Partyflock
 
­ Nederland

Burgemeester Aleid Wolfsen opent HAL16 te Utrecht

gepubliceerd door , op
Springplank
13 maart 2012
FeestSpringplank · Opening HAL16
Datumvrijdag 16 maart 2012
LocatieHAL16 Site
Na een aantal succesvolle try-outs wordt op 16 maart 2012 om 17.00 uur in de middag Archimedeslaan 16 door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht officieel geopend tijdens Springplank. Tijdens de avond en nacht kunnen bezoekers genieten van een intrigerend programma vol muziek, theater en performances.

Het oude gebouw van de lerarenopleiding in de wijk Rijnsweerd van Utrecht heeft een korte en geruchtmakende geschiedenis nadat het pand een aantal jaar leeg kwam te staan. De stichting Sophies Kunstprojecten deed twee jaar geleden een poging om het pand te veranderen in een creatief broeinest, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Het project strandde een klein jaar later en sindsdien heeft Stichting Tijdelijk Wonen in samenspraak met SWK, SSH en horeca-ondernemers Mark Kersten en Rolf Hopman, beide onder andere eigenaar en uitbater van Café Van Velsen, alles op alles gezet om het grote gebouw opnieuw in te richten. Alle partijen samen hebben een goede oplossing gevonden om de eerdere opgelopen tegenslag te kunnen compenseren.

Na al die voorbereiding, verbouwingen en een aantal try-outs op de locatie, zoals Stekker Stamppot Festival, is nu het moment daar dat Archimedeslaan 16 officieel geopend wordt door burgemeester Aleid Wolfsen.

Na het openingswoord van de Utrechtse burgervader is het de beurt aan verschillende collectieven, initiatieven, artiesten en betrokken organisaties om de avond verder in te vullen. Zo zijn de technohelden van Slapfunk Records, Gino Bombrini, Stekker en Vers Vermaak die een Youtube Bingo Contest gaan organiseren, Bojcot Selectah, Kunstenaars in Spé, Ink Warriors, DJ Desktop, singer-songwriter Asa en Reazun-kopstuk Omar Soulay allemaal aanwezig met muzikale bijdragen of performances.

De avond gaat tot een uurtje of vier in de nacht door en de entree is gratis. Tussen 20.00 en 20.30 uur is het bier van het huis, daarna heeft iedereen het zelf voor uitzoeken. HAL16 nodigt iedereen uit die zich verwant voelt, of een warm hart krijgt van creatieve en culturele inspiratie op een mooie en ongewone plek in de Domstad.

Programma:
Slapfunk Records (minimal-techhouse)
Gino Bombrini (live)
Bojcot Selectah (dubstep/grime)
Baldadig Collectief (electro/house/techno)
Ink Warriors (live)
DJ Desktop (indie)
Asa (singersong writer)
ReaZun- Omar Soulay (hiphop/soul/blues)
Kunstenaars in Spé (live-arts

5 opmerkingen

 
Rens is van de partij ;p
leuke locatie, maar wat de meerwaarde van de burgemeester hier is ontgaat mij totaal
 
Uitspraak van d-russo op dinsdag 13 maart 2012 om 23:19:
leuke locatie, maar wat de meerwaarde van de burgemeester hier is ontgaat mij totaal


Het is een culturele instelling waarbij de gemeente waarschijnlijk betrokken is geweest in het financierings- en beleidsproces.
Uitspraak van d-russo op dinsdag 13 maart 2012 om 23:19:
leuke locatie, maar wat de meerwaarde van de burgemeester hier is ontgaat mij totaal


Daar heeft Utrecht al langer last van :P