Partyflock
 
­ Nederland

Recordaantal artiesten tijdens ADE in Studio 80

gepubliceerd door , op
2011 is een topjaar voor Studio 80 in Amsterdam. Er kwamen sinds 1 januari, het legendarische 24 hour party people met dOP, al zo'n 450 nieuwe en vernieuwende dj's en live-acts naar de club aan het Rembrandtplein in Amsterdam - tesamen een brede afspiegeling van alles wat de internationale house, tech-house en techno-scene te bieden heeft. En dat, terwijl het hoogtepunt van het jaar nog moet komen: de feestmarathon in de week van het Amsterdam Dance Event (dinsdag 18 tot en met zondagochtend 23 oktober). Met 5 nachten feest (inclusief twee verlengingen) en dj-sets en optredens van zo'n 40 internationale artiesten!

Door het grote aanbod labels en dj's, die graag in de 80 vertegenwoordigd wilden zijn, begint Studio 80 de ADE-week extra vroeg, op dinsdag 18 oktober. Dit openingsfeest wordt gehost door Saved en Fire In The Disco, die een programma hebben samengesteld met de Britse Nic Fanciulli (een van de hoogtepunten op het afgelopen WTTF-festival), Tim Green, Mark Fanciulli, Alex Tepper en Detroit-legende Stacey Pullen. Een dag later, woensdag 19 oktober, presenteert de Duitse techno-held Chris Liebing een nacht rond zijn label CLR, met Tommy Four Seven, Brian Sanhaji, Monoloc, Black Asteroid en de Franse dj-producer Terence Fixmer.

Studio 80 heeft niet alleen een recordaantal internationale labels aan zich weten te binden, maar werkt dit jaar ook voor het eerst samen met het toonaangevende Britse dancemagazine Mixmag. In de ADE-editie van Mixmag niet alleen een artikel over Studio 80 en de Amsterdamse scene, maar ook een coverstory rond de grootste tech-house artiest van Nederlandse bodem, Joris Voorn. Voorn is natuurlijk ook een van de dj's op het Mixmag-feest op donderdag 20 oktober, dat doorgaat tot vrijdagochtend laat. Met verder onder andere Edwin Oosterwal (Voorn's partner bij hun Rejected-label) plus drie artiesten van het snel omhoog komende Duitse label Diynamic (de dit jaar doorgebroken Solomun, David August en live-act Stimming). En last but not least de nieuwe Britse nu house-ster Maya Jane Coles, die haar debuut maakt in Amsterdam en wel in de club waar ze haar hart al aan had verpand als toerist-clubber.

Vrijdag 21 oktober opnieuw een dubbelprogramma: het Berlijnse Mobilee bundelt de krachten met de Amsterdamse labels 100% Pure en Intacto voor een programma met de Duitse artiesten Anja Schneider, Sebo K, Martin Landsky, Kaiserdisco (live) en de Amsterdamse helden Shinedoe en Zerotone. Het slotfeest op zaterdag 22 oktober, een speciale editie van 24 Hour Party People, loopt door tot zondagmiddag met een immens grote line-up met 16 (!) artiesten van vier verschillende labels. De nacht opent met dj's van Gregor Tresher's Break New Soil-label (naast Tresher zelf ook Karotte en de Italiaanse Romano Alfieri en Marco Effe). Zaal twee wordt gehost door het Amsterdamse Soweso label met Kabale und Liebe, Lauhaus, Lemos, Andrea Oliva and Ion Ludwig. Op zondagochtend vervolgt het feest met alle grote artiesten van het Duitse Moon Harbour (Matthias Tanzmann, Luna City Express, Dan Drastic, Boris Werner), met in de tweede zaal een feest van de nieuwe residents van de 80, Giles Smith en James Priestley van de Londense Secretsundaze organisatie. Gast-dj is niemand minder dan Sven Weisemann.

In de beste Studio 80-traditie wordt er ook dit jaar weer een Last Man Standing Award uitgereikt voor de bezoeker die het grootste aantal uren in de club heeft doorgebracht!

3 opmerkingen

 
er komen nog namen bij!
kwantiteit is niet kwaliteit :(
laatste aanpassing
Duidelijk ben je er nog niet geweest anders kwam je niet met zn kansloze ondoordachte opmerking