Partyflock
 
­ Nederland

Seen visual music tijdens Hilversum Media Festival

gepubliceerd door , op
Seen
17 augustus 2011
FeestSeen · Visual Music
Datumzaterdag 3 september 2011
LocatieMarktplein
Op 3 september komt Seen naar de Markt in Hilversum om tijdens het Media Festival te laten zien welke verandering er in 60 jaar televisie heeft plaatsgevonden. Seen-residents DVDJs Off the Wall draaien samen met BNN-icoon Phalerieau, aka Phalerieau Zeno, de plaatjes van vroeger en nu terwijl VJ Aineko de bijpassende beelden aan elkaar lijmt. Mr. Simpson zal vocaal begeleiden en steun bieden aan degene die de nostalgie niet meer kunnen verdragen.

Weet je nog dat we vroeger allemaal bij een vriendje of vriendinnetje één keer per week televisie gingen kijken? Dat de hele huiskamer vol zat met kids bij dat ene gezin dat voor een belachelijk bedrag een televisie had gekocht? Dat na afloop van één van de programma's er wel eens een vlek overbleef in het tapijt, omdat sommigen het allemaal net iets te spannend vonden?
Nee, waarschijnlijk niet. Maar je vader en moeder misschien wel.

Tijden veranderen. Wie van die kinderen uit de huiskamer had ooit gedacht dat er een halve eeuw later megatelevisies in een discotheek hangen waarop ene Beyoncé te zien is die wild met haar billen staat te schudden? Maar wat is het toch fantastisch dat het kan!

Seen is ontstaan uit een samenwerking tussen evenementenbureau Girls Love DJs en televisiezender BNN. Er worden gigantische schermen in grote clubs gemonteerd, waarop dj's de videoclips van de muziek die zij draaien synchroon afspelen: Visuele Muziek. Bezoekers wanen zich in een videoclip, dit geeft een hele nieuwe draai aan het uitgaan dat we vandaag de dag gewend zijn.