Partyflock
 

Summer of the 90's

gepubliceerd door , op
Met de huidige Nederlandse zomer zou je soms wel weer terug willen naar de zomers van de 90s. Even terug naar de ongedwongen sfeer, de muziek uit die tijd en de momenten dat je met je vrienden naar één van de paar intieme festivals in Nederland ging. Wat House the 90s betreft is dat deze zomer weer mogelijk. Vraag niet hoe maar het lijkt er op dat de festivals waar House the 90s deze zomer een area heeft het juiste zomerweer hebben. Daarnaast zorgt House the 90s voor de juiste muziek uit die tijd en als jij je vrienden meeneemt staat niks een festival zoals in de zomers van de 90s in de weg.

Outdoor Stereo
Net als vorig jaar staat House the 90s met een eigen tent op Outdoor Stereo. Vorig jaar was de primeur op dit festival en was direct een groot succes. Op verzoek van het publiek is er dit jaar iets langer de tijd genomen voor de houseclassics en oldschool.

De residents van House the 90s zullen openen met een set van house en clubclassics, waarna Bass-D laat zien waarom hij in de 90s tot één van de beste DMC dj's hoorde in Nederland. Wie Bass-D deze zomer heeft gehoord weet wat hij/zij kan verwachten als Bass-D los gaat met zijn oldschooltracks. Hierna is het tijd voor Miss Monica en vang die muzikaal maar in een hokje. Voor de liefhebbers wordt dit genieten met hoofdletter G.

Na Miss Monica is het tijd voor de andere resident van House the 90s, Marlin. Hij zal de brug slaan tussen de classics en het live optreden van Critical Mass want als er één act uit de 90s niet mag ontbreken is dat Critical Mass wel. Als dit live optreden is afgelopen is het tijd voor happy hardcore chaos en gekte met House the 90s zodat later op de avond dj UZI en Vince de beste early rave uit de 90s kunnen laten horen.

Gastheer van de dag op het podium en in de tent is Da Mouth of Madness.

Maar ook buiten de House the 90s tent kan je, je vermaken met dj's als Kevin Saunderson, Funkerman, D-Block & S-te-Fan, Angerfist, Zerotone, 360, Rauwkost, Marnix, Postman en vele anderen.

Visserijdagen Harlingen
Het tweede podium op een zomerfestival dit jaar is tijdens de Visserijdagen in Harlingen. Deze festival editie rekt House the 90s de muzikale grenzen wat op. Op de edities in Club Noa werd er beneden al meer gedraaid dan alleen oldschool en (happy) hardcore en in 2010 liet House the 90s op Outdoor Stereo al zien dat het muzikaal breder is dan de House the 90s feesten in Club Noa.

Tijdens de Visserijdagen kan je op dit House the 90s podium oa ook clubclassics, tranceclassics verwachten maar bijv. ook de platen wat nu hardstyle genoemd wordt. Omdat Free Summervibes voor een breed publiek is wordt daar ook rekening mee gehouden. Vanuit Leeuwarden is het dj Team van de populaire The 90's are Back feesten in MC Schaaf gevraagd om House the 90s te versterken zodat alle type danceklassiekers gedraaid gaan worden.

Daarna neemt het House the 90s het over. Rabies & Alian en Marlin zullen laten horen dat ze meer in hun mars hebben dan waar ze vanuit House the 90s in Club Noa om bekend staan. Bezoekers van de House the 90s area op Outdoor Stereo hebben deze dj's al classics horen draaien met oa Marnix. Deze avond kan je bijv. ook de classics verwachten van onder meer de Above & Beyond feesten waar ze ook bij betrokken waren en laat de eerste Above & Beyond ook nog in de 90s zijn geweest. Vanuit de diverse classics zullen ze het muzikaal opbouwen naar oldschool en happy hardcore voor Bass-D. Wie de laatste happy hardcore set van Bass-D op soundcloud heeft geluisterd weet dat hij ultieme afsluiter is om je weer even mee terug te nemen naar de hoogtij en begin dagen van de (happy) hardcore. Ook hier worden de dj's vocaal ondersteund door Da Mouth of Madness.

House the 90s biedt je dus alle gelegenheid om de zomers van de 90s nogmaals te beleven of als je er toen niet was eens te proeven waarom iedereen altijd zo positief is over 'vroeger'.

4 opmerkingen

Klinkt goed alleen beetje ver weg...
Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
Word gezellig, het grote alternatief voor een uitverkocht decibel :-)
Alleen is de afsluiter toch echt wel DJ Vince en geen Bass D :-P
laatste aanpassing