Partyflock
 
­ Nederland

Nieuwe clubnacht in Studio 80 rond Lauhaus

gepubliceerd door , op
Soweso
10 februari 2011
FeestSoweso · Heidi presents the Jackathon
Datumvrijdag 4 maart 2011
WinactieSoweso actiegesloten
LocatieStudio 80 Site
Met gepaste trots presenteert Studio 80 op vrijdag 4 maart een nieuwe clubnacht, Soweso meets Jackathon, opgezet rond een van de sleutelfiguren van de Amsterdamse scene: Lauhaus.

Opgekomen tijdens de minimal-golf die rond 2005 over ons land spoelde, geldt Lauhaus (Laurens Lanting) inmiddels ook internationaal als een van de grote namen van de nieuwe Amsterdamse scene. Koel en onverstoorbaar achter de draaitafels, maar vooral ook meedogenloos rockend, krijgt hij altijd voor elkaar waar hij voor gekomen is: dat het dak er af gaat. Dat bewees de in Amsterdam geboren en getogen Lauhaus in de afgelopen jaren al op talloze plekken in onze hoofdstad, van de feesten waarvan hij medeorganisator is (Mono, Traffic) tot locaties als de Stubnitz, talloze afters en de Voltt- en Welcome to the Future-festivals.

Bovendien is Lauhaus een van de zeldzame dj's die is uitgegroeid tot een producer van formaat. Zo zette hij voor labels als Remote Area, Intacto en Soweso inmiddels al een hele reeks internationale clubhits op zijn naam. Niet alleen onder zijn eigen naam, maar ook in samenwerking met onder andere Boris Werner, Julien Chaptal, David Labeij (in de groep Polder) en Kabale und Liebe.

Legendarisch zijn ook Lauhaus' optredens met de groep 661 of zijn back 2 back-sets met Boris Werner, waarmee hij al in de vroegste jaren van de minimal menig afterparty onveilig maakte. Een traditie die nog altijd voortleeft is de vaste plek van het duo op het onvolprezen 24 Hour Party People in Studio 80 – meest recent de acht uur durende set op 1 januari, die nu ook op Soundcloud te beluisteren is.

De muzikale band tussen Lauhaus en Studio 80 wordt nog eens onderstreept met het jaarlijkse ADE-feest van het Soweso-label (dat hij samen met Kabale und Liebe runt), dat het afgelopen jaar één van de hoogtepunten was van de spetterende Amsterdamse Dance Event-week in de 80.

Op vrijdag 4 maart wordt die traditie verder doorgevoerd met de eerste nacht die Lauhaus met Soweso organiseert in Studio 80. Hiervoor heeft hij een aantal grote namen uitgenodigd, die muzikaal aansluiten bij zijn eigen sound en visie. Zoals de grote troef van de nieuwe Amsterdamse house, Tom Ruijg (in de tweede zaal met Microove) en Soweso partner in crime Kabale und Liebe, die in Studio 80 een gloednieuwe live-set zal presenteren (het is de eerste keer in twee jaar dat Kabale weer live op het podium staat, en ditmaal voor het eerst met een hardware set up!).

Kabale und Liebe live is alleen al genoeg reden om naar de 80 te komen, maar bovendien heeft Lauhaus ook de Canadese dj Heidi uitgenodigd, met wie hij in de afgelopen jaren goed bevriend raakte. Heidi maakte een jaar geleden al indruk in de 80 met haar b2b set met Matt Tolfrey, maar ditmaal draait deze stoere dame, die haar eigen radioshow host op BBC1, voor het eerst solo in de Studio. Het afgelopen jaar toerde ze de wereld over met haar Jackathon clubnacht (inclusief internationale gasten), waarmee ze onder andere in de Watergate in Berlijn stond. Maar voor deze speciale Lauhaus-Soweso-Jackathon nacht is Heidi nu eens niet de host, maar de gast-dj van de avond.

Make no mistake: dit wordt er een voor in de boeken, dus kom vooral vroeg, om er zeker van te zijn dat je deze nacht niet hoeft te missen!

4 opmerkingen

Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Heel erg veel zin in deze avond!
Kabale Und Liebe!