Partyflock
 
­ Nederland

TWSTd DJ Contest Finale

gepubliceerd door , op
TWSTd DJ Contest
25 maart 2011
FeestTWSTd DJ Contest · De grote finale
Datumvrijdag 8 april 2011
LocatieMelkweg Site
Vrijdag 8 april organiseert TWSTd voor de zevende keer op rij de Grote Finale van de TWSTd DJ Contest. Vier finalisten strijden in de grote zaal van de Melkweg om de titel 'meest veelbelovende dj van Nederland'. Dit jaar is het aan Daan Donk, Levi Verspeek, Milo Moraes en Jerry T. om uit te maken wie zich winnaar mag noemen van de TWSTd DJ Contest 2010-2011.

Road to the Final
De finalisten hebben een lang traject afgelegd voordat ze hun plaats op het eindpodium konden claimen. De wedstrijd is sinds vorig jaar verspreid over vier verschillende toplocaties in Amsterdam. Zo starten alle deelnemers met Voorrondes en Halve Maandfinales in de Cue Bar aan het Rembrandtplein. Voor degenen die deze rondes overleven, staat iedere eerste vrijdag van de maand de Maandfinale in de Studio 80 op het programma. De Kwart- en Halve Finales vinden plaats in de Sugar Factory en ten slotte is de The Max van de Melkweg het eindstation voor De Grote Finale.

Jury- en Publieksprijs
Gedurende de gehele competitie worden de dj's beoordeeld door zowel het publiek als een vakjury en dat zal danook niet anders zijn tijdens De Grote Finale. Tijdens de finale nemen de volgende prominenten uit de nationale dancescene plaats in jury: Mike Ravelli (GZG), Misc Agency), Dennis Luts (TWSTd, voormalig Dance Valley), Jason Soesman (Jason Shae, Jason & The Argonauts), Wytze Dijk (TWSTd, Rust Roest Producties), Tjeerd van der Putten (TWSTd, Voidd), JP (a.k.a. Lone Striker, HQ, Rebellion, Dance Valley), Vanessa Vassallo (Vassallo Artist Management & Bookings), Unders (We are E, 24 Hour Party People) en Bert Jimmink (PiekUp, Linke Soep).

Jouw stemt telt!
De publieksprijs wordt bepaald aan de hand van stembiljetten die op de avond zelf uitgedeeld worden aan alle bezoekers. De finalist met het hoogste gemiddelde wint automatisch de publieksprijs. Zodoende zijn er dus twee uiteindelijke winnaars: een publieksprijswinnaar en een juryprijswinnaar.

Beloning
Zowel de juryprijswinnaar als de publieksprijswinnaar zal optreden tijdens het Rockit Open Air Festival. Daarnaast ontvangt de juryprijswinnaar een cursus 'electronic music production' aan het SAE Institute en een optreden op Obsession Festival. Voor de juryprijswinnaars van de Halve Finales in de Sugar Factory (Levi Verspeek en Milo Moraes) was er ook al een beloning in de vorm van de Sugar Support Prize, wat inhoudt dat beide winaars inmiddels zaterdagavondresident in de Sugar Factory zijn.

Michel de Hey & Tim Hoeben
De muzikale ondersteuning van de finalisten wordt verzorgd door juryprijswinnaar van vorig jaar Tim Hoeben en legende Michel de Hey. Tim's carriere is in een ontzettende stroomversnelling gekomen na zijn overwinning van vorig jaar. Hij is inmiddels resident op de donderdagavond WKND in de Amsterdamse hotspot Studio 80. Daarnaast stond hij ook al in Trouw, AIR, de grote zaal van Paradiso en zal hij aankomende zomer zijn kunsten vertonen op een van de meest sympathieke festivals van ons land: Welcome to the Future Festival.

Michel de Hey zette zijn eerste stappen in de dance scene toen sommige van de finalisten nog lang niet geboren waren. Al sinds het midden van de jaren '80 laat hij de wereld genieten van zijn funky tech-house/techno. Achter zijn naam staan verschillende labels (Hey! Records, EC Records), evenementen en gigs in Space en DC10 (Ibiza), solo-optredens op het strand met 4.000 bezoekers, The Womb (Tokyo), Creamfields Verenigd Koninkrijk enzovoort, enzovoort. Kortom, een levende legende die met zijn aanwezigheid de finale nog meer cachet geeft.

Meedoen?!
Denk jij dat je het in je hebt om De Grote Finale te bereiken en wellicht in de voetsporen te treden van oud-finalisten en winnaars als Wouter de Moor, Kevin Arnemann, Jasper Wolff, Carlos Valdes en Olivier Weiter, schrijf je dan vandaag nog in voor de competitie van 2011- 2012 op www.twstd.nl.