Partyflock
 
­ Nederland

Leidsche Breakbeat Crew presents Champion Sound vs Kaputt

gepubliceerd door , op
Op 27 april keert de Leidsche Breakbeat Crew terug in het Paard voor een gezonde portie dubstep en drum and bass met Champion Sound vs Kaputt. Ditmaal zullen Netsky, Hatcha, Subscape en Mind Vortex achter de draaitafels staan, waarmee een aantal van de grootste opkomende sterren zij aan zij komen te staan met een van de grondleggers van de dubstep.

De line-up
Netsky heeft zich in de afgelopen twee jaar naar de top van de hedendaagse drum and bass geschoten. Liefhebbers zullen naar zijn terugkeer in Nederland hebben uitgekeken; slechts een keer eerder stond hij in Nederland op de planken. Naast zijn eigen materiaal, waaronder een sterk debuutalbum in 2010, maakte hij onder andere remixes voor wereldsterren als de Swedish House Mafia, Pendulum, Underworld en Rusko. Op 27 april neemt hij veel exclusief materiaal mee van zijn aankomende album en zijn huislabel – het immense Hospital Records – om zijn terugkeer in Nederland ijzersterk te maken.

Hatcha is een van de historische grootmachten van de dubstep. Al vroeg bracht hij platen uit op grote labels als Tempa, waarmee hij meehielp aan de enorm snelle groei van dubstep binnen de underground party scene van Engeland. Ook zijn sets blijven de aandacht trekken – het feit dat hij een vaste show heeft op Kiss FM, een van Engeland's grote radiozenders voor electronische muziek, zegt voldoende.

De derde artiest van de avond is Subscape. Waar Hatcha de oude generatie dubstep-grootheden vertegenwoordigt, is Subscape de rijzende ster. Hij heeft zijn naam internationaal stevig gevestigd als vaste artiest van Dub Police – mogelijkerwijs het grootste dubsteplabel ter wereld. Daarnaast is hij als DJ ook niet onverdienstelijk bezig: wereldwijd draait hij in de grootste clubs en weet hij zijn schare fans continu te vergroten met zijn melodieuze, euforische sound.

Tenslotte haalt de LBC ook de heren van Mind Vortex het Kanaal over. Met hun recente releases op het gerenommeerde RAM Records van drum and bass-legende Andy C hebben ze zichzelf stevig geplant in de scene. Hun sound laat zich niet in een hokje duwen – ze combineren feilloos oude en nieuwe invloeden binnen en buiten de drum and bass tot een zeer dansbaar mengsel. Hun DJ-sets zijn van hetzelfde laken een pak: gevarieerd en ijzersterk.
Vocal support komt wederom van MC Dart. De Oplichters zetten een speciale licht- & lasershow neer en om het geheel af te maken is ZAP! Visuals aanwezig met een zeer speciale VJ-set.

De crew
De Leidsche Breakbeat Crew (LBC) is een samensmelting van Champion Sound en Kaputt, twee uit Leiden afkomstige dubstep en drum and bass-crews. Onder de naam LBC richten crew-leden A-Flex, Jigsaw, Lifecycle, De Oplichters, GapJunxion en Trick zich op het continu vergroten van de dubstep- en drum and bass-scenes in Nederland, met de nadruk op de regio Leiden en Den Haag. Hiertoe zijn er elke maand edities van de feesten in LVC Leiden en wordt er gewerkt aan twee edities per jaar in het Paard. Nieuwe plannen worden echter snel gesmeed, en de heren werken gedreven door om telkens nieuwe, verrassende en grotere feesten en concepten te lanceren.

Locatie & voorverkoop
Champion Sound vs Kaputt vindt op 27 april plaats in de grote zaal van het Paard, Den Haag. De avond begint om 23:00u; de venue is met het nachtnet via Den Haag HS goed te bereiken. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan en loopt via diverse verkooppunten. Tickets zijn verkrijgbaar op de websites van het Paard en Ticketservice, bij alle vestigingen van Free Record Shop, de vestigingen van Velvet in Rotterdam en Delft, en bij de Rocky Road in Den Haag.

1 opmerking

Netsky stond al vaker dan 1x in Nederland, op Birdman Festival, Lowlands en DNNB in Nederland.