Partyflock
 
­ Nederland

Carnivale Heat

gepubliceerd door , op
Carnivale Heat
18 maart 2011
Met het aanbreken van de lente mogen de winterjassen weer naar zolder. De tijd van binnenzitten is achter de rug en de zon lokt, met zijn steeds warmere stralen, iedereen naar buiten. Ook Carnivale. Op zondag 17 april strijkt de circus karavaan daarom neer in Bloemendaal, bij de fonkelnieuwe beachclub Fuel, voor de eerste editie van het zomerse Carnivale Heat.

Voor deze eerste editie van Carnivale Heat voegen twee legendes zich bij de groep. Neem de eerste, DJ Dimitri, de godfather van de Nederlandse house scene. Maar hij stond niet alleen aan de wieg, Dimitri heeft house de fles gegeven, haar luiers verschoond en haar helpen opvoeden tot de hightech soul die we nu kennen. Een soul die zich niet alleen uit in Dimitri's voorliefde voor diepe platen, zoals zijn recente remix van Aeons, maar ook in de verhalende opbouw van zijn sets. Op dezelfde manier als een schrijver dat met anekdotes doet, zo arrangeert Dimitri zijn muziek tot een geheel dat veel meer is dan de simpele som der delen.

De tweede artiest die op de 17e een muzikaal verhaal komt vertellen is Lauhaus. Hij draait weliswaar nog niet zo lang mee als Dimitri, maar toch is de naam Lauhaus even zo onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse house scene. Zo heeft hij zijn sporen als producent met platen als Casamance en Moonshine ruimschoots verdient, om nog maar over het succes van zijn live act Polder (met David Labeij) te zwijgen. Maar ook als DJ heeft Lauhaus zijn waarde als muzikant bewezen en hij zal dan ook zeker een bijdrage leveren aan de zomerse sfeer van Heat. Carnivale residents LoPoll, Radiosus, Jop & Jordi en Specker zorgen voor de ondersteuning van de twee legendes, waarbij de heren van Specker zullen zorgen dat de avond op een carnivalesque en dus knallende manier wordt afgesloten.

Een nieuw feest brengt vanzelfsprekend ongekende mogelijkheden met zich mee. Mogelijkheden voor tot nu toe ongekende gekkigheid, gezelligheid en ander genot.

Heat in Fuel is het eind van een lange winter en begin van een geweldige zomer. Tot de 17e, tot in Fuel.

1 opmerking