Partyflock
 
­ Nederland

Step up front

gepubliceerd door , op
Woensdag 13 april komen Top Notch artiesten Zo Moeilijk & Winne voor een fantastische hiphop avond naar Sugar Factory Amsterdam. Het Nijmeegse Zo Moeilijk is een van de nieuwste sensaties in de Nederlandstalige hiphop. Dit is hun eerste Amsterdamse show na de release van het album Nieuwe Moves. De Rotterdamse artiest Winne staat al jaren aan de top met zijn positieve geluid in de Nederlandse hiphop. Deejay Cream uit het collectief SFFRMKRS zal de dj van de avond zijn.

Zo Moeilijk
Rosca, Nikes en Nosa vormen samen Zo Moeilijk. Deze relatie van deze drie vrienden gaat terug tot aan de middelbare school. In 2001 kwam het eerste Nederlandstalige werk van de jongens uit. Via Sticks van toenmalig Opgezwolle (nu Fakkelteit) kwam de groep terecht bij platenlabel Top Notch. In 2008 kwam op dit label het album Nijmeegse Modo uit. Met dit album kreeg Zo Moeilijk de aandacht van de Nederlandse artiesten en fans. Afgelopen maand kwam het album met de toepasselijke naam Nieuwe Moves uit. Dit album lijkt de definitieve doorbraak te worden van deze eigenzinnige groep uit Nijmegen.

Winne
Winne is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde en populaire hiphop artiesten in Nederland. Het zegt genoeg dat er op dit moment 3 video's van Winne op youtube staan met meer dan een miljoen views. In 2005 heeft Winne zijn eerste voorzichtige doorbraak met het nummer Top 3 MC. Na een EP brengt Winne in 2009 zijn album Winne Zonder Strijd uit. Aan het eind van ditzelfde jaar komt het mixtape project So So Lobi uit waarmee de boodschap van respect door de hele Nederlandse hiphop scene wordt geslingerd. Door de jaren heen heeft Winne bijna alle State Awards gewonnen.

Step up front
Step up front is een nieuw concept voor live muziek in Sugar Factory. Step up front is ontstaan uit de wil om hiphop als beweging weer een goede plek te geven op clubniveau. De nieuwe generatie heeft van zich laten horen en heeft bewezen dat hiphop springlevend is. Step up front zal ook zo breed mogelijk programmeren. Op Step up front kan ook een soul of jazz concert plaatsvinden. De rode draad van de avonden is hiphop. Step up front zal op 10 april beginnen met niemand minder dan Onra (beatmaker uit Parijs) die Amsterdam zal trakteren op een harde live show. Daarna volgen optredens van Zo Moeilijk & Winne, Murs (L.A.), Just Blaze (N.Y.) & The Alchemist (L.A.) Ursula Rucker en Typhoon & Band.