Partyflock
 
­ Nederland

Stekker Stamppot Festival maakt creatieve programmering bekend

gepubliceerd door , op
Over nog maar tien nachtjes slapen is het zover. Dan trekt iedereen die niet kan wachten op het festivalseizoen naar HAL16 in Utrecht om twaalf uur lang al het goede van de Hollandse winter te vieren op de allereerste editie van Stekker Stamppot Festival. Met een grote schare troubadours en met namen als Fairmont, Steve Rachmad, 030303 en SHMLSS is alleen het muzikale programma al genoeg reden om zaterdagmiddag 25 februari naar het voormalige gebouw van de lerarenopleiding te komen. Vers Vermaak gaat echter verder en schotelt je ook nog een interactieve totaalervaring voor.

Op de evenementen van Vers Vermaak staat interactiviteit (een duur woord voor lol hebben met anderen) altijd voorop en zo is het ook op Stekker Stamppot Festival. Met de grootste zorg en liefde is een creatief programma in elkaar gezet waaraan bezoekers op allerlei verschillende manieren deel kunnen nemen en al het goede van de Hollandse winter kunnen vieren. De Giga Rumble Skelterbaan, de hit van Ouwe Sokken Nieuwe Sokken, is terug in een nieuw winters jasje en wordt deze keer gecombineerd met de theatervoorstelling Maya's Tempel van enkele studenten van de HKU. Ook aanwezig: de dames van Egostreling! Bij hen kun je je winterse ego opwarmen en bij Tante Ka kun je terecht voor een heuse workshop spinnen, haken en breien. Verder kan je op de Zelfgemaakte Markt rondstruinen langs kraampjes met de meest uiteenlopende zelfgemaakte spullen en (Noorder)Lichttherapie heeft een installatie gemaakt waarmee je alle muren ongestraft kan besmeuren met stamppot of jezelf kan laten vastleggen in (Noorder)licht. Bij Matties4Life kun je samen met je beste mattie twee oude T-shirts inleveren die vervolgens vakkundig aan elkaar worden genaaid zodat je met z'n tweetjes gezellig in één mega T-shirt rond kan lopen.

DIY Schaatsdisco
Als klap op de lawinepijl is er op Stekker Stamppot Festival van 18:00u tot 21:00u een heuse DIY Schaatsdisco! En dan niet klappertandend buiten in de vrieskou maar lekker warm binnen met fijne muziek van Stiften en SHMLSS! Zorg er dus voor dat je een paar rolschaatsen of inline-skates meeneemt naar HAL16!

Culinair genieten
Naast met een uitmuntend muzikaal en creatief programma wordt op Stekker Stamppot Festival ook op culinair vlak de Hollandse winter gevierd. Voor alle bezoekers staan heerlijke stamppot en snert klaar. Degenen die afgelopen zaterdag op de illegale IJsrave waren, hebben kunnen proeven dat André's recept voor snert ongeëvenaard is en zullen watertandend uitkijken naar 25 februari. Winterse cocktails als 'Heisse Wodka Apfel Scheisse' en 'Brown Russian' worden verzorgd door Glühwein ist Tot.

Allemaal mooie dingen dus, in HAL16! Klapschaatskaarten zijn verkrijgbaar via Hal16.nl en bij Café van Velsen voor 20 euro per stuk. Als deze op zijn gaan daarna de Kluunkaarten voor 25 euro per stuk over de toonbank. Tot de 25ste!

Volledig programma
Steve Rachmad, Fairmont (live) (Border Community), SHMLSS, Stamppot (live), Giga Rumble Skelterbaan, Stiften (live), (Noorder)Lichttherapie, Mirella Kroes, Many and More, Egostreling, 030303 Allstars, De Zelfgemaakte Markt, Daya, Fuck de Maya's (live), Spinnen, Haken en Breien met Tante Ka, Walter Wunderbar und seine DDR Klappers, DIY Schaatsdisco, Box the Beat (live), Les Troubadours de Potte Stampe (live), Janszoon, Chillp, DM Laser, Pippa V, Matties4Life, Glühwein ist tot.