Partyflock
 
­ Nederland

Nacht der Clubs

gepubliceerd door , op
FeestFritz Kalkbrenner · Nacht der Clubs in Frankfurt
Datumvrijdag 21 oktober 2011
LocatieCocoonClub
FeestWe pimp the boogie Site
Datumvrijdag 21 oktober 2011
LocatieU60311 Site
"Frankfurt calling" – als de Nacht der Clubs roept, maken zich ook dit jaar 20 compleet verschillende locaties op voor een grote Nightlife-Happening. Op vrijdag 21 oktober laat de jaarlijkse partymarathon zien dat Frankfurt niet alleen een internationaal bekend financieel centrum is want tussen de wolkenkrabbers heeft zich een spannende club- en concert-scene ontwikkeld die het ontdekken waard is. Voor eenmalig € 12,- kunnen partygangers en nieuwsgierigen Frankfurts uitgaansleven in een nacht verkennen, Shuttlebussen inclusief.

De Nacht der Clubs staat voor muzikale veelvoud - naast de lokale DJ grootheden laten ook internationale sterren hun kunnen deze nacht zien. Een hoogtepunt uit de electro-scene is Fritz Kalkbrenner, die zich onder andere met de filmmuziek voor ''Berlin Calling'' bekend geworden is en in de CocoonClub laat zien wat hij kan. Op de housesounds van de australische Stafford Brothers kan in de Velvet Club Frankfurt gevierd worden en het Boterdiep lokt met een wilde Mashup-Party van en met DJ Rugrat uit Londen. DJ DAG laat oude tijden herleven in de Bar99, legendaire nachten uit de oude frankfurter club Omen komen weer tot leven.

Rustige klanken met veel gevoel kunnen gevonden worden in Sankt Peter, hier heeft de frankfurtse Kayee-Ree haar grote optreden. Met een mix uit soul, pop, R'n'B, folk en hip-hop in combinatie met haar mooie stemgeluid weet ze de harten van het publiek te raken. "Strictly Black" is deze nacht van toepassing in de SKYclub, wanneer de frankfurtse black-music grootheid Sherry het publiek opzweept. Bij de "Boogie Night" in Orange Peel zijn er geen muzikale grenzen - van calypso tot funk, van reggae tot punk, alles is toegestaan.

Voor het eerst is bij de Nacht der Clubs het Cave vertegenwoordigd. Deze alternatieve club biedt van pop tot rock en van punk tot metal, een breed muzikaal spectrum. Sexy-Party-Sound wordt door Julian Smith op de 25e etage van de Japan Tower gespeeld.

Meer informatie rondom het programma en kaartverkoop voor de Nacht der Clubs is te vinden op www.nacht-der-clubs.de

20 Clubs. 1 Nacht. 1x -Entree– De Nacht der Clubs nodigt sinds 2001 eenmaal per jaar uit het nachtleven van Frankfurt met zijn vele facetten in een nacht te ontdekken. Op vrijdag 21 oktober 2011 staan in 20 locaties meer als 30 DJ's en live-acts achter de draaitafels en op de podia. Elke bezoeker betaalt eenmalig entree en kan de hele nacht naar alle locaties naar wens bezoeken. Alle deelnemende locaties worden door middel van shutttle-bussen met elkaar verbonden. (Hoofdhalte Berliner Straße / hoek Kornmarkt).

Deelnemende locaties
-Bar99, Hanauer Landstr. 99
-Changó, Münchener Str. 57
-Club 101, Japantower, Taunustor 2–4
-CocoonClub, Carl-Benz-Str. 21
-Cooky's, Am Salzhaus 4
-Final Destination, Holzgraben 9 (tbc)
-Golden Gate Diamond Club, Moselstr. 46–48
-Mantis Roofgarden, Katharinenpforte 6
-Monza, Berliner Str. 74
-Odeon, Seilerstr. 34
-Orange Peel, Kaiserstr. 39
-Panorama Bar, Neue Mainzer Str. 17 (tbc)
-Penn&Diaz, Kaiserhofstr. 5
-sankt peter, Bleichstr. 33
-Sansibar, Taunustor 2
-Sinkkasten Arts Club, Brönnerstr. 5–9
-SKYclub, Düsseldorfer Str. 1–7
-The Cave, Brönnerstr. 11
-U60311, Rossmarkt
-Velvet Club, Weißfrauenstr. 12-16
-Walden, Kleiner Hirschgraben 7

4 opmerkingen

Volgens mij heeft niet Fritz maar zn broer Paul voor de muziek in Berlin Calling gezorgd.
Verder wel vet initiatief.
Heel vet concept! Doet me denken aan de eerste edities van Antwerp is Burning.
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Zoiets heb je ook Munster......... :D
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3445, 4706, 3071}
@Paulus de Kalebouter: Paul speelde de hoofdrol in Berlin Calling maar het was toch echt zijn broer Fritz die de filmmuziek mixte.
@Mike en DNS: klopt alleen is het hier in Frankfurt vele malen beter! ;.)


grt,

Wouter