Partyflock
 
­ Nederland

Headliner hiphopfestival Boogiedown Breda bekend

anoniem gepubliceerd op
De La Soul staat komende zomer op Boogiedown Breda. De organisatie van het jaarlijks terugkerende hiphopfestival heeft vandaag met het naar buiten brengen van de naam van dit wereldberoemde raptrio uit Long Island, New York, de naam van de internationale headliner van de vierde festivaleditie bekendgemaakt. Boogiedown Breda wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor CANNA en vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 augustus, op de nieuwe locatie aan het Chasséveld te Breda.

Begin deze maand werden met Timmietex, Fresku & Pariaz reeds de eerste namen van de artiesten die tijdens de vierde festivaleditie op het podium zullen staan, bekend gemaakt. Met De La Soul is er een hiphopact van naam en faam aan het reeds bekendgemaakte rijtje artiesten toegevoegd. De naam van deze groep uit New York spreekt namelijk niet alleen de jeugdige rapfans van nu aan, maar is tevens een grote trekpleister voor de volwassen hiphopluisteraars en muziekliefhebbers in het algemeen. Wie kan zich de succesvolle rappers met het aangemeten hippie-imago en hits als Me, Myself & I, The magic number en Ring ring ring nu niet herinneren? Al was het niet door de positieve tekstuele boodschap, dan toch zeker wel door de flower power-achtige vormgeving van het debuutalbum 3 Feet High and Rising, wat in 1989 een onmiddelijke internationale doorbraak voor dit raptrio betekende.

Andere namen van artiesten die vandaag tevens door de festivalorganisatie bekend zijn gemaakt, zijn die van de uit Amsterdam afkomstige rapformatie Zwart Licht en de Bredase rapper Carlos Alvares. Met het bekendmaken van De La Soul als internationale afsluiter van het festival, verwacht de organisatie dat de Early Bird tickets, die sinds 1 april te koop zijn en waarvan er slechts 500 stuks beschikbaar zijn, redelijk snel zullen uitverkopen. Ten opzichte van de voorgaande drie jaargangen dient er door de teruglopende subsidies voor de komende festivaleditie voor het eerst entree te worden betaald. Initiatiefnemer en organisator Maarten van Vugt is er echter van overtuigd dat de festivalbezoeker met een Early Bird ticket voor de prijs van slechts 10,- (ex. 1,75 servicekosten), gegarandeerd meer dan waard voor zijn of haar geld krijgt. 'Zelfs als je onze reguliere voorverkoopprijs van 15,- bekijkt, zijn de bezoekers bij ons nog voordeliger uit dan wanneer ze een losse concertavond van De La Soul zouden bezoeken, waarbij de entree gemiddeld genomen al boven de 20,- uitkomt', aldus van Vugt. 'Daarnaast bieden wij een totaalprogramma aan waarbij De La Soul slechts een van de optredende artiesten is en hebben wij natuurlijk met de drie succesvolle festivaledities van voorgaande jaren een geweldige reputatie opgebouwd?, vervolgt de organisator, die er dan ook van overtuigd is dat komende editie wederom een groot succes zal worden.'

Wat dat betreft had de festivalorganisatie zich met De La Soul als hippies onder de hiphoppers natuurlijk ook geen betere main act kunnen bedenken om het positieve imago van rap als muziekstroming bij het brede publiek te bevorderen. En dat is nog niet alles, begin mei maken we ook de laatste namen van onze programmering bekend. Ook daar zitten nog een aantal verrassende grote nationale en internationale artiesten bij?, verklapt de enthousiaste woordvoerder alvast. We zijn benieuwd. Naast de vele rapoptredens vinden er ook dit jaar weer breakdance battles plaats, is er een grote graffitiwand met prachtige spuitbusschilderingen en zijn er spectaculaire skateboarddemonstraties en -wedstrijden te bewonderen. De Early Bird tickets zijn online verkrijgbaar via de website www.boogiedown.nu

Mocht je niet kunnen wachten tot 20 augustus, dan kun je komend weekend tijdens Paaspop in Schijndel alvast van een voorproefje genieten van wat de Boogiedown organisatie komende zomer allemaal in petto heeft. De organisatie van het gelijknamige hiphopfestival host tijdens de Paasdagen namelijk voor het eerst een eigen area op Paaspop. In de Boogiedown tent staan onder meer optredens gepland van Boef & de Gelogeerde Aap, Zo Moeilijk, Fresku, La Melodia, Dret & Krulle, Kraantje Pappie, Coco Bryce, Gravy, Kwis & AC, Master Surreal, Superjam feat. Diggy Dex, Skiggy Rapz & DJ DNS. Daarnaast vinden er op Paaspop optredens plaats van onder andere Anouk, Guus Meeuwis, De De Jeugd van Tegenwoordig, Go Back To The Zoo, Golden Earring, Zwart Licht, Danko Jones, Dropkick Murphys, Triggerfinger & Peter Pan Speedrock.

4 opmerkingen

De La Soul! :respect: Heldenshit, jullie weten. B)
 
Werkzaam bij Partyflock
DLS NYC Represent B)