Partyflock
 
­ Nederland

Kort nieuws van de KNIP-dienst

gepubliceerd door , op
Kort nieuws van de KNIP-dienst
28 maart 2012
· Inhoud



· Nieuw in de KNIP


De komende weken hebben de makers van de KNIP dan eindelijk echt vakantie en zullen zij de KNIP eens even goed onder handen nemen. Daardoor zullen de komende weken een aantal rubrieken verdwijnen uit de KNIP en een aantal nieuwe rubrieken verschijnen. Daarnaast zullen ze de spotlight vragen eens een update geven en zorgen dat de vragen ook elke week weer anders zijn, zodat je de vragen van te voren nooit weet ;)

Door deze veranderingen, en het feit dat ze ook een beetje van hun vakantie willen genieten, kan het alleen voorkomen dat de KNIP de komende weken regelmatig in volgorde veranderd of zelfs heel erg kaal en leeg zal zijn omdat zij dan met nieuwe dingen bezig zijn en zoals iedereen weer nieuwe dingen ontwikkelen rooft nou eenmaal veel tijd, helaas. Daarom bieden wij, als KNIP redactie, nu al onze excuses aan als je de komende weken een korte of saaie KNIP aantreft. Heb je nog leuke ideeën voor de KNIP die je graag schiet verschijnen. Schroom niet en neem contact op met de KNIP redactie doormiddel van het Contactformulier

· Trimbos beantwoordt jouw vraag!

Het Trimbos-instituut beantwoordt de eerste vraag van de week!

Hoe kan het dat de uitwerking van pillen te maken lijkt te hebben met de opdruk?


Helaas kun je lastig van te voren inschatten hoe een pil valt en wat voor een uitwerking die heeft. Je weet nooit precies welke stof(fen) er inzitten en hoeveel. Een logo zegt weinig over de inhoud van een pil, ook doordat de omloopsnelheid groot is. Je kunt wel je pil laten testen. Dit kan voorkomen dat je zonder het te weten een andere, mogelijk veel gevaarlijkere stof neemt of een veel grotere dosis binnen krijgt dan je verwacht. Zo waren er recent pillen op de markt waar hoge doseringen PMMA inzat. Van de pillen die wel MDMA bevatten is er een grote variatie in de dosis per pil (dat wil zeggen er zijn hele hoog gedoseerde pillen op de markt, maar ook pillen met een lage dosis).

Bekijk hier een filmpje over hoe dat testen in zijn werk gaat.

Als je je pil hebt laten testen en je weet precies wat en hoeveel werkzame stof er inzit, is de werking van de pil nog afhankelijk van andere factoren: jijzelf en de omgeving waar je je in bevindt. Factoren die van invloed kunnen zijn: wat je gegeten hebt, je gemoedstoestand, of je genoeg hebt gedronken, geslapen. Maar ook omgevingsfactoren als: temperatuur, ben je buiten of binnen, luchtvochtigheid etc.

En nog even terugkomend op de vraag 'Een vraag waar echt iedereen wat aan heeft, zowel voor informatie als voor eigen veiligheid. Er is al een site pillreports.com, maar daar staan lang niet alle pillen op. Is er een mogelijkheid dat het Trimbos instituut een simpele site zou kunnen bij houden waar alle pillen die getest zijn op komen te staan? Maar wel zo simpel dat er alleen een foto met de inhoud staat. Zo kan iedereen zien wat er is en wat veilig is.'

Sites als pillreport.com en een eventuele site met alle resultaten van de pillentesten zou een 'schijnveiligheid' geven. Nogmaals je kunt van een logo of een foto op internet niets met zekerheid zeggen over de stof en de hoeveelheid werkzame stof in een pil. De enige oplossing is om je pillen te laten testen bij de testservice.

Wie beantwoordt de vragen in het 'Vraag en Antwoord topic' op het drugsforum?



Wil je meer informatie over Trimbos op Partyflock of wil je ook een vraag stellen? Lees dan de volgende topics:
Trimbos: Voorstellen voor vraag van de week
Het Trimbos-instituut op Partyflock

· Filmpje


Hoe vinger vlug ben jij?



· Zonnebrand of poncho

Weekend weerbericht

Vrijdag houdt de buiigheid aan, maar wordt het later op de dag in de kustgebieden droger en breekt de zon wat vaker door. Er staat minder wind dan de voorgaande dagen en het tussen de buien door een graad of 21.



Het weekend verloopt bewolkt en buiig. Vooral op zondag regent het soms stevig door. De aangevoerde lucht is wel iets warmer, waardoor het kwik oploopt tot gemiddeld 22 graden.


Bron: weeronline.nl


Outdoor evenementen dit weekend:
Zie alle evenement van vrijdag
Zie alle evenement van zaterdag
Zie alle evenement van zondag

· Interview

Isis: 100% nachtburgemeester · DJ Isis staat bijna 20 jaar aan de internationale DJ-top en wordt gezien als 's werelds eerste vrouwelijke pionier in de elektronische dance scene. Naast een volle dj agenda runt ze haar eigen boekingsbureau Magma en muzieklabel en evenementenbureau All Is One. Twee jaar geleden voegde ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar cv: Isis stelde zichzelf kandidaat voor het nachtburgemeesterschap van Amsterdam. Hoogste tijd voor een gesprek met deze dancekoningin en nachtdiplomaat!


Kodex: You know he runs the flow! · Where it takes others years of playing in local bars and community centers before they, when lucky, make it to a decent club, 1988-born Matthias Billan aka Kodex suddenly appeared at Loudness, being his first Dutch gig. Followed by Defqon.1 Festival. Kodex: he definitely runs the flow. Time to find out more about this new name in hardstyle that is for sure gonna be a big one: mark our words!


· Winacties


Elke week zijn er leuke prijzen te winnen op Partyflock. Hieronder een kleine greep uit de vele leuke winacties:
  • Britt's F*cking Vette Hits! winactie · - Britt Dekker, de winnares van het tv-programma 'Echte Meisjes Uit De Jungle' is een enorme hype!
    Naar aanleiding van het succes werd zij benaderd door Cloud 9 Music om de single 'F*cking Vet!!!' op te nemen, een Nederlandstalige parodie op de megahit ' Loca People (What the f*ck) van Sak Noel. Het nummer bestaat volledig uit bekende uitspraken van Britt uit het RTL-programma. Reden genoeg om dit succes een vervolg te geven in de vorm van een verzamelalbum met de meest f*cking vette hits van dit moment, inclusief de hitsingle van Britt.
  • Headphone winactie · - De winnaar mag een keuze maken uit één van de headphones op http://www.rocres-shop.com/
    Aangeboden door Rocking Residence
  • Summerdance Megamix 2011 Top 100 winactie · - Deze zomer barst weer van de heerlijke zomerse tracks. Met Summerdance 2011 Megamix top 100 haal je ze allemaal in één klap in huis! Armin van Buuren, Tim Berg (aka Avicii), Bob Sinclar, Alex Gaudino, Cascada, Lasgo en vele anderen!
  • Outdoor Stereo Festival winactie · - Win 2 x 2 e-tickets voor dit feest. Minimum leeftijd 18 jaar!
  • The Endless Summer winactie · - Win 2 x 2 gastlijstplaatsen voor dit feest. Minimum leeftijd 18 jaar!


Uiteraard zijn er ook nog vele gastenlijstplaatsen voor allerlei leuke festivals en feesten te winnen, ga naar de Winacties en doe mee!

· Virtuele tours



Deze week werden AIR en De Bron toegevoegd aan de de virtuele tours. De komende periode zullen er nog veel locaties volgen. Weet jij nog leuke locatie waar onze fotograaf naartoe moet? Ken je de eigenaar of de uitbaters? Geef deze dan een seintje en laat ze contact met ons opnemen en dan komen wij gratis* langs om hun locatie op de virtuele tour te zetten. Wie weet zetten wij dus ook jouw favoriete uitgaansgelegenheid als virtuele tour online.

*we vragen alleen een vergoeding in reiskosten / parkeerkosten

· Recensies


Martin Solveig - Smash · Geheel in tennisoutfit komt Martin Solveig met zijn derde artiestenalbum, genaamd "Smash". Dit album bevat natuurlijk de knallers "Hello" en "Ready 2 Go". Ook heeft Martin zelf de microfoon ter hand genomen voor de vocalen van een aantal tracks.


Armada Lounge Volume 4 · In een periode van vrijaf hebben na een periode hard (*kuch*) werken of studeren is er weinig beter dan tot rust komen in de oud-vertrouwde luie ligstoel of verre exotische hangmat. Lekker chillend met een paar koude kleppers of cocktails in de hand met op de achtergrond een relaxte soundtrack. Deze lounge soundtrack van Armada wellicht?


TNT - The Album · Enige tijd geleden al bracht TNT 'The Album' uit. Zowel Technoboy als Tuneboy scheren zeer hoge toppen in de hardstyle scene en zijn al jarenlang bepalend voor het uitzicht van de hardstyle scene. Samen staan ze nog sterker en het kon dan ook niet anders dan dat er vroeg of laat een album van hen beiden uitkwam. De zeer veelzeggende titel 'The Album' is er dan eindelijk gekomen.


Kiddfectious World Tour 2011 · Alex Kidd trekt al jaren de wijde wereld in met zijn Kiddfectious tours. Samen met Argy en In2ition levert Kidd een driedubbel-cd af met knallende harddance, techdance en hardtrance. Dus de liefhebbers kunnen hun lol weer op.


· Goed fout (y)


Je kent vast wel die hele irritante reclame van een schoenen winkel die je misschien wel regelmatig voorbij ziet komen op de TV. Deze artiesten dachten dat ze het ons er nog even beter in moest wrijven dat het een rot reclame is. Dus daarom deze week in de goed fout.



· De ontdek je plekje quiz


De winnaar van deze week is Constant, Constant was er als eerste bij en is daarom toegevoegd aan de lijst met eeuwige roem.
De locatie van vorige week was Airport Weeze.

Wil jij ook kans maken op een prachtige camera aan het eind van het jaar? Doe dan snel mee en geef de oplossing van deze week in de comments en heb je aan het eind van het jaar de meeste keer het goede antwoord gegeven dan is die camera voor jouw!

De opgave van deze week:



Klik hier voor de lijst der winnaars van de eeuwige roem!

28 foto's, 20 unieke winnaars.
De flocker met de meeste roem: hurricane bass met 6 goede antwoorden!
Denk jij dat je beter bent dan hurricane bass, zorg dan dat je snel antwoord geeft!

· Fotografen


Geen zin om met een camera rond te sjouwen op een feestje? Groot gelijk! Tijdens een feest moet je dansen, springen en genieten! Ga vooral uit je dak en kom na de onderstaande events kijken of één van onze Partyflockfotografen je op de gevoelige plaat heeft vastgelegd!


· In de spotlight


Deze week is helaas geen spotlight :(. We zijn door ons bestand heen en zijn daarom opzoek naar leden die graag in de spotlight willen staan. Wil jij graag in de spotlight staan als persoon of juist als organisatie van een evenement? Stuur dan via het Contactformulier een verzoek in en wie weet sta jij dan de eerst volgende keer wel in de KNIP.

· Uit de oude doos met Mescalino


Elke week geven wij de kans aan een KNIP-Lezer om zijn favoriete top 3 uit de oude doos met de rest van partyflock te delen. Deze week is het Mescalino die zijn top 3 instuurde met waarom hij nou juist voor deze platen heeft gekozen en welke herinneringen hij aan deze platen heeft. Heb jij nou altijd al jouw 3 favoriete platen willen laten zien in de KNIP? Stuur dan via Contactformulier jouw 3 favoriete klassiekers op! Geef hierbij ook aan welke herinneringen je erbij hebt of waarom je deze platen hebt gekozen!

Prodigy - Out of Space

mijn eerste kennismaking met The Prodigy en sindsdien een grote fan!

ROB GEE - 909 hit me 1 time

was in mijn actieve dagen mijn grote held.

Juggernaut - Don't Fuck With A Ruffneck

need i say more... :)

Eigenlijk horen 'First Rebirth', 'House of god' en 'Age of Love (jam and spoon remix)' ook in deze lijst maar ik denk dat bijna iedereen het er wel mee eens is dat dat DE klassiekers zijn. Ik heb daarom voor drie andere platen gekozen en deze achterwege gelaten.


· Anekdotes


heey ik ben nieuw hier
ken je me uitlegge hoe dit zit ofzo
en zo want ik ken dit heele spel nie
XD
ik ben 11 jaar dus oke
als je me wilt helpe zeg het dan mail me dan of stuur uitnodiging oke doeiiiiiii


Do we need to say more? :facepalm:

· Viral van de week





KNIP – 5e jaargang – nr. 32

41 opmerkingen

mijn eerste kennismaking met The Prodigy en sindsdien een grote fan!


:respect:
 
OJP = The Sand, Amsterdam?
De laatse 2 filmpjes uit den ouden doosch doen het niet meer...

Maar Juggernaut, Rob Gee en Prodigy natuurlijk gewoon heldig _o_
laatste aanpassing
The Qontinent!! goeie zaak dat er fotograaf aanwezig is :D
Ojp is central studios utrecht
virtuele tour AIR is nice! ;)
het lijkt alleen wel een spiegelzaal, normaal is het er wel ff wat donkerder
Vet filmpje van de Samsung Galaxy SII (Y)
Uitspraak van Danny-p op woensdag 10 augustus 2011 om 19:10:
Ojp is central studios utrecht


Ook niet :)
Uitspraak van Pong SCV op woensdag 10 augustus 2011 om 19:09:
The Qontinent!!


Jammer genoeg NIET dabei :'(
Artiest {SHOWLIST artist 61007, 52133}
want ik ken dit heele spel nie


Het spelletje 'Ontdenk je plekje' zou gewoon dus in feite op de homepage moeten staan om het onze 'spelers' makkelijker te maken!
He backfire gefeli man top ik had t niet kunnen bedenken ben er ook nooit geweest
Haha die viral is ook wel goed.
Dont fuck with a ruffneck: http://www.youtube.com/watch?v=aQ6uWjX3yS0

De track van Rob gee kan ik niet vinden dus hier dan maar een andere: http://www.youtube.com/watch?v=PNl4vAfaxRc

Sorry dat de tracks niet meer werken :(

Maar de echte gabbers kennen ze toch wel (als blijkt uit de reacties hier)
Uitspraak van Luukyeye op woensdag 10 augustus 2011 om 19:09:
Maar Juggernaut, Rob Gee en Prodigy natuurlijk gewoon heldig laatste aanpassing 10 augustus 2011 19:09


helemaal mee eens!(y)
Uitspraak van Tin Tin ™ op woensdag 10 augustus 2011 om 19:11:
Vet filmpje van de Samsung Galaxy SII


Zekers! :respect:

Ouwe doos nummers zijn heerlijk! :D
Prodigy :respect:
 
T Filmpje van Samsung is wel vet!

Viral is heeeel slecht :facepalm:
filmpje is wel vet met die vingers :)
kijk DAT zijn tenminste wel leuke reclames !
 
Die plaat van Ruffneck is wel een goeie om wakker te worden als je vroege dienst hebt :gaap: :lol: stuiter hier zowat door me woonkamer heen joh :D
Ojp is undercurrent te amsterdam en niet de ndsm werf
Rob Geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :coke:
Zoek ndsm-werf maar op en en je komt ergens anders uit@backfire
Dat hele industrieterrein heet NDSM werf ;) bovendien heb ik ook de bijbehorende link gepost...
 
Virtuele tour door cafe de bron :lol: het moet niet gekker worden!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 11 augustus 2011 om 08:17:
Virtuele tour door cafe de bron :lol: het moet niet gekker worden!


Ik snap niet dat ze de moeite doen daar heen te gaan, de toer maken kost meer uren dan dat daar gefeest wordt (2 agenda items op PF).
laatste aanpassing
Werkzaam bij Cyndium
Afgelopen weekend nog geweest. Had nooit zo snel gezien dat het ndsm was.
Uitspraak van *Backfire* op donderdag 11 augustus 2011 om 08:10:
Dat hele industrieterrein heet NDSM werf ;) bovendien heb ik ook de bijbehorende link gepost...


het staat niet op de ndsmwerf. het is 1 van die gebouwen op het plaatje, dus het klopt niet joun antwoord. :)
De link is bijna goed maar dat rode a-tje op het plaatje van Ojp op de kruising krijg je alleen als je de locatie undercurrent opzoekt. Ndsm-werf was volgens mij als locatie al geweest in Ojp.


Groetjes
laatste aanpassing
Juggernaut - Don't Fuck With A Ruffneck

Geniale plaat ja :yes:

die reclame van samung is ook wel vet en die goed fout :lol: die lui maken ook overal een nummer van en zijn ook nog bn'rs, Doe mij rinus maar (L)
laatste aanpassing
Uitspraak van hurricane bass op donderdag 11 augustus 2011 om 11:27:
De link is bijna goed maar dat rode a-tje op het plaatje van Ojp op de kruising krijg je alleen als je de locatie undercurrent opzoekt. Ndsm-werf was volgens mij als locatie al geweest in Ojp.


Groetjes


Zo is OJP leuk voor de internet puzzelaars, de locatie staat zelfs niet eens op de afbeelding.

Dus ik vraag me af of degene die de locatie heeft neergezet enig idee heeft waar hij mee bezig is en wat de waarde hier dan van is.

laatste aanpassing
Uitspraak van ENROC op donderdag 11 augustus 2011 om 14:21:
de locatie staat zelfs niet eens op de afbeelding.


Dus heb ik gewonnen muhahaha :)
Uitspraak van *Backfire* op donderdag 11 augustus 2011 om 14:24:
Dus heb ik gewonnen muhahaha :)


Nee, de betreffende admin heeft het mis en plaatst zomaar wat op internet.

Ik doe dan ook maar mee, antwoord OJP: Geen (tenminste geen locatie waar muziek gerelateerd evenementen worden gegeven).
 
Uitspraak van ENROC op donderdag 11 augustus 2011 om 09:12:
de toer maken kost meer uren dan dat daar gefeest wordt (2 agenda items op PF).


ik verbaas me er sowieswo over dat er feesten gehouden worden :9
Vaak worden locaties VIA onderandre g-maps op de dichts bijzijnde weg met een rood bolletje en een a erin weergeven en niet op de locatie zelf. Maar als je dan de locatie zelf opzoekt zie je vaak het teken op de zelfde plaats en weet je welke locatie ze zoeken in Ojp! Het is echt niet moeilijk en de admin plaats echt niet zomaar wat.
Artiest DanM
mijn eerste kennismaking met The Prodigy en sindsdien een grote fan!


1 van de BESTE releases van The Prodigy...:respect:
Uitspraak van DanM op donderdag 11 augustus 2011 om 20:56:
1 van de BESTE releases van The Prodigy...


firestarter, breathe, allemaal heldenplaten!(L)
Uitspraak van Jesse.LWD op donderdag 11 augustus 2011 om 12:09:
Geniale plaat ja


x2
Uitspraak van Nyntje op woensdag 10 augustus 2011 om 19:20:
Jammer genoeg NIET dabei


alsnog erbij met m'n meissie:D op de valreep
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 augustus 2011 om 19:07:
OJP = The Sand, Amsterdam?


Dacht hetzelfde
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 11 augustus 2011 om 03:44:
ie plaat van Ruffneck is wel een goeie om wakker te worden als je vroege dienst hebt stuiter hier zowat door me woonkamer heen joh


Stuiterbal :D
laatste aanpassing