mr. Fox
Paul Niezen & Elias Mazian
Alex Supertramp
KlapSandwich
Daniel Zuur
Ambitiebeesten
Foursight
HAARBAARBAAR
Saux
Axidant

De vrijdagavond is hierbij in handen van Utrechts platenlabel en collectief Kytopia, zaterdag zijn het Plak & Je Moeder, nieuwkomers Dog Day Disco & Fabeltjesstrand, en vaste kracht Stichting 030303 die de lakens uit gaan delen op de verschillende podia.

Met andere woorden: Stekkerfest 2012 belooft plechtig, eerlijk en oprecht topsjit te worden. Met nog andere woorden: Utrecht's meest eigen en aardige festival is dit jaar twee dagen lang van het kaliber 'kneiteren doe je niet alleen, maar met je vrienden op een prachtig veldje in het gras, tussen de 250 jaar oude wilgen van Park Voorveldse Polder'.

Kaarten voor dit heilige festival zijn uiteraard online verkrijgbaar, waarbij de vrijdag voor € 20,- in de tas gaat, de zaterdag je € 32,50 gaat kosten en echte doorhalers maar € 45,- betalen voor 23 uur feest verspreid over twee dagen en twee locaties: Voorveldse Polder en HAL16, waar je tot in de vroege uurtjes van de zondagochtend nog door kan
gaan. En als klap op de vuurpijl: koop je voor een elftal, jawel het EK staat ook hier voor de deur, of meer mensen een kaartje voor Stekkerfest 2012? Dan krijg je dikke korting! Fantastisch toch?! Als aller aller allerlaatste vrolijke noot: met een kaartje voor Stekkerfest, welke dan ook, kan je ook gratis en voor niets naar de Stekkerfest preparty met onder andere Junior Boys in de Chicago Social Club op 15 juni! Fijne zomer iedereen!

Hi res beeldmateriaal vind je hier: http://stekker.pressdoc.com/32491-muziekprogrammering-stekkerfest-2012-bekend