Partyflock
 
­ Nederland

Indian Summer presenteert 3FM Serious Talent Stage

gepubliceerd door , op
Indian Summer Festival
7 januari 2011
Op de 11e editie van het Indian Summer Festival is wederom de 3FM Serious Talent Stage te bewonderen. Hierop zullen 9 "nieuwe" talenten live te zien zijn. Met een spetterende en talentvolle line up mag je dit podium zeker niet missen op het Indian Summer Festival op 18 juni in de kop van Noord-Holland in recreatiegebied Geestmerambacht (Broek op Langedijk). Indian Summer Festival biedt zeven podia met in totaal 45 acts binnen verschillende muziekstijlen zoals pop, rock, dance, elektro, techno, theater, 80's & 90's en natuurlijk 3FM Serious Talent.

De Indian Summer line up bestaat o.a. uit: Faithless Sound System, Kane, Sebastian Ingrosso, Caro Emerald, Martin Solveig, Waylon, Go Back to the Zoo, Sunnery James & Ryan Marciano, Lucien Foort en Ben Liebrand.

Indian Summer stelt de 9 talenten op het 3FM Serious Talent Stage kort aan je voor:

Handsome Poets
Vorig jaar ging het heel hard met de Handsome Poets. In een jaar tijd groeide de band explosief en raakte hun eerste single "Blinded" de juiste snaar bij het publiek. Zij waren vorig jaar al te zien in het voorprogramma van de bands Hurts en Scouting for Girls, en zullen dit jaar mee toeren met de band Blof. De muziek is te typeren als frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en 80's sound.

Only Seven Left
Is er een minimum leeftijd voor serieuze rock? Only Seven Left bewijst het tegendeel! Deze jonge Hilversumse pianorockband werd opgericht in 2006 en bestaat uit vijf realistische jonge jongens met een gezamenlijke droom: popliedjes mét inhoud spelen voor een groot publiek. De hoofdingrediënten van hun muziek zijn stevige gitaren, poëtische teksten en pakkende melodieën. De piano zorgt daarbij voor een verfrissende sound met een melancholisch tintje.

De band was in Ahoy al te horen met Tokio Hotel en stond in Paradiso als voorprogramma van De Dijk. Na een uitverkochte tour met Destine kwam op 24 september 2010 hun debuutalbum "It Was All A Dream" uit.

Ralph de Jongh&Crazy Hearts
Rasperformer Ralph de Jongh startte zijn carrìère als soloartiest met diepe wortels in de Nederblues. Het afgelopen jaar heeft de van oorsprong Brabantse Ralph de Jongh zich verder ontwikkeld en komt nu samen met zijn band Crazy Hearts op 28 mei met een officieel debuutalbum. Het publiek zal verrast worden door dit nieuwe Nederlandse fenomeen dat met verve vergeleken kan worden met Herman Brood of Arno Hintjes.

Lola Kite
Lola Kite is ontstaan als een muziekproject van Keez Groenteman, Jasper Verhulst en Bram Vervaet maar is ondertussen uitgegroeid tot een heuse band. Na hun debuutalbum is de band in korte tijd uitgegroeid van 'innemend charmant' tot 'waanzinnig overdonderend'. Zij waren eerder o.a. al te zien op Noorderslag en werden uitgeroepen tot "Hollandse Nieuwe" bij 3 voor 12.

Chef Special
Joshua Nolet, Guido Joseph, Wouter Prudon, Jan Derks en Wouter Heeren besloten in de zomer van 2008 hun tourbus te pakken en een nieuw avontuur aan te gaan. Met succes want de band heeft in inmiddels al meer dan 150 shows in Europa mogen verzorgen. In oktober 2010 was Chef Special met hun eerste single "Airplaying" te zien in De Wereld Draait Door.

Beans and Fatback
Beans en Fatback zijn binnen de kortste keren uitgegroeid tot een van de meest energieke en veelbelovende bands die Nederland op dit moment rijk is. Door de bijzondere samenstelling van drums, orgel, piano, bas, gitaar, zang en veel, heel veel percussie, versmelten zij soul en folk met het grootste gemak van de wereld. Vooral door de diversiteit blijven de band en hun liedjes voortdurend uniek.

Nicole Bus
Nicole Bus is a soulvolle singer/songwriter met een rauw en authentiek geluid. Op haar elfde begon ze met het schrijven en componeren van haar eigen liedjes. Als beloning voor het winnen van het Gospel Challenge 2009 mocht ze het Gospel Festival in Paradiso openen met haar winnende nummer Jeruzalem. In 2010 werd Nicole uitgeroepen tot 1 van de beste acts op het Xnoizz Festival en rondde haar eerste gospel project succesvol af met de gospel EP ''U alleen''. Op 11 december won ze de Grote Prijs van Nederland en nu werkt ze hard aan haar album dat dit jaar nog uit zal komen.

Krystl
Krystl werkte het afgelopen jaar samen met verschillende nationale en internationale songwriters. Haar eerste single 'Golden Days' is mede door haar geschreven. Deze track is momenteel te horen in de nieuwe tv-commercial van Martini Spumante. In het voorjaar van 2011 zal haar eerste plaat verschijnen.

Spekkoper
Spekkoper combineert treffende Nederlandstalige teksten van zanger en bassist Chris Engering met de pakkende gitaar- en pianomelodieën van Stijn Rhebergen. Drummer Nathan Tamis zorgt voor de opzwepende ritmes. De jongens speelden 10 jaar lang samen in de band The Drift en hebben in die tijd veel podiumervaring opgedaan. De afgelopen jaren zijn de drie muzikanten de oefenruimte in gedoken om een compleet nieuw repertoire te schrijven. Stevig, eerlijk en Nederlands.

Kijk voor een impressie van het Indian Summer Festival 2010 2010 op www.indiansummerfestival.nl. Hier is ook meer informatie over Indian Summer Festival en de kaartverkoop te vinden.

1 opmerking

Lijkt me een gezellig feestje!