Partyflock
 

Derde editie Burst maakt definitief naam met Apparat

gepubliceerd door , op
Time flies when you're having fun'. En zo zijn we beland bij de inmiddels derde editie van Burst, de Haagse clubavond met de crème de la crème op het gebied van internationale topacts binnen de elektronische muziek. Welke namen prijken dit keer op de poster? Dat is niemand minder dan het Berlijnse Apparat. Deze grote naam wordt voorafgegaan door legendarisch electro-pionier I-F en het populaire DJ gezelschap van Dekmantel Soundsystem.

Na een succesvolle eerste editie met Modeselektor op het programma, was het afwachten of Burst#2 net zoveel waardering zou ontvangen van het publiek. En dat deed het. Een strakke line-up, met Ame als toonaangevende hoofdact, een goede sfeer in alle zalen van een goedgevuld Paard en een voldaan gevoel de ochtend erna. De conclusie: Burst is er om te blijven.

Deze derde editie staat producer/muzikant Apparat op het programma. Hij staat diezelfde avond op een Rotterdams festival geprogrammeerd, en zodra hij daar klaar is maakt hij zijn opwachting in de Haagse poptempel. Sacha Ring, zijn echte naam, is maker van gelaagde, organische techno: opwindend, en ja, absoluut vernieuwend. Hij stond op Lowlands, Amsterdam Dance Event en meer vooraanstaande festivals door heel Europa en werkte samen met andere sleutelfiguren uit de hedendaagse technoscene. Zo maakte hij een tweetal albums met de eveneens Duitse Ellen Allien, en bracht een tijdelijke fusie Modeselektor, Pfadfinderei en Apparat in 2009 samen tot het uiterst succesvolle Moderat. Met een Electronic Music Award op zak en wederom een juweel van een album (The Devil's Walk, 2011), is Apparat klaar voor het inlossen van verwachtingen met een spannende DJ-set tijdens Burst #3.

I-F, oftewel Ferenc van der Sluijs, staat onder electro-, Chicago house-, disco- en italo-liefhebbers te boek als één van de grondleggers van de underground scene in Nederland. Zijn bekendste nummer, Space Invaders Are Smoking Grass (1997), diende als belangrijke inspiratiebron voor het electroclash-genre. Hij weet als geen ander zijn rauwe electro/techno sound perfect te combineren met italo en Chicago house. Tegenwoordig treedt hij niet meer veel op in het Nederlandse clubcircuit omdat hij zicht heeft toegelegd op zijn internet radiostation Intergalactic FM.
Burst is daarom erg blij dat deze Haagse Held zijn werkschoenen heeft aangetrokken om weer eens ouderwets uit te pakken in Paard.

Vaste waarde op de Burst avonden is Dekmantel Soundsystem. Begonnen als vrienDencollectief met een liefde voor muziek groeide het gezelschap uit tot een huishoudnaam in de Nederlandse muziekscene. Als DJ gezelschap, platenlabel en bookingsagency vormt Dekmantel een platform voor opkomend talent naast gevestigd pionier, en combineert zo het beste van het oude en het spannendste van het nieuwe op de muzikale hotspots van Europa.

Meer info: www.paard.nl