Partyflock
 
­ Nederland

Let's get paranoid

gepubliceerd door , op
Paranoia
31 mei 2011
Op zaterdag 18 juni is het weer tijd voor de zesde editie van het feest Paranoia in het Amsterdamse Paradiso. In de Grote Zaal staat de Newyorkse electroclash-dj Larry Tee, naast Amstedamse jonge helden Homework en de eveneens Amsterdamse dj Cleo. De kleine zaal wordt gehost door het nieuwe feestgangers-collectief The Eclectic Eleven en daar vind je Electrophants, Aiscream, Joshua Walter, The Eclectic Eleven dj's, Lisa Schadu en MC Christal Empire. Gloed Amsterdam is verantwoordelijk voor de performances tussen het publiek.

Het in de Amsterdamse platenzaak Concerto opgegroeide duo Homework heeft afgelopen jaar een onwerkelijke evolutie doorgemaakt. Na hun underground hit Fissa Tune, op het Berlijnse label Exploited, trok ook 'house meester van het eerste uur' Jesse Rose, de jongens zijn Made To Play stal binnen. Hun muziek, rijkelijk beïnvloed door house muziek uit Chicago en New York, vond rap respons op menig internationale dansvloer. Nu spelen ze met en worden ze gelauwerd door een gevarieerd scala aan grote jongens als Wolf + Lamb, Soul Clap, Brodinski, A-Trak en Derrick Carter. Met een keur aan nieuwe ep's in de pijpleiding, waaronder een volgende op Made To Play en een Remixes EP van hun populaire Hudson Square EP op Exploited, en tig optredens in het buitenland - van de Berlijnse Panoramabar tot de Social Club in Parijs, lijkt het er op dat er een rooskleurige toekomst is weggelegd voor het tweetal. Larry Tee is de man die de term 'Electroclash' heeft uitgevonden, die Rupaul's megahit 'Supermodel' schreef en de afgelopen jaren hit na hit afleverde, van 'My Penis' met Perez Hilton en 'Licky' met Princess Superstar tot 'Nasty' met Roxy Cottontail. Zijn teksten hebben meestal niet veel diepgang, maar zwepen dansvloeren wereldwijd op tot grote hoogte.

Gooi elf totaal verschillende creatieve talenten met een passie voor ongegeneerd losgaan bij elkaar en je hebt The Eclectic Eleven. Van fotografen tot danseressen en dj's - dit collectief zette zichzelf op de radar met hun eigen clubavond: TEE party in Club Up. The Eclectic Eleven stonden eerder al in Trouw, Sugar Factory, Rex en de Heineken Music Hall.

Het feest Paranoia brengt een gemengd publiek bij elkaar waar het draait om feest en losgaan, op eerdere edities stonden dj's Don Diablo, Afrojack, Mightyfools en Wannabeastar achter de draaitafels. Let's get paranoid.