Partyflock
 
­ Nederland

Nachtburgemeesterverkiezing

gepubliceerd door , op
Nachtburgemeesterverkiezing
28 februari 2012
Op donderdag 1 maart aanstaande zal Isis van der Wel het stokje doorgeven. Na twee mooie jaren als Nachtburgemeester loopt haar ambtstermijn helaas ten einde. Op deze avond zal de Nachtburgemeesterverkiezing plaatsvinden in de Melkweg waarbij kandidaten zich van hun beste kant laten zien om de jury en het publiek voor zich te winnen. Op dit moment zijn er vijf kandidaten die strijden om de titel Nachtburgemeester van Amsterdam 2012-2014.

Kandidaten
Tijdens de verkiezing zullen verschillende kandidaten het tegen elkaar opnemen. Tot nu toe hebben zich vijf personen kandidaat gesteld voor de ambtstermijn.
- Sherryl Netteb, is een bekend gezicht in de gay scene van Amsterdam. Ze geeft voorlichting en is het aanspreekpunt voor de LGTB gemeenschap. Sherryl, ook wel bekend als DJ Sjeazy Pearl, is ambassadeur van Respect2Love, een project van COC Nederland.
- De tweede kandidaat is Mirik Milan. Mirik is een producent die zich de afgelopen jaren voornamelijk heeft bezig gehouden met het organiseren van feesten, modeshows en culturele evenementen. Hij is onder meer bekend van Kits Zonder Blog.
- De derde kandidaat op het lijstje is Rogier van Twuijver. Rogier is mede-eigenaar van Epiqurus Agency, een agentschap management en boekingskantoor dat DJ/producers vertegenwoordigt en muziek voor films en TV series in Amerika verzorgt. Daarnaast vormt hij samen met Sjonnie Disco als Meester Moeilijk een DJ duo.
- Als vierde kandidaat heeft het Eddie The Eagle Museum zich aangemeld, met als voorman Arthur van Beek. Het Eddie The Eagle Museum opereert als een museum, een kunstenaarscollectief en als reizende expositieplek. Geest-driftig en met het lef te durven falen, ligt de focus op het doen.
- De tot nu toe laatste kandidaat is Urja van Tongeren. Urja maakt het Embodhiment Project in het kader van bewustzijn en zien zoals het is, een organisatie die zich op esoterische wijze bezighoudt met het organiseren van evenementen en geeft workshops in haiku art, 2grow4FUN en healingsessies.

Nieuwe Nachtburgemeester
Naast de campagne die de kandidaten voeren in de periode voorafgaand aan de verkiezing zullen zij ook op de avond zelf een presentatie geven, gevolgd door een vragenronde van de jury. Aan de hand van de stemming van het aanwezige publiek en een vakkundige jury zal aan het eind van de avond duidelijk worden wie de nieuwe Nachtburgemeester van Amsterdam wordt. Als klap op de vuurpijl zal de verkiezing worden bijgewoond door niemand minder dan de burgemeester van Amsterdam, de heer van der Laan. De verkiezing zal duren van 20 uur tot 24 uur. Stemmen kan tot 23 uur, daarna gaat de jury in beraad. Rond middernacht wordt de nieuwe Nachtburgemeester bekend gemaakt en zal Isis haar ambtsketen overdragen. Deze ambtsketen, speciaal ontworpen door stichting Urgenda, bestaat uit kleine zonnecollectors die opladen gedurende de dag en in de nacht hun licht over de stad schijnen.

Afgelopen twee jaar
Naast de presentaties van de kandidaten zal Isis een presentatie geven over haar werkzaamheden van de afgelopen twee jaar als Nachtburgemeester. Zo zette zij onder ander de Nachtburgemeesterwebsite, het nachtloket en het twitteraccount op ter vergroting van de transparantie. Ook deed zij onderzoek naar de status van de Amsterdamse nacht. Isis ondersteunde twee jaar lang organisaties, ondernemers, artiesten en bezoekers uit het nachtleven, adviseerde de gemeente en stadsdelen en hield presentaties voor ambtenaren, politici en beleidsmakers. Deels dankzij deze adviezen heeft Isis kunnen bijdragen aan het vrijkomen van de zogenaamde 24-uursvergunningen die in de zomer van 2012 zullen worden uitgegeven door de gemeente Amsterdam. Daarnaast realiseerde zij afgelopen zomer het Magneet Festival, een initiatief in samenwerking met Jesse Limmen, waarbinnen crowsourcing, duurzaamheid en meerdaagsheid centraal stonden.

Cable
Na de bekendmaking van de nieuwe Nachtburgemeester kun je in één ruk door naar de oude zaal waar de nacht zal aanvangen. Het wordt deze nacht genieten van dubstep, hiphop en (future) garage op de vaste donderdagavond Cable onder leiding van Gomes. Potentiële kandidaten kunnen zich nog steeds opgeven als kandidaat voor de tweejarige ambtstermijn door middel van het sturen van een email naar n8burgemeester@gmail.com.