Partyflock
 
­ Nederland

We Love Rotterdam

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 19 mei heeft poppodium De Nieuwe Oogst i.s.m. Interlab Music een absolute primeur door het Engelse partylabel We Love Music naar Nederland te halen. Wie Space Ibiza roept, roept in een adem de fantastische feesten die op zondag worden gehouden en die wereldwijd naam en faam hebben verworven onder de titel: We Love Space. De feesten die van zonsopgang op zondag tot aan zonsondergang op maandag volledig uit haar voegen barsten met ijzersterke programmeringen die zijn weerga niet kent. De boodschap van We Love is simpel en doeltreffend: 'Bring an outdoor festival inside and let's create one big circus.' We Love is de onovertroffen kampioen in het voorzien van de beste elektronische dance acts binnen de huidige tijdsgeest. Daarnaast gaat de organisatie van We Love voorop als het gaat om het ontdekken van nieuw talent en het maken van nieuwe sterren. Hoe uniek is het voor een stad als Rotterdam, een stad met een diep gewortelde techno scene, om voor het eerst in Nederland het We Love gevoel te kunnen vertalen binnen een setting zoals De Nieuwe Oogst die biedt.

Volledig in lijn met de grootse en brede line-ups die We Love haar bezoekers in Ibiza biedt, wordt deze Hollandse kick-off variant in alle stevigheid doorgetrokken. Uit Amerika worden de Detroit helden Kenny Larking en Octave One 'live' overgevlogen. Kenny Larkin verhuisde onlangs naar de stal van Cadenza. Een verschuiving van de herkenbare Detroit techno naar de warme tribal organische techno zou je denken? Kenny Larkin gaat samen met zijn collega-vriend Carl Craig voorop in deze interessante samensmelting van technostijlen. Dat het dik klinkt is een ding dat zeker is, maar zul je echt zelf moeten komen ervaren.

Room 1
Octave One is een live act die bestaat uit de broers Lenny & Lawrence Burden en vormen de tweede generatie uit de Detroit School. Deze live-act debuteerde in de jaren '90 met een release op het Transmat label van Derrick May. Vorig jaar nog rockte deze broers stevig de pan uit tijdens de Paaseditie van Awakenings. Zo vaak zijn ze niet te bewonderen in Nederland, dat houdt het interessant. Zeker als je dan te horen krijgt van het management dat de boys er nu al enorm naar uit kijken. Dat belooft dus een hele dikke liveset van 90 minuten, waar alle knoppen in hun te dikke elektronische setting worden opengedraaid.

Vervolgens wordt er een blik aan Nederlandse grootheden opengetrokken die je niet vaak gezamenlijk onder een dak zult aantreffen. Dit gaat natuurlijk over de huidige Rotterdamse vaandeldragers Michel de Hey en Secret Cinema. Twee sterke karakters die zich de afgelopen jaren enorm hebben ingezet om het Nederlandse techno-product internationaal stevig op de kaart te zetten. Beiden runnen een ijzersterk label (Hey! Muzik en GEM Records) en daarnaast vliegen ze de hele wereld over om alle grote clubs en festivals in vuur en vlam te zetten. Wat beide absoluut gemeen hebben, is hun tomeloze inzet om talent te spotten en een kans te geven om door te groeien. Je mag rustig zeggen dat zowel Michel de Hey als Jeroen Verheij een eigen instituut vertegenwoordigen binnen het spectrum van de elektronische dance muziek en daar mag gerust eens bij stil worden gestaan. Mooier kan het niet dat beide heren allebei te bewonderen zijn tijdens We Love Rotterdam. Een sterk staaltje volwassen techno om van te smullen.

Zet de Haagse meester, Remy en 'Mr Positive' Warren Fellow erbij en het feest in de grote zaal is compleet. Remy kun je rustig in het rijtje scharen van Michel de Hey en Secret Cinema. Mix-technisch mag je hem tot de allerbesten van de wereld beschouwen waarbij hij bekendheid heeft verworven met zijn voortstuwende rollende sound. Remy is 'still going strong' en zal voorlopig nog aardig wat jaartjes te beluisteren zijn. Iemand die het stokje maar al te graag zou willen overnemen draait onder de naam Warren Fellow. Ook gevestigd in Den Haag en goed bevriend met Remy, knalt deze positieve verschijning er rustig op de los de afgelopen jaren. Inmiddels is Warren Fellow uitgegroeid tot een vaste waarde en heeft een plek verworven als resident van Beachclub Whoosah Beachclub, waar hij iedere zomer op de vetste feesten staat geprogrammeerd, naast zijn eigen avonden die hij organiseert onder de titel We are Connected. Warren Fellow opent tijdens We Love Rotterdam. Een goede reden dus om vroeg te komen

Room 2
Ook zaal twee liegt er niet om. Het past Joachim (Marijnen) de eer om terug te keren naar zijn ouwe stad die hem nog steeds zo zeer naar het hart gaat. De inmiddels naar België geëmigreerde platenvirtuoos is een bijzonder liefhebber van de Detroit house en voelt zich in deze line-up als een vis in het water. Zo ook Sandeep, de man achter de DIK feestjes en resident van Undertone. Sandeep geldt, net als DJ Remy, als iemand op wie je altijd blind kunt vertrouwen als het gaat om het maken van een goed feestje. De laatste Rotterdamse afgevaardigde is Boris Ross. Dit muzikale talent is momenteel voornamelijk in de studio te vinden en heeft, in samenwerking met zijn maatje Jeff Moore, puik werk afgeleverd met een release op Saved Records, het label van Nic Fanciulli. Naar eigen zeggen komt er nog veel moois aan in de nabije toekomst en wordt het voor Boris ook weer hoog tijd om het Rotterdamse publiek op een heerlijke DJ set te trakteren. De line-up wordt gecompleteerd door Steelo. Deze Delftse DJ heeft de draad ook weer lekker opgepakt en zijn agenda voor komende zomer ziet vrolijk uit. Als Steelo het op zijn heupen heeft, doet hij voor niemand onder en verbaast hij vriend en vijand met een melodieus potje tech-house.

Kaarten
Kaarten zijn te verkrijgen via de website van De Nieuwe Oogst, VVK € 20,- ex fee.
Studenten krijgen korting met De Nieuwe Oogst Studentenpas, VVK € 15,- ex fee.
Meer informatie hierover vind je op de website.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op Ticketmaster.nl

2 opmerkingen

ben blij dat er iemand van Rotterdam houdt ^^ 8)