Partyflock
 
­ Nederland

Valtifest 2011

gepubliceerd door , op
Valtifest
18 mei 2011
FeestValtifest · All in the Family
Datumzaterdag 3 september 2011
LocatieNDSM-Werf Site
De stamboom is compleet: de line-up voor Valtifest is bekend. En tante Truus lust er wel pap van. Drie jaar geleden presenteerde Valtifest Lady Gaga, twee jaar geleden Major Lazer, vorig jaar teveel om op te noemen en de Valtifest-familie van 2011 is van net zo'n goede komaf. Verwacht onder andere CSS, Erol Alkan, Caspa, Kap Bambino, The Magician, Junkie XL, Boef en de Gelogeerde Aap, Danny Rampling, Yelle, Big Freedia & The Divas with Rusty Lazer en nog veel, veel, veel meer.

Het thema van Valtifest is dit jaar 'All in the family'. Maar vergeet de ongemakkelijke bezoekjes aan je pas gescheiden tante, het onderhuidse familiedrama tijdens de onnodig luide kinderfeestjes van je neefje en de slappe bejaardencentrumthee op de zaterdagmiddagverjaardagen van je opa. Valtifest wordt een familiefeest zoals je het altijd al had willen zien. Als familie de hoeksteen van de samenleving is, dan is Valtifest de hoektand van het festivalseizoen. Let maar op.

Valtifest vindt plaats op zaterdag 3 september op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord, dat speciaal voor die dag het decor biedt voor het grootste—maar vooral uitbundigste—familiefeest van Nederland. En op de Rauw Stage wisselen de acts elkaar in een sneller tempo af dan je nichtje met ADHD van gespreksonderwerp verandert. Dat moet ook wel, want ze hebben voor een enorme gezinsuitbreiding gezorgd. Zo zijn daar CSS, de vroegrijpe Braziliaanse presidentes da electropop, Erol Alkan, de magister van de goede muzieksmaak en de disco rave neef Junkie XL. Maar dat is nog lang niet alles: verwacht ook de gebitvernietigend stoere kauwgomballenpop van Yelle, de dance-achtige dancemuziek van danceduo Carte Blanche (DJ Mehdi + Riton), de heftige bangers van knappe Fransman Brodinski, de opzwepende baard van Tommie Sunshine en de nog lang niet met uitsterven bedreigde discodinosaurus Joost van Bellen.

In de Oud Hollandsche Acid Tent (O.H.A.T.) wordt maar weer eens bewezen dat je met de jaren beter leert feesten. Zo komt de leukste knalopa uit Engeland, DJ Danny Rampling, de tent onder zijn jarenlang opgespaarde hoogspanning zetten en zullen de Belgische Glimmers met hun buitenvrouw MC Feral is Kinky uit de UK flink wat jong bloed in de war schoppen. Op een ouwe fiets moet je het leren, dachten ook de leden van 'De IT-Familie' feat. DJ Jean, Marcello & Mayday. En de Britse Justin Robertson, ook wel bekend als 'The Prankster', zet speciaal voor deze tent zijn acidbril en househoedje op.

Alle onbegrepen boze neefjes kunnen hun heil ophalen in de OI!-tent, waar ze veel meer ruimte hebben om te hossen dan op hun muffe zolderkamertjes. Er is een bonkende selectie gemaakt uit 's werelds beste dubstep-DJ's, en samen met het wereldberoemde Dup Police label zullen die op Valitfest de tentdoeken heen en weer doen wobbelen. DJ Caspa neemt dat onrustige onderbuikgevoel mee vanuit Engeland, DJ Gomes neemt naast zijn platen hopelijk ook z'n moeder mee, DJ Emalkay neemt de in zijn muziek te horen ongenuanceerde woede mee, DJ Akkachar gaat proberen je wangen eraf te trillen en na al dit DJ-geweld komen Boef en de Gelogeerde Aap ook nog eens even live je gezicht met koppen en spijkers dichttimmeren.

Op het BEUKPLEIN 666 wordt al het familiedrama verzameld en er vervolgens onder invloed van een shotje (of 666) Jägermeisters op zeer delicate en gevoelige wijze ten gehore gebruld. Zo is daar Aux Raus, de oerhollandse uitdewegofikstampjeopjehoofd-broertjes, het Franse duo Kap Bambino dat voor genoeg live opwinding zorgt om je komende familieweekend op te kunnen teren, The Opposites met een donderde hardcore DJ-set, Baskerville met een razend harde live set, Nuno dos Santos met een hardhandige gabstep DJ-set, DJ Wannabeastar met een roekeloos setje lingerie en Trippple Nipples uit Japan, met een extra luide extra tepel.

In de Discotheque tent wordt er geswingd zoals alleen vlotte moeders dat kunnen, op de niet te onderschatten discodeuntjes van de experts: The Magician uit België en Disco3000 by Erol Alkan. Verder zal de IJslandse electroband FM Belfast de kuiten verwarmen, staat Palmbomen heen en weer te deinen in een tropisch windje en laat Tom Trago zien hoe je die altijd net iets te dronken oom aan het dansen krijgt.

In MTV The Grind staat te veel om op te noemen. Uit Amerika staat live op het podium Big Freedia and the Divas with Rusty Lazer en deze aanvoerders van de zogenoemde 'sissy bounce' zullen alle aanwezige kontjes claimen die niet schudden. Datzelfde kontschudvereiste blijft ook geldig bij het scala aan moombathon-DJ's, te weten The Moombathon All Stars DJ's, Hollands Moombahton hoop DJ Munchi, en Brodinski Moombah (oftewel Brodinski verkleed als moombathon-DJ). Verwacht ook DJ Dillon Francis uit het grote land Amerika en uit het kleine Nederland The Flexican feat. MC Sef en de Patta Family feat. Edzon & Lentini.

Dat was nog lang niet alles maar een mens moet ook een keer ademen, dus tot zover. Op www.valtifest.nl is alle informatie over het festival en het programma te vinden. Ook de kaartverkoop is daar al gestart.

5 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
MTV The Grind geniaal :)
Wat houdt gabstep in? Kan het nergens terug vinden...
Uitspraak van Dance @ G op vrijdag 20 mei 2011 om 14:24:
sorry te veel text

Dat doen ze bewust. De gemiddelde bezoeker van partyflock leest alleen zaken als "nooit eerder vertoond, no sound limit, keiharde, snoeiharde, blablabla', en komt dus niet op deze verkleedpartij af.

Mooi zo.