Partyflock
 
­ Nederland

Carl Cox's nieuwe album
All roads lead to the dancefloor

gepubliceerd door , op
Carl Cox's nieuwe album
13 oktober 2011
FeestIntec Digital · Carl Cox
Datumwoensdag 19 oktober 2011
ArtiestCarl Cox Site
LocatieParadiso Site
Als er een gigant in de techno/techhouse scene tot de verbeelding spreekt is het wel Carl Cox. Hij vliegt de hele wereld over om op de meest fascinerende plaatsen op te treden. Afgelopen zomer sloot hij nog het uitverkochte festival A day at the park af in het Amsterdamse Bos en komende week is hij opnieuw in de hoofdstad om in de Paradiso tijdens een bijzondere showcase op het ADE om zijn nieuwe album te promoten. Carl Cox staat al jaren op grote hoogte in de technowereld en blijft vernieuwen, zo ook met zijn nieuwe album.

Het veelzijdige album 'All Roads Lead to the Dancefloor' is opgenomen in Cox' studio in Melbourne. Hierop toont Cox zijn veelzijdigheid door verschillende stijlen als vocal house, dubstep, drum & bass en latin te verweven in een dikke dosis techno. Een uitblinker en tevens zijn persoonlijke favoriet is het door drum & bass geïnspireerde 'Chemistry'.

'Al de geweldige vocalisten en muzikanten zijn vanaf het beginproces betrokken geweest bij het album. Dit heeft een unieke bijdrage geleverd aan de vormgeving ervan. Dit heeft op deze manier echt diepte gecreëerd in mijn project.'

Wat het album nog unieker maakt is het nieuwe concept dat Intec heeft ontwikkeld rondom de release van het album. 'All Roads Lead to the Dancefloor' verschijnt namelijk alleen op USB. De USB heeft niet alleen een prachtige interface qua gebruik, uiterlijk en gevoel maar vooral ook echt inhoud en interactiviteit. Kopers kunnen hier content streamen en zowel albums als remixes downloaden. 'Deze USB geeft je niet alleen toegang tot het album maar is ook de sleutel tot mijn wereld. Hij neemt je mee met alles wat ik de komende twaalf maanden ga doen.' De koper heeft exclusieve toegang tot de Intec Digital catalogus, Carls laatste vier Global Radio shows, exclusieve video's en meer – dit allemaal voor een kleine €21.

Carl legt uit: 'Ik verzoek mijn fans om zich aan te sluiten bij deze technologische revolutie en ik beloof bij deze dat het gestelde vertrouwen beloond zal worden met heel veel extra's.'

Tegen het eind van dit jaar komt een nieuwe update beschikbaar. De USB wordt dan geüpdate met (live) beelden van Carl Cox en zijn band op tournee. 'We hebben het al een paar keer getest hier in Melbourne en alles is perfect verlopen,' aldus Carl. 'Deze optredens zijn een mix van een dj-act en een performance, iets wat voor mij een uitdaging is. Maar daar hou ik wel van, ik heb nooit de makkelijke weg gekozen en daar ben ik trots op.'

Hou de site van Intec Digital in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent het nieuwe album van Carl Cox, zijn shows en het label.

Full album tracklisting
  1. Short Black
  2. Bread & Butter
  3. We Rob Together
  4. Nexus
  5. One Nation
  6. Family Guy (Acid Mix)
  7. Kommen Zusammen
  8. Sentimiento Latino
  9. Avenger
  10. Fantasee
  11. Chemistry
  12. Day Into Night
  13. Family Guy
  14. I Like To See You Again


Speciaal voor de release zijn Carl Cox en een selectie metgezellen 19 oktober te bewonderen in Paradiso tijdens de Intec-digital showcase op het Amsterdam Dance Event. Line-up: Carl Cox, Cristian Varela, Jon Rundell, Jim Rivers, Elio Riso en Nicole Moudaber.

Het USB album is inmiddels beschikbaar via www.intecdigital.com, Amazon en tijdens shows van Carl Cox

8 opmerkingen

 
Interesting! :)
is carl een beetje afgevallen?

beter hoor! :)
 
Karel cocks
Artiest Dacato
Heel erg met de tijd mee...Goed concept.
Zeker het aanschaffen waard!
Uitspraak van jorren op vrijdag 14 oktober 2011 om 17:20:
is carl een beetje afgevallen?


Karel Noten
Uitspraak van jorren op vrijdag 14 oktober 2011 om 17:20:
is carl een beetje afgevallen?

beter hoor!


Zwart kleed af